Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geinig! De teckel van Marion heeft een eigen Facebookpagina

Door Marijke Helsloot 2 oktober 2019

Teckel Saartje van de Zoetermeerse Marion heeft een eigen Facebookpagina. Waarom? Omdat Marion zo dol is op haar huisvriendje en gekke dingen met haar beleeft. Die avonturen met bijpassende beelden plaatst ze op haar eigen Facebookpagina. “Na de komst van Saartje heb ik zelfs een nieuwe auto aangeschaft omdat haar mandje niet paste op de achterbank van mijn Picanto.”

“Teckel Saartje is een verwend beestje”, aldus Marion. “Ze slaap op bed, terwijl mijn vorige honden dat helemaal niet mochten. Als ik haar roep, reageert ze vaak niet en na het avondeten eet ze een toetje met mij mee. Ik ben zo dol op Saar, net als mijn ouders die vaak op haar passen. Ik besloot voor Saartje een Facebookpagina te maken zodat we onze avonturen met iedereen kunnen delen.”

Flop de Stoere

Het idee voor die pagina kwam eigenlijk door de dierenarts van Marion. “Onze dierenarts heeft ook een teckel: Flop. Voor Flop heeft hij ook een Facebookpagina aangemaakt onder de naam Flop de Stoere. Flop en Saartje komen uit dezelfde kennel en ik vond dat Saar ook een eigen pagina verdient. Sindsdien post ik leuke foto’s van haar en plaats ik berichten over uitjes die we samen hebben gedaan. Zo heeft ze een keer gevoetbald met een egel en is ze een keer in de sloot gevallen. Ook heeft ze een goede vriendin Zoe. Ik maal foto’s en die deel ik.  De teksten schrijf ik vanuit Saartje, alsof ze het zelf heeft geschreven.”

Het artikel gaat verder onder de foto’s

Saartje

Niet zonder elkaar

Toen Saartje een jaar geleden bij Marion in huis kwam, woonden er ook al twee Jack Russels. “Ik hoorde dat er een nestje met teckels was bij een kennel in Tubbergen. Samen met mijn moeder en nichtje zijn we gaan kijken. Ik was gelijk verkocht en heb Saartje direct meegenomen. Onderweg terug naar huis hebben we haar naam in de auto bedacht. Mijn drie honden zijn maar drie maanden samen geweest. Eén van de twee Jack Russels werd helaas vergiftigd. De ander overleed vlak daarna ook omdat de twee helemaal verknocht aan elkaar waren en dus niet zonder elkaar konden. Toen bleven Saartje en ik achter en is onze band alleen maar meer versterkt.”

Nieuwe auto

De vorige twee honden van Marion zaten altijd samen op de achterbank van de driedeurs Picanto van Marion. “Ik schoof de stoel altijd naar voren zodat de honden op de bank konden springen. Maar Saartje wil graag in een mand zitten en het is een enorm gedoe in een driedeurs om die mand erin te krijgen. Daarom heb ik mijn auto maar ingeruild voor een vijfdeurs. Op de ruit heb ik een sticker geplakt met de naam Saartje.” Marion werkt en daarom halen haar ouders in de middag de teckel op. “Mijn ouders zijn ook helemaal gek met Saar. Ze is altijd lief en aanhankelijk, een heerlijk beest.”

Biefstuk

’s Avonds neemt Saartje tijdens het avondeten ook plaats aan tafel. “Ze krijgt dan niks hoor, maar ze vindt het gezellig om erbij te zijn”, legt Marion uit. “Een vast ritueel is dat als het toetje op tafel komt zij ook een bakje krijgt. Ik plaats het op de grond waar ze het opeet. Eigenlijk is het voor haar elke dag Dierendag maar op 4 oktober geef ik haar toch wat extra’s. Ik koop een speeltje voor haar en wat lekkers. En op haar verjaardag is het helemaal feest: dan haal ik een extra bot en een lekker biefstukje.”

Lees ook:

Teckeldag Zoetermeer

Teckel Houdini luistert niet, net als zijn baasje Ralph

Zaterdag is de vijfde editie van de Nationale Teckeldag in Zoetermeer. Volgens organisator en eigena...
Alpaca's Zoetermeer

Belinda en Hans houden 12 alpaca’s: “Er stoppen hier regelmatig bussen met nieuwsgierige toeristen” (VIDEO)

Belinda en Hans uit Benthuizen houden 12 alpaca's en 25 schapen in een weiland aan de rand van Zoete...

De horror (voor sommigen): dit zijn jullie foto’s van de spinneninvasie in Zoetermeer

Het is herfst en overal zien we ineens extra huisdieren in Zoetermeer. We riepen eerder deze week on...
Egelopvang Zoetermeer

Opgelet: Pas op voor egelnesten in je tuin en geef de egels vooral geen melk

Egels zijn beschermde en kwetsbare dieren die in onze tuinen tussen het groen en de bladeren verstop...

adv.