Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé, wat leuk! Pim maakt nieuwe meubels van auto-onderdelen en knapt brommers op

Door Marijke Helsloot 5 december 2019

Zoetermeerder Pim van Delft is hartstikke creatief. Zijn liefde voor oude brommers en auto’s deelt hij op sociale media. Toen we een aantal beelden van hem naast een oude Puch zagen, werden we wel heel nieuwsgierig wie deze man. We zochten hem op bij autosloperij De Eendracht waar hij zijn hobby’s uitoefent.

Pim van Delft, een markante persoonlijkheid die creatieve dingen maakt van gebruikte (auto)onderdelen en sleutels aan oude brommers. “Bij deze autosloperij heb ik in een loods een eigen hobbyruimte”, vertelt Pim trots. “Brommers knap ik op en ik maak meubels en lampen van oude onderdelen zoals kettingen, bouten en moeren.”

Mozaïek

In een donkere en koude loods heeft Pim zijn eigen domein. Zijn hobbyplek staat vol onderdelen, een oude Kreidler en een felgele Puch. “Deze hippiebrommer komt van mijn neefje die erop gereden heeft en ‘m niet meer hoeft. Ik knap ‘m op en houd ‘m zelf, terwijl ik wel wat mensen ken die de brommer willen hebben. Ik zie zulke mooie oude onderdelen die ik goed kan gebruiken. Tegenwoordig is alles van plastic dat snel kapot gaat. Naast mijn hobbyruimte hier maak ik thuis kleine kunstwerken van mozaïek.”

Tonka

Pim is geboren in Scheveningen, maar woont vanaf zijn derde jaar al in Zoetermeer. “Ik voel mij echt een Zoetermeerder”, vervolgt Pim. “Eigenlijk vind ik de stad niks maar het voelt vertrouwd. Ik ben opgegroeid in Buytenwegh. Samen met een vriendje speelden we met onze metalen wagens en bulldozers van Tonka buiten. Mijn speelgoed staat hier in de sloperij op een houten plank uitgestald. Ik heb er fijne herinneringen aan.”

Het artikel gaat verder onder de foto’s

Pim sleutelt aan brommers en maakt kunstwerken van oude onderdelen

Overleden

Pim werkte jaren met Amerikaanse wagens. Daarna brak een periode aan dat het niet goed met hem ging. “Zo’n vijftien jaar geleden overleed mijn vrouw. Ik verzorgde mijzelf niet meer, dronk teveel en kwam mijn bed niet meer uit. De eigenaar van de autosloperij en zijn gezin hebben mij gered. Elke dag word ik thuis opgehaald en eet ik in de avond bij hun aan tafel mee. Waar ik dit aan heb verdiend weet ik niet maar ik voel mij hier thuis. Nou ja, af en toe pas ik op of laat ik de hond uit.”

Wil je creaties van Pim zien? Check dan hier zijn Instagrampagina.

Lees ook:

Gezinshuis Best Zoetermeer

In dit pand starten Nick en Denise een gezinshuis voor uit huis geplaatste kinderen

De bouwwerkzaamheden van het pand aan de Dorpsstraat 10 zijn in volle gang. Het voormalig notariskan...
Ron Jenner Zoetermeer

Ron Jenner heeft bijna elke Zoetermeerder weleens voor zijn lens gehad

Je zult 'm vast weleens tegen het lijf zijn gelopen. Met een camera en statief druk in de weer voor ...
Buitensporten met Bart Zoetermeer

Bart motiveert heel Zoetermeer met hem mee te gaan sporten en vraagt daar niks voor

Bart Del Rocco uit Noordhove is een echte sportfanaat. Door zijn enthousiasme motiveert hij heel Zoe...

adv.