Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Almon laat jou zien hoe mooi Zoetermeer is

Door Laura Hansen 9 juli 2019

In het dagelijks leven is Almon Brouwer grafisch vormgever. Maar in zijn vrije tijd is hij een fervent hobbyfotograaf. Hij is dol op de Zoetermeerse natuur en legt deze prachtig vast op beeld. Wist jij dat Zoetermeer zó mooi kon zijn?

Wie even door het Almon’s Instagrampagina doorscrolt valt het meteen op: Zoetermeer is prachtig. Er staan talloze foto’s van de mooiste zonsopkomsten, onweersbuien, hagelbuien, volle manen en luchten die in vuur en vlam staan.  “Ik ben dol op de natuur en maak dan ook het liefst natuurfoto’s. Daarmee wil ik uitdragen dat Zoetermeer ook een andere kant heeft. Een prachtige kant. De gezichten van de stad zien er geen dag hetzelfde uit. Iedere zonsopkomst en zonsondergang is anders. Andere kleuren, andere wolken, de details zijn altijd anders en dat alles leg ik graag vast op beeld.”

Palenstein

Almon heeft vanwege zijn hobby een perfecte woonplek gevonden. “Ik woon nu in de wijk Palenstein, op de twaalfde verdieping van een appartementencomplex. Precies aan de kant van mijn balkon komt de zon op. Toen ik daar net woonde  had ik nog geen gordijnen. Ik werd dus iedere ochtend wakker met schitterende luchten.”

Dat betekent dus vaak vroeg uit de veren om een mooie zonsopkomst vast te kunnen leggen. En na een lange werkdag trekt hij er nog graag op uit om een mooie zonsondergang vast te leggen. Het kost soms wat meer tijd maar het wachten loont gezien zijn prachtige foto’s.

Zonsopkomst Oosterheem
Foto: Almon Brouwer
Maanopkomst van balkon Palenstein

Nachtwolken

Neem nou de ‘oplichtende nachtwolk’ van een paar weken geleden. Een prachtig en bijzonder natuurverschijnsel waarbij hoge wolken ook na zonsondergang nog een tijd licht weerkaatsen. Iets waardoor het hart van Almon sneller ging kloppen. “Vanaf mijn balkon kon ik het mooi zien en ik stond al klaar om er foto’s van te maken. Maar toen belde mijn buurman mij op en zei dat het vanaf de Noord Aa nog veel mooier te zien was.”

Midden in de nacht reed Almon daarom richting het natuurgebied Noord Aa, waar hij een prachtige foto schoot.  “En ik dacht nog wel wat wij de enige gekken waren daar, maar na een minuut of tien kwamen er meer.”

Oplichtende nachtwolk Noord Aa
Blikseminslagen Oosterheem

Bliksem

Maar niet alleen prachtige luchten door een zonsopkomst of zonsondergang hebben Almon’s interesse, ook onweer en dan met name de bliksem vindt hij prachtig. Maar ook het meest uitdagende in zijn werk. “Om blikseminslagen vast te kunnen leggen heb ik wel veel moeten oefenen. Ik heb een wat oudere camera dus die moet ik helemaal met de hand instellen. Daarnaast weet je nooit wat je kan verwachten en is het natuurlijk best gevaarlijk.”

Ben jij ook benieuwd naar nog meer foto’s van Almon? Bekijk hier zijn Instagram pagina.

Lees ook:

Mark van Wasbeek Zoetermeer

Mark schildert Zoetermeerse hotspots na en kan dat ook nog eens heel goed

Na het overlijden van zijn moeder raakte Zoetermeerder Mark van Wasbeek (33) in een depressie. Een g...
Timo Knoppers

Timo uit Zoetermeer maakt kunstwerken van roestvrijstaal

Als je de stalen creaties van Timo bekijkt, zie je meteen wat een vakman deze Zoetermeerder is. Hij ...
Danielle Balk Zoetermeer

Zoetermeerse Danielle geeft houten speelgoed een tweede leven

Nadat haar baan stopte, besloot de Zoetermeerse Danielle haar leven over een andere boeg te gooien. ...

adv.