Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Trouwen via een livestream in het stadhuis: Marije en Michael deden het en zo zag het eruit

Door Marijke Helsloot 24 mei 2020

Veel stellen zagen de mooiste dag van hun leven in het water vallen vanwege de coronacrisis. Geplande huwelijken konden niet doorgaan of in een aangepaste versie. Zoetermeerders Marije (40) en Michael (53) werd de mogelijkheid geboden te trouwen in het stadhuis terwijl familie en vrienden mee konden kijken vanuit huis via een livestream. De twee wilden zó graag met elkaar trouwen dat ze kozen voor deze moderne, aangepaste versie.

Het muzieknummer ‘She’s the one’ wordt opgezet en Marije en Michael Zandvliet komen de trouwzaal van het stadhuis binnengelopen. Trouwambtenaar Anouk staat klaar achter haar katheder voor de trouwceremonie. Deze beelden zagen we terug via de online link met de video van hun huwelijk op 1 mei 2020. Marije gaat in de video gekleed in een prachtige rode jurk en Michael staat trots naast zijn aanstaande in een mooi blauw pak. We spraken de twee een paar weken na de huwelijksvoltrekking in een Zoetermeers park, met de nodige afstand uiteraard.

Eerste keer

Het is niet de trouwerij die vooral Marije voor ogen had met haar grote liefde. “Dit was voor mij de eerste keer dat ik trouwde. Mijn beeld van een huwelijk was compleet anders, met familie en vrienden om je heen, een gezellig feest en vooral een leuke aanlooptijd naar dé dag. Maar door het coronavirus was ons huewelijk toch wat meer ‘somber’. Mijn jurk moest ik passen met een mondkapje op en het knuffelen en feliciteren met familie na de ceremonie zat er niet in.”

De ouders van Michael, de zussen van Marije, neven en nichten zouden allemaal aanwezig zijn op deze speciale dag. “We hadden een feestlocatie geregeld waar we ook zouden trouwen”, vertelt Michael. Toen bekend werd dat dit door het coronavirus niet kon, moesten we alles afblazen. We twijfelden om het uit te stellen maar toen kwam de gemeente met het idee om via een livestream te trouwen. We hebben er toch voor gekozen om dit te doen; mijn ouders zitten bijvoorbeeld in een risicogroep. Op die manier konden ze toch de bruiloft meemaken.”

Dansen

Met behulp van videobellen heeft het stel en de trouwambtenaar elkaar beter leren kennen. In de trouwzaal zagen ze elkaar voor het eerst, net als de getuigen Maartje, de vriendin van Marije, en Tjaard, de vriend van Michael en de zoons van Michael. De enthousiaste trouwambtenaar Anouk houdt rekening met de nodige afstand en vertelt dat het voor haar ook raar is om die manier het huwelijk te voltrekken. Na de voltrekking feliciteert ze het kersverse paar via een hive-foot. Met haar zelf bedachte muziekquiz staat ze in haar gewaad heerlijk mee te dansen op de beats van 2Unlimited en Five.

Drie beeldschermen

De ouders van Marije hadden op deze bijzondere dag drie beeldschermen klaar staan om niks te hoeven missen. De vader van Michael heeft de video wel drie keer bekeken. “Een vriendin van mij heeft ons huwelijk in haar feestjurk bekeken”, vertelt Marije. “Toen we thuiskwamen, werden we verrast met allerlei cadeaus.. Maar liefst 12 bossen bloemen en cadeautjes zijn bezorgd. De voordeurbel bleef gaan. Dat was voor ons wel heel bijzonder.”

Feest

Hun ervaring van trouwen via een livestream was voor Marije en Michael heel positief. “We hadden ook iemand gevraagd om ons huwelijk sowieso te filmen, dus we hadden een back up voor als het niet goed zou gaan. Ook al hadden we liever op een andere manier getrouwd, ons huwelijk was toch een heel bijzondere ervaring. Niet veel stellen kunnen zeggen dat ze tijdens de coronacrisis zijn getrouwd. en als het weer kan, gaan we nog een feest geven. Voor iedereen die we hebben gemist tijdens onze grote dag.”

Bekijk hier wat beelden van het huwelijk tussen Marije en Michael via de livestream.

Vogels Zoetermeer

Wildlife in Zoetermeer: Deze bijzondere vogels leven in onze omgeving

Onze gastfotograaf Tom de Rooij is dagelijks in de Zoetermeerse natuurgebieden te vinden. In lenteti...
Zoetermeerders

Door Corona geen huwelijk voor Scott en zijn Natasja: “De datum laten we in de ringen staan”

Natasja ging vorig jaar op haar knieën voor haar grote liefde Scott, en hij zei ja! Op vrijdag 17 ap...
Trouwambtenaar Zoetermeer

Trouwambtenaar Raimond beleeft hilarische momenten

Als trouwambtenaar krijg je alle privéverhalen van Zoetermeerders te horen. Hoe je daar mee omgaat, ...

Toch geen trouwlocatie en B&B: dit komt er wél in ’t Oude Huis

In 2019 berichtten wij dat het monumentale pand 't Oude Huis was verkocht. De koper was van plan er ...

adv.