Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gespot!! Joyce en Michel cruisen op deze gave fietsen door de stad

Door Marijke Helsloot 4 augustus 2020

Misschien ben je Joyce en Michel Heymen uit Zoetermeer weleens tegengekomen. Michel rijdt op een hele gave Harley Davidson look-a-like fiets en zijn vrouw Joyce op een opvallend roze laagmodel. Samen toeren ze door de stad of richting Delft, Leiden of de Rottemeren. We spraken met ze af bij de watertoren en mochten natuurlijk zelf ook een stukje rijden.

Je kijkt wel twee keer om als je Joyce en Michel de Lange voorbij ziet komen op hun gave fietsen. “Sommige mensen stoppen om foto’s en video’s te maken”, vertelt Joyce trots. “En kinderen horen we tegen hun ouders zeggen dat ze ook zo’n fiets willen.”

Doodskop

Cruisers, choppers, bikes; er zijn verschillende benamingen voor deze bijzondere fietsen die voornamelijk uit Duitsland, Amerika, Polen en Mexico komen. Joyce en Michel maakten voor het eerst kennis met de cruisers tijdens een bezoek in Leiden. “Daar is een grote fietsersgroep ‘Keytown Cruisers‘ die met elkaar cruisen en op allerlei modellen rijden. We wisten niet wat we zagen en dachten; dat willen wij ook!” Joyce heeft nu twee bijzondere fietsen in haar bezit; een roze low rider en een chopper met een hoog stuur die ze gebruikt als boodschappenfiets. “Met onderdelen en accessoires maken we onze bikes uniek. Zo heb ik zilverkleurige doodskopjes als ventieldoppen, spiralen als voorvork en voor de sier twee achteruitkijkspiegels. Onderop hangt mijn lederen fietstasje en ik wil binnenkort mijn spaken vervangen voor een groter aantal zodat ik meer stervormige wielen heb.”

Het artikel gaat verder onder de foto’s.

 

Beachcruiser

Alleen een specifieke groep liefhebbers heeft deze fietsen in hun bezit. “Het is een niche-markt”, vertelt Michel ons. “In Nederland worden ze niet gemaakt en in sommige landen worden ze ingezet als ware eyecatcher. Denk aan de beachcruisers langs de stranden van California en in Mexico. Wij hebben ze voornamelijk omdat we ze heel gaaf vinden maar we maken er ook zeker tochten op. Die van mij heeft meerdere versnellingen dus ik kan eenvoudig een heuveltje op. En hij zit gewoon heel lekker. Omdat je vooruit trapt, is het anders fietsen dan een gewone fiets. Veel mensen denken dat het heel moeilijk is maar dat valt mee. Het enige lastige is dat je altijd je fiets moet stallen in het zicht als je bijvoorbeeld op een terras wilt zitten. Anders worden ze zo gejat.”

Motor

Het stel is niet alleen door hun fietsen bekend in de stad. Michel en Joyce zijn ook collega’s bij Hans van Wijk Motoren op het industrieterrein van Zoetermeer. “Ik heb ook een Harley thuis staan”, vertelt Michel ons. “Maar naar het werk gaan we altijd op de fiets. We wonen vlakbij dus het is een beetje onzin om daar de motor voor uit de schuur te halen.” Ondertussen volgt Michel de nieuwste modellen en ideeën van bekende bikegroepen van over de hele wereld. “Ik zie de mooiste bikes voorbijkomen op sociale media van HB Cruisers, Barcada fietsclub en fietsenbouwer Art Ramirez. Het is een leuke hobby. Onze zoon deelt onze passie en rijdt soms op zijn eigen bike met ons mee.”

_________________________________________________

Lees ook:

Buschauffeur Joshua Zoetermeer

Buschauffeur Joshua: ‘Soms lijk ik net een rijdend VVV-kantoor’

Misschien heb je hem weleens door Zoetermeer rijden in zijn rood-witte elektrische bus van EBS. Josh...
Sander Meertins Zoetermeer

Natuurfotograaf Sander: “Die vos kwam steeds dichterbij”

De foto's van Sander Meertins kun je zomaar over de hele wereld tegenkomen. Hij is voornamelijk natu...
Jan Pieter Lokker Zoetermeer

Aangenaam! Maak hier kennis met onze nieuwe waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker

Het zijn rare tijden voor iedereen vanwege de coronacrisis. Zo ook voor Jan Pieter Lokker, onze nieu...

Lief! Marieke regelt vanuit haar lief en leed-potje bloemen en cadeaus voor buren

De bewoners van de Molenstraat boffen maar met zo'n buurvrouw als Marieke Verriet. Met haar lief- en...

adv.