Ed deelt zijn passie voor ijshockey met duizenden volgers. ‘Maar zelf kan ik absoluut niet schaatsen’

Ed. Foto: indebuurt Zoetermeer

Ed Versteeve woont met zijn vrouw en kinderen in Buytenwegh De Leyens. Oprichter en hoofdredacteur van Face-Off, eigenaar van Bench Boss, schrijver, verslaggever, ambassadeur van het Nederlandse dames ijshockey en partner van de Nederlandse U18 dames. Voor Ed is ijshockey meer dan een sport, het is een lifestyle.

Ed groeit op in Rotterdam Zuid. Hij kijkt graag naar Eurosport en maakt daar kennis met de National Hockey League (NHL), de belangrijkste ijshockeycompetitie van de wereld. Als in de winter de sloten dichtgevroren zijn, gaat hij met zijn vriendjes het ijs op. Met takken die dienst doen als hun ijshockeysticks, spelen ze de wedstrijden na. Ed staat in het doel, niet op schaatsen, maar op kaplaarzen! “Ik vind de sport geweldig, maar ik kan dus absoluut niet schaatsen! Mijn vriendjes kozen allemaal namen van bekende voetballers. Maar ik, de enige zonder schaatsen, was Wayne Gretzky!”

100% ijshockey

De liefde voor ijshockey groeit met de jaren. Maar ijshockey is nauwelijks zichtbaar in de grote media. Begin 2017 besluit Ed dat hier verandering in moet komen. En hij is niet alleen. Met een aantal andere liefhebbers richt hij Face-Off op, een online platform met als slogan “100% ijshockey”. Na maanden van voorbereiden, het schrijven van content enzovoorts, gaat de website vanaf 3 september 2017 live.

Naar het wereldkampioenschap in Mexico

Vanaf dat moment gaat het hard! Ed vertelt: “Binnen no time raakte alles in een stroomversnelling. Face-Off sloeg enorm aan. Met ruim 10.000 volgers op YouTube, Facebook, Instagram en Twitter is ijshockey zichtbaarder dan ooit.” Mede door dit grote bereik, is Ed in staat dingen te veranderen voor de sport in Nederland. Als hij hoort dat de Nederlandse U18 dames (14-17 jaar) zelf hun reis naar het WK in Mexico moeten betalen, zet hij alles op alles om dit voor ze te bekostigen. “Ik vind het belachelijk dat sporters van dit niveau, die ons land vertegenwoordigen, dit zelf moeten betalen. Via Face-Off benaderde ik bedrijven en bood ik ze sponsorpakketten aan. Ik organiseerde tikkie acties en veilingen waarbij shirts van bekende spelers geveild werden. En het is gelukt! De U18 dames gingen naar Mexico en ik ging met ze mee!”

De weekenden zijn voor ijshockey

Naast zijn werk als ambassadeur van het damesijshockey, schrijft Ed artikelen voor Face-Off en doet hij online verslag van de wedstrijden. Hoe ziet een weekend er voor Ed uit? “Het ijshockeyweekend begint vaak al op vrijdagavond met een wedstrijd ergens in Nederland of België. Ik stap op tijd in de auto, zodat ik voor de wedstrijd voldoende tijd heb om mij voor te bereiden. Na de voorbeschouwing doe ik verslag van de wedstrijd. Afsluitend doe ik interviews en de nabeschouwing. Daarna rijd ik weer naar huis. Het is vaak ver na middernacht als ik mijn bed weer in stap. Op zaterdagochtend zet ik dan alles online en dan volgt in de avond een nieuwe wedstrijd. Soms is er ook op zondag nog een wedstrijd.”

´Het gaat niet om geld of aanzien, maar om plezier en passie´

Een druk schema, maar dit is nog niet alles. Na het oprichten van Face-Off, volgt in september 2020 Bench Boss, een webshop waar je casual ijshockeykleding kan kopen. Je vindt er hoodies, shirts en andere kleding als onderdeel van de ‘ijshockey lifestyle’. Rijk wordt Ed er niet van, de opbrengst wordt weer geïnvesteerd in dingen zoals camera’s en andere apparatuur. “Voor mij gaat het niet om geld of aanzien, maar om plezier en passie. Mijn doel is mensen interesseren voor deze geweldige sport. Ik wil mensen enthousiast maken en de helden van deze sport meer zichtbaarheid geven”.

´De baas van de bank´

Wat betekenen de namen Face-Off en Bench Boss eigenlijk? Ed legt uit: “Beide namen komen uit het ijshockey. Elke wedstrijd en elke spelhervatting begint met een ‘Face-Off’ en zo is het dus het begin van alles. Bench Boss is de Amerikaanse benaming voor de coach. Het betekent letterlijk de baas van de bank.”

Zijn de vrouw en kinderen van Ed net zo gek op ijshockey? “Nee joh, dat is echt mijn ding! Maar gelukkig steunen zij mij wel en vinden ze het prima als ik een heel weekend op pad ga. Door corona ligt alles al bijna twee jaar stil. Daarnaast ben ik zelf nog aan het revalideren na een hartinfarct. Maar zodra het kan ga ik er rustig aan weer voor!”

Heeft dit verhaal je nieuwsgierig gemaakt en wil je meer weten over ijshockey? Kom dan een keer kijken bij Zoetermeer Panters in Silverdome. Voor meer informatie kijk je op face-off.nl of op hun social media.

Meer leuke verhalen:

Meer in deze categorie

Zoetermeerder van de Week

Ga naar “Diane Vlet viert Keti Koti: ‘We herdenken het slavernijverleden, maar helaas bestaat het nog steeds’”

Diane Vlet viert Keti Koti: ‘We herdenken het slavernijverleden, maar helaas bestaat het nog steeds’

Diane Vlet Zoetermeer
Ga naar “In groep 8 van juf Tamara verloopt het schooljaar volgens de boeken van Harry Potter”

In groep 8 van juf Tamara verloopt het schooljaar volgens de boeken van Harry Potter

Ga naar “Zelfde naam, zelfde baan: handhavers Michael, Maikel en Michael kijken alle drie om als je ‘Hey Mike!’ roept”

Zelfde naam, zelfde baan: handhavers Michael, Maikel en Michael kijken alle drie om als je ‘Hey Mike!’ roept

Handhavers Zoetermeer

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “From PB with love spijkerjasje € 22,99”

From PB with love spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Kinderfiets vanaf € 59,99”

Kinderfiets vanaf € 59,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Jurk** € 12,99”

Jurk** € 12,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Kant-en-klaar verduisterend gordijn € 12,95”

Kant-en-klaar verduisterend gordijn € 12,95

 • Geldig t/m 5 juli 2022
Ga naar “Spijkerjasje € 22,99”

Spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Eerste autotechnicus”

Eerste autotechnicus

 • Van der Linden Auto
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Winkelmedewerker in Zoetermeer”

Winkelmedewerker in Zoetermeer

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Woonbegeleider”

Woonbegeleider

 • Fonteynenburg
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “hr administratief medewerker”

hr administratief medewerker

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Afdelingsmanager Keukenafdeling (38 uur) – Bouwhof”

Afdelingsmanager Keukenafdeling (38 uur) – Bouwhof

 • Bouwhof
 • Fulltime/Parttime
Bouwhof Zoetermeer

Agenda

Ga naar “Locomotion Reünie”

Locomotion Reünie

 • 24 september 2022
Locomotion Reünie 2019
Ga naar “Halloween”

Halloween

 • Stadshart
 • Van 22 okt t/m 30 okt
Halloween 2018 Zoetermeer
Ga naar “Geuzendag / Geuzenwandeling Zoetermeer”

Geuzendag / Geuzenwandeling Zoetermeer

 • 25 september 2022
Geuzenloop Zoetermeer
Ga naar “SweetLake Festival Zoetermeer”

SweetLake Festival Zoetermeer

 • 27 augustus 2022
Noord Aa Zoetermeer
Ga naar “LIVE at the Lake”

LIVE at the Lake

 • Van 19 aug t/m 20 aug