Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stichting Het Startblok kreeg een seascooter: ‘Hierdoor krijgen jongeren met een beperking weer plezier in het zwemmen’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Zoetermeer zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Stichting Het Startblok was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank.

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken.

Zo ook Stichting Het Startblok. “Zes jaar geleden zijn wij begonnen met Stichting Het Startblok, omdat er behoefte was aan zwemles voor kinderen met een beperking”, vertelt Ton. “We geven zwemles, snorkelles en ook lessen met zogenaamde zeescooters op diverse locaties. Sinds een aantal jaar ook in Zoetermeer, in zwembad de Driesprong.”

Plezier in het zwemmen vergroten

“Met de bijdrage van Rabo ClubSupport konden wij een zwaardere seascooter kopen. Degene die we hadden was voor kleinere kinderen, maar we willen graag dat ook veertienplussers met een beperking fijn kunnen zwemmen. Een seascooter is een soort motortje voor onderwater, waarbij je je (soms met een snorkel en zwemvliezen) meters onder water kunt verplaatsen. Om deze te gebruiken moeten de jongeren dus al wel kunnen zwemmen (met een B diploma), maar het is een motorisch hulpmiddel om het plezier te vergroten.”

De jongeren zijn laaiend enthousiast!

En dat plezier vergroten is zeker gelukt, legt Ton uit: “De jongeren zijn laaiend enthousiast en dat is dan nog voorzichtig gezegd! Ze vinden het een stoer apparaat. Ook meisjes vinden het leuk om te doen. En de juffen en meesters natuurlijk ook, haha.”

Zo ziet zwemmen met de seascooter eruit

Tekst loopt verder onder de video

 

Irene, ook bestuurslid en zwemonderwijzer, legt uit waar dit enthousiasme van de jongeren vandaan komt: “Mensen met een bijzondere eigenschap kunnen heel veel niet. Als ze met de seascooter bezig zijn kunnen ze ineens iets wél en dat levert veel op. Normaal ga je, als je de leeftijd bereikt waarop zwemmen misschien minder interessant wordt, bijvoorbeeld op hockey of voetbal. Maar dat is vaak voor deze doelgroep niet mogelijk. De seascooter zorgt voor een stukje techniek en motoriek en is een supermooie aanvulling op Het Startblok.”

Stichting Het Startblok kijkt kortom positief terug op Rabo ClubSupport. Ton: “Ook dat stukje aandacht voor onze doelgroep is ontzettend fijn. We zijn heel blij met de hulp en het meedenken van de Rabobank.”

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport krijgen kinderen en jongeren met een beperking weer plezier in het zwemmen. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

Lees ook

Treinstation Zoetermeer

Tussen Zoetermeer, Den Haag en Woerden rijden dit weekend geen treinen, lees hier meer:

Er zijn dit weekend, vanaf vrijdag 11 tot en met zondag 13 september, werkzaamheden op het spoor. Op...

Van schoonmakers tot accountmanagers: 7 x toffe banen in Zoetermeer

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten 7 leuke v...

Corona-update: Aantal besmettingen stijgt, maar niet het aantal ziekenhuisopnames

Het landelijke aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt op. Is dit ook het geval in Zoetermeer...
Konijnen Zoetermeer

Konijn Bugs werd gevonden onder een auto en vond een maatje via een speeddate

Een ontsnapt konijn, een geparkeerde auto, een speeddate en de Prinsessegracht in Den Haag. Snap jij...
Lunchadressen Zoetermeer

Op deze 9 verborgen plekken kun je lekker eten en drinken

We zijn dol op verstopte plekken in de stad die niet bij iedereen bekend zijn. Vaak zie je ze in ste...

adv.