Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Charlie Aptroot wil nooit meer weg uit Zoetermeer

Door Marijke Helsloot 13 november 2018

Zoetermeerders vindt hij relaxte mensen en hij woont hier helemaal naar het zin. Zoetermeerder Charlie Aptroot (oftewel onze burgemeester) is maar al te blij met zijn nieuwe woonplek.

Vanuit zijn werkkamer in het stadhuis heeft de Zoetermeerder fijn uitzicht over het gezellige Stadhuisplein. “In mijn beginjaren als burgemeester was het hier een leeg plein. Veel leegstand, je kon er een kanon afschieten. Maar nu, kijk nou eens wat een gezellige terrassen en publiek er te vinden is. Het Stadshart en de stad zijn er enorm op vooruit gegaan.”

Verbaasde reacties

Charlie Aptroot (68) komt uit Wassenaar en verhuisde voor zijn nieuwe functie naar onze mooie stad. Sinds 2012 is hij de burgemeester van Zoetermeer.”Mijn kinderen en vrienden reageerden wel wat verbaasd: ‘In Zoetermeer wonen? Dat wil je toch niet? Maar daar zijn ze toch wel van teruggekomen. Nadat ik ze de stad heb laten zien, beseffen ze toch wel op wat voor fijne plek wij wonen. Het is ruim, goed geregeld, er zijn mooie natuurgebieden en de stad ligt centraal en wordt steeds levendiger. Een van mijn kinderen woont ondertussen ook met zijn gezin in Zoetermeer.”

Op en aan het water

Wanneer de agenda het toelaat, verblijft Charlie Aptroot het liefst op het water. “Ik woon in een vrijstaande woning aan het water in de wijk Noordhove. Daar heb ik lange tijd een boot gehad. Helaas zijn de wateren in Zoetermeer nog niet zo lang dat ik een lange tocht kan maken. Mijn boot heb ik maar elders gestald. Van mij mag er meer water in en rondom Zoetermeer komen. Waar ik wel al voor gezorgd heb, is dat nieuw gebouwde bruggen hoger zijn zodat er een bootje onder past. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe brug over de Dobbe bij het Nicolaaspark. Het zou toch fantastisch zijn dat je vanaf de Dobbe in het Stadshart zo door kunt varen door heel de stad?

Charlie Aptroot heeft zijn stad Zoetermeer in het hart gesloten en wil er nooit meer weg. “Ook na mijn functie als burgemeester van deze stad ga ik niet meer weg. Ik zal mijn nieuwe termijn – die officieel zes jaar duurt – niet vol maken, omdat ik in 2020 70 jaar oud wordt. Dat is de wettelijke leeftijdsgrens voor burgemeesters. Wellicht verhuis ik nog eens naar een andere woning binnen de stad maar ik zit hier perfect. Een heerlijke, relaxte woonplek. Net als de bewoners van Zoetermeer, lekker relaxt.”

Hé, wanneer ben jij Zoetermeerder van de week?

Wil je ook eens vertellen wie jij als Zoetermeerder bent? Heb je een bijzonder verhaal of superleuke hobby en wil je dat verhaal met je stadsgenoten delen? Neem dan contact met ons op en wij reserveren een mooie plek op onze website.

Lees ook:

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth wil van iedereen een dansliefhebber maken

De Zoetermeerse Lonneke van Leth is choreoografe. Ze maakt moderne uitvoeringen van klassieke verhal...
Taco Kuiper

De favoriete plek van Zoetermeerder Taco Kuiper? Zijn eigen achtertuin

Veel Zoetermeerders kennen Taco Kuiper als wethouder Wonen. Indebuurt Zoetermeer was benieuwd wie Ta...
Maria de Haan Zoetermeer

Zoetermeerse Maria is verliefd op Zoetermeer en deelt haar favoriete plekken met jou

Maria de Haan is een zeer trotse Zoetermeerse, zoals ze zelf zegt. "Ik woon hier al jaren met heel v...

adv.