Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bas vlogt over zijn leven als Koos Werkloos: ‘Ik wil de leukste schoolmeester ooit worden’

Door Marijke Helsloot 16 september 2020

Bas Zoet-de Munck noemt zichzelf op Twitter een politiek incorrecte vlogger. Je kunt zijn dagelijkse vlogs over zijn leven in Zoetermeer en daar buiten volgen, maar waarschuwt hij; ‘op eigen risico’! We spraken met Bas af op het terras op het Stadhuisplein om te vragen wie hij is en waarom hij zo actief is op sociale media. “Ik ben geen appeltaart, dus ik kan niet iedereen blij maken.”

De vlogs van Zoetermeerder Bas Zoet-de Munck kwamen we tegen op Twitter en YouTube waar Bas geen blad voor de mond lijkt te nemen. De ene mening, over nieuwsonderwerpen, bekende Nederlanders en andere zaken, na de andere volgt zich op. Creatieve scheldwoorden, bizarre weetjes, gekke gezichten en outfits en zijn leven met zijn partner Dennis en huisdieren Beppie en Lietje horen en zien we voorbij komen.

Wie is die man en waarom vlogt hij elke dag over zijn leven en op deze manier? We spraken met Bas op een snikhete zomerdag op het terras in het Stadshart.

De mond snoeren

Bas blijkt dus een superaardige vent te zijn, versierd met kleurrijke tatoeages en lange lokken die hij in een knot bij elkaar houdt. Hij vertelt: “Ik houd wel van een beetje zwarte humor maar ik wil er niemand mee kwetsen. Toen ik jonger was zei ik alles wat ik wilde want ik wilde reacties uitlokken van mensen. Ik liet en laat mij de mond niet snoeren en het boeide mij niet wat de reacties waren en zijn. Maar ik ben nu wat ouder en wijzer geworden dus die behoefte is wat minder geworden. Sociale media voelt als een veilige manier om je ongezouten mening te geven.”

Het artikel gaat verder onder de tweet

Koos Werkloos

Bas was in het dagelijks leven kapper in een kapsalon in Den Haag. Wellicht kennen sommige Zoetermeerders hem nog als kapper bij kapsalon Enfin in de Dorpsstraat. Vanwege de coronacrisis moest hij afscheid nemen in Den Haag en sindsdien is hij thuis samen met zijn nieuwe hond Beppie en vogel Lietje. “Ik besloot te gaan vloggen en elke dag een vlogbericht te maken over mijn leven als Koos Werkloos. Alles wat ik meemaak en waar ik mij over verbaas deel ik met mijn volgers op YouTube en Twitter.”

Hevig verzet

Bas verzet zich hevig tegen mensen die oordelen en discrimineren. “Overal worden er grappen en opmerkingen gemaakt over bijvoorbeeld homo’s en huidskleur. Op televisie worden er zo makkelijk dingen gezegd, zoals bijvoorbeeld in een sportprogramma waar de presentator zegt dat een sporter als een mietje schaatst. Of het woord flikker wordt regelmatig gebruikt, zo tussen neus en lippen door. Daar stoor ik mij aan en dan gebruik ik Twitter om dit te delen. Ik schrijf zelfs redacties aan om te vragen of erop gelet kan worden want ik word er door gekwetst, samen met anderen. Helaas heb ik nog nooit een reactie teruggekregen.”

Tattoo

Als we vragen naar de diverse tatoeages op zijn lichaam laat hij trots alle creaties zien. “Op mijn vingers staat Mr Zoet, mijn nieuwe achternaam sinds ik met Dennis ben getrouwd. Batman is mijn held, van Donald Duck ben ik groot fan, net als van Madonna. Vandaar dat zij een plekje op mijn lichaam hebben gekregen. De zon staat voor ‘het zonnetje in huis’ want zo noemt mijn moeder mij altijd. De namen van mijn elf neefjes en nichtjes kunnen uiteraard niet ontbreken, net als mijn sterrenbeeld Stier en de haarspeldjes voor het kappersvak.”

Mr. Zoet. Foto: indebuurt Zoetermeer

De leukste meester

Terug de kapsalon in wil Bas niet meer. Hij heeft besloten de PABO te gaan volgen zodat hij voor de klas kan gaan staan. “Ik wil de leukste meester van de basisschool worden”, vertelt hij trots. “Ik heb zelf fijne herinneringen aan mijn basisschooltijd. Kinderen zijn niet zo gecompliceerd als volwassenen. Vroeger was ik net als mijn schoolvriendin verliefd op klasgenootje Rene. Dat maakte niet uit en daar werd niks van gezegd. Het lijkt mij heerlijk om te werken met onbevooroordeelde mensen en mijn liefde voor dit vak in te zetten.”

Wil je ook de berichten en vlogs van Zoetermeerder Bas volgen, kijk dan op zijn Twitteraccount of zijn YouTube-kanaal.

_____________________________________________________

Lees ook:

Joyce en Michel op chopper Zoetermeer

Gespot!! Joyce en Michel cruisen op deze gave fietsen door de stad

Misschien ben je Joyce en Michel Heymen uit Zoetermeer weleens tegengekomen. Michel rijdt op een hel...

Lief! Marieke regelt vanuit haar lief en leed-potje bloemen en cadeaus voor buren

De bewoners van de Molenstraat boffen maar met zo'n buurvrouw als Marieke Verriet. Met haar lief- en...

Model en singersongwriter Roy maakt prachtig muzieknummer voor ons!

De 28-jarige Zoetermeerder Roy Sarut de Valk was vóór de coronacrisis druk als professioneel tenniss...
Reinier van Eijk

Reinier schreef een zelfhulpboek bij stress: “Pak mijn boek erbij en schrijf je zorgen eruit”

Een moment van hevige stress betekent voor schrijver Reinier van Eijk een ramp. Nadat mensen om hem ...

adv.