Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Felicia deelt haar drukke gezinsleven op sociale media: “Ik heb vier goudmijntjes’

Door Marijke Helsloot 10 december 2019

Felicia Lavinia is een jonge moeder van vier kinderen: Chievenie, Noaimy, Nievah en Elijah. Ze is hartstikke trots op haar gezin maar het is niet altijd makkelijk om een druk gezinsleven te hebben. “Op sociale media vind je vaak alleen maar mooie verhalen. Maar ik wil juist ook de minder leuke kanten delen. Daarom maak ik filmpjes voor op YouTube en plaats ik foto’s op Instagram.

Felicia werd op haar zeventiende jaar ongepland moeder, op haar achttiende raakte ze onverwacht zwanger van de tweede. Nu zeven jaar later lopen er zomaar vier kinderen van haar, drie meiden en een jongen, rond in huis. “Allemaal van dezelfde vader, hoor”, zegt Felicia snel. “Daar krijg ik namelijk vaak vragen over. Vroeger paste ik weleens op mijn kleine nichtje. Omdat ze vaak huilde, dacht ik dat ik kinderen wel leuk vond maar het liever toch niet wilde. Kijk nu hoe ik erbij zit op mijn 25e”, vertelt ze lachend.

Coach

Toentertijd ging het niet zo goed met Felicia. “Ik rende voor alles weg in mijn leven. Maar met de hulp van een coach en een psycholoog ben ik er bovenop gekomen. Ik zie meer jonge moeders in de problemen zitten. Door mijn ervaring zou ik ze graag willen helpen want er wordt te weinig over gesproken. En als moeder ben je een voorbeeld voor je kinderen. Dan moet je wel goed in je vel zitten, vind ik.”

Sweet Lake Family

Voor haar YouTube kanaal maakte Felicia al eerder filmpjes. “Ik verhuisde van Den Haag naar Zoetermeer en dacht: mijn god, waar ben ik nu beland? Maar ik vind dat wij een unieke familie zijn in deze stad. Mijn gezinsavonturen besloot ik te gaan delen of sociale media onder de naam ‘Sweet Lake Family.’ Ik wil laten zien wie we zijn en blogs schrijven over ons gezin. In de filmpjes kun je bijvoorbeeld een driftbui van mijn zoontje zien die hij weleens heeft. Maar ook knutselactiviteiten of spelletjes die we spelen. Soms heb ik een mindere dag maar dan ga ik toch met de kinderen naar buiten om mij weer wat beter te voelen. Ook dit deel ik met mijn volgers. Ik wil andere moeders inspireren.”

Goudmijntjes

Met haar YouTube kanaal en haar Instagram pagina zou Felicia wel meer willen doen. “Misschien kan ik ooit zelf als coach gaan werken om andere moeders te helpen. Als gezin hebben we het niet breed maar mijn kinderen zien er leuk uit. Ik heb vier goudmijntjes waar ik zo gelukkig mee ben. Mijn kinderen vinden het leuk om mee te werken. Maar één dochter wil het niet altijd. Die zie je dan ook niet in beeld.”

Wil je de avonturen van het gezin Sweet Lake Family volgen? Bekijk dan het YouTube kanaal of Instagram.

Lees ook:

Helden van de stad: Wim haalt elke ochtend een frisse neus en ruimt dan de straat op

Elke ochtend wil Zoetermeerder Wim Borst er even uit voor een frisse neus. Een ommetje door de wijk ...
Hester Goeman Zoetermeer

Hester fotografeert honden: “Puppy’s en sporthonden zijn m’n favoriet. Katten zijn te eigenwijs”

Hester Goeman kwam als kind al met zielige en gewonde dieren thuis. In fotocamera's was ze niet geïn...
Stanley Uchtmann Zoetermeer

Met uitsmijter Stanley in de buurt voelt iedereen zich veilig

Uitsmijter Stanley, wie kent hem niet? Vroeger was hij dé portier voor discotheek Amphion en vroeg h...
Freerunning Zoetermeer

Waaghals André klimt en springt over obstakels in het Stadshart

André Sannikov (19) is freerunner. Een echte waaghals die zich met creatieve salto's, sprongen en tr...

adv.