Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Angela en haar collega’s bieden kinderen van ouders in cruciale beroepen 24-uurs noodopvang

Door Marijke Helsloot 2 april 2020

De coronacrisis zorgt voor rare tijden waar veel van het aanpassingsvermogen van ons wordt verwacht. De andere kant van de medaille is dat er vele positieve initiatieven ontstaan om elkaar door deze moeilijke tijd te helpen. Zo is het ook op kinderopvang Tinker Bell. Het team van medewerkers staat nu klaar om 24-uurs kinderopvang te bieden voor kinderen van een of twee ouders in cruciale beroepen. “We zijn een heel hecht team.”

We bellen met medewerkster Angela van Uden, al jaren werkzaam bij Tinker Bell aan de Schoolstraat in het Dorp. “Vanuit de overheid kwam de vraag naar 24-uurs opvang”, legt Angela uit. “ter voorbereiding van een piek waarbij veel zorgmedewerkers en hulpverleners nodig zijn en ouders dus een opvangplek hebben. Als iemand dit opeens nodig heeft, kun je bij ons aankloppen en staan we direct klaar. De diensten liggen klaar en de bedden staan opgemaakt. Tot nu toe wordt er nog geen gebruik van gemaakt.”

24 uur

Ouders in de zorg, bij de politie, brandweer en andere vitale beroepen: als één ouder werkzaam is in een van deze cruciale beroepen dan is er opvang beschikbaar in Zoetermeer. “We zijn tot nu toe het enige kinderdagverblijf dat 24 uur opvang aanbiedt. Ook voor kinderen die hier nog niet op de opvang zitten, kunnen bij ons terecht. En ouders uit kleinere, omliggende gemeenten kunnen met ons in gesprek.”

Het artikel gaat verder onder de foto’s.

Positief

Bij Tinker Bell werken ongeveer 30 medewerkers. “Normaal gesproken hebben we negen groepen in ons verblijf. We werken nu in kleine groepjes, dus iedereen werkt veel minder dan normaal”, vertelt Angela. “Toen de vraag vanuit de overheid werd gesteld, reageerden al mijn collega’s positief dat ze willen meewerken. De sfeer is door de crisis helemaal anders, we zijn zelf ook onzeker. Maar hoe wij samenwerken en hoe hulpvaardig we allemaal zijn, is zo fijn te merken. We lijken net één familie waarin we een front vormen en klaar willen staan. Ik voel me daar heel fijn bij.”

Normaal programma

Alleen kinderen van ouders met cruciale beroepen zijn in deze tijd in de opvang aanwezig. “Wij vangen kindjes van 0 tot 4 jaar op. Alleen baby’s en peuters zijn gescheiden maar verder zit iedereen door elkaar. De sfeer is positief en de kinderen doen het goed. We houden gewoon onze dagprogramma’s als normaal aan. We maken een ommetje en verder spelen de kinderen buiten op onze omheinde buitenplaats. Alleen de medewerkers wisselen elkaar af.”

Mooi om te zien

Als een ouder zich meldt voor noodopvang kunnen we direct schakelen. We bekijken per situatie wat nodig is. Zo zullen we koken en het kind kan blijven slapen. Voor de medewerkers staan nu ook bedden klaar.” Voor het dankbare werk dat Angela en haar collega’s doen, krijgen ze veelal bedankjes van ouders. Bloemen, fijne Faceookberichten en tekeningen van kinderen in de brievenbus. We voelen ons gesteund door iedereen en dat is mooi om te zien.”

Lees ook:

Fallon Poorter

Fallon richt Coronahulp Zoetermeer op: “Mijn blije buurman stond met bloemen voor de deur”

Naast alle narigheid en onzekerheid die het coronovirus met zich meebrengen, zijn er ook positieve b...
Bloemen LangeLand ziekenhuis

Prachtig! Bloemenzaak deelt bloemen uit aan zorgpersoneel LangeLand Ziekenhuis (VIDEO)

De entreehal van het LangeLand Ziekenhuis zag er kleurig uit vrijdagmiddag. Een ondernemer had bij B...
WijnSpijs Smaak en Vermaak Zoetermeer

Winkels dicht: 6 x zo steun jij de Zoetermeerse ondernemers

Restaurants, cafés en sportclubs: zeker tot en met maandag 6 april blijven ze in verband met het cor...


Meer over Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V. ontdekken?

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.

kinderopvang

Schoolstraat 38, Zoetermeer

Bekijk meer:kinderopvang

adv.