Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bart motiveert heel Zoetermeer met hem mee te gaan sporten en vraagt daar niks voor

Door Marijke Helsloot 1 september 2020

Bart Del Rocco uit Noordhove is een echte sportfanaat. Door zijn enthousiasme motiveert hij heel Zoetermeer met hem mee te sporten en doet dat voor niks. Zijn enthousiasme is zo aanstekelijk dat steeds meer mensen vroegen om met hem mee te mogen sporten Daarom richtte hij de Facebookgroep ‘Buiten sporten met Bart‘ op. Steeds meer Zoetermeerders weten zijn initiatief te waarderen en sporten in de avonduren en in de weekenden met Bart mee.

Bart is geen sportdocent maar door zijn enthousiasme voor sport weet hij menig Zoetermeerder gemotiveerd te krijgen meer te gaan bewegen. “Mijn partner vroeg mij een paar jaar geleden of ik haar wilde helpen meer te gaan sporten. Ik nam haar mee tijdens mijn eigen sport-uurtjes na het werk. Ik vind het heerlijk om te hardlopen en krachtoefeningen te doen. Buren en vrienden hoorden dat ik dat deed en vroegen of ze ook mee mochten. Zo groeide langzaam de groep sporters die mij eigenlijk vergezelt tijdens het sporten. Toen bedacht ik opeens: laat ik een sportgroep ‘Buitensporten met Bart’ oprichten waarvoor iedereen zich kan aanmelden. Het kost niks, we bewegen gewoon gezellig buiten met elkaar.”

Het artikel gaat verder onder de foto’s

Gewoon een donderdagavond 👌.👉 5.5 km hardlopen👉 10 maal (on)verhard klimmen👉 100 power jacks& nog veel meer.Sportieve groet,Bart

Posted by Buiten sporten met Bart on Thursday, August 20, 2020

Bewegen voor niks

En juist dit unieke initiatief van deze Zoetermeerder maakt dat anderen graag met hem meegaan en daardoor ook het sporten veel langer volhouden. “Mijn sportlessen zijn voor niks. Ik vind het leuk als mensen met mij mee gaan en het geeft mij een voldaan gevoel als ik ze kan motiveren. Omdat ik geen commercieel belang heb, denk ik dat mensen het sporten bij mij langer vol houden. Ook motiveren de sporters elkaar onderling waardoor iedereen zich meer verbonden voelt. De mensen om mij heen kiezen er bewust voor om met mij mee te gaan., misschien gaat het meer om de gunfactor.”

Ook niet-Zoetermeerders

Hardlopen, burpees, opdrukken en buikspieroefeningen, zijn voorbeelden van een workout van Bart. “Iedereen sport op zijn of haar eigen niveau. Er wordt niks van je verwacht, alleen dat je leuk meedoet. En het draait niet alleen om het sportieve. Sommigen komen hier ook om andere mensen te ontmoeten. Het gaat ook om het sociale. Er zijn zelfs sporters die van buiten Zoetermeer komen speciaal voor mijn ‘lessen’. Daar word ik wel heel blij van.”

Sport eens mee

Buiten sporten met Bart Zoetermeer
Sporten rondom de Noord Aa- Plas

In het Buytenpark en bij de Noordhovense Plas maar ook weleens in andere steden geeft Bart sportlessen. Iedereen die het leuk vindt kan zich inschrijven via Facebook. Na afloop van elke les maakt Bart altijd een selfie met de groep en plaatst ‘m op zijn Facebookpagina.

Wil je ook een keer mee-sporten met Bart? Schrijf je dan in voor één van de sportieve workouts en doe mee!

____________________________________________

Afvalophaal Zoetermeer

Gerrit en Ad houden onze parken schoon: ‘Ook wietplanten en drollen ruimen we op’

Afval van wietplanten, blikjes, schoenendozen en drollen. Opruimhelden Gerrit en Ad van J. Glijnis B...
Reddingsbrigade Zoetermeer

Aad-Tobias werkt voor de Reddingsbrigade: ‘De Noord Aa-plas lijkt zo lieflijk maar is ook diep’

Het is zomer en veel Zoetermeerders genieten van een dagje strand bij de Noord Aa. Gelukkig houden d...

Lief! Marieke regelt vanuit haar lief en leed-potje bloemen en cadeaus voor buren

De bewoners van de Molenstraat boffen maar met zo'n buurvrouw als Marieke Verriet. Met haar lief- en...
Eelco Metman Zoetermeer

Met deze nieuwe muurschildering wil graffiti artiest Eelco Zoetermeerders wakker schudden

'Wake-up call' heet het nieuwe kunstwerk van Eelco Metman in de expositieruimte van Terra Art in de ...

 

 

adv.