Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fallon richt Coronahulp Zoetermeer op: “Mijn blije buurman stond met bloemen voor de deur”

Door Marijke Helsloot 23 maart 2020

Naast alle narigheid en onzekerheid die het coronovirus met zich meebrengen, zijn er ook positieve berichten te melden. Zoetermeerders bedenken creatieve initiatieven om anderen te helpen. Zo ook Fallon Poorter: zij richtte de Facebookgroep Hulp Corona Zoetermeer op. Stadsgenoten kunnen hier hun hulp aanbieden of om hulp vragen.

Fallon Poorter uit Zoetermeer bedacht een What’s App-groep op te richten om hulp te bieden tijdens de coronacrisis. Tachtig leden meldden zich binnen no-time aan. Een Facebookgroep en een website volgden om een centrale plek te kunnen bieden voor alle mensen die hulp aanbieden en hulp vragen.

Hamsteren

Fallon vertelt: “Ik had niet verwacht dat het in Nederland zo erg zou worden met de coronacrisis. Op de dag dat het hamsteren begon, merkte ik dat het niet de goede kant op ging. Ouderen konden opeens de deur niet meer uit, risicogroepen moeten gemeden worden. Een buurman vroeg of een van zijn buurtgenoten wc papier kon brengen aan huis. Hij woont met een groot gezin en was niet in de gelegenheid. Ik heb een zak met toiletpapier en een pak natte doekjes aan zijn voordeur gehangen. Hij was zo blij met mijn hulp dat hij met een bloemetje op de stoep stond om mij te bedanken. Dit was voor mij de aanleiding om de What’s App-groep op te zetten.”

Kaartjes

Om meer bereik te krijgen, bood een stadsgenoot uit Seghwaert aan een website te maken. Fallon opende de Facebookgroep zodat nóg meer mensen met elkaar verbonden kunnen worden. “Mensen bieden hulp aan in de vorm van boodschappen doen voor een ander, het uitzoeken van speelgoed voor kinderen waarmee gespeeld kan worden of een luisterend oor bieden. Tips en informatie worden gedeeld en kaartjes geschreven voor ouderen. Hartverwarmend dat iedereen zo helpt.”

Voor de deur

Zo is er een dame in Zoetermeer die wat angstig is. “Voor haar worden nu de boodschappen gedaan die voor haar deur worden gezet”, vertelt Fallon. “Ook iemand uit Rokkeveen, die behoort tot een risicogroep, vindt nu de boodschappen in een tasje aan de voordeur. Wat ik ook merk is dat er behoefte is aan babyvoeding. Via onze groep worden mensen gevraagd oude voorraden in te zamelen of nieuwe te kopen in de winkel. Jonge ouders vroegen ons om hulp omdat ze voor hun kindje met een hartafwijking te weinig babyvoeding hadden. Mensen bieden spontaan hun hulp aan.”

Oplettendheid belangrijk

Politie Zoetermeer raadt iedereen wel aan om oplettend te blijven dat er geen ongenode gasten misbruik maken van dit initiatief. “We houden de richtlijnen van de politie aan. We willen natuurlijk niet dat ouderen opgelicht worden of dat er mensen bij je binnen komen met andere bedoelingen. Het allermooiste is dat we het met elkaar doen. We letten zo meer op elkaar en staan voor elkaar klaar.”

Zoek je hulp of wil je jouw hulp aanbieden? Check dan hier de website van Coronahulp Zoetermeer of de Facebookbookpagina Hulp Corona Zoetermeer.

Lees ook:

Coronavirus Zoetermeer

Coronavirus: deze maatregelen neemt Zoetermeer

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden in ons land maar ook specifiek voor...
Bloemen LangeLand ziekenhuis

Prachtig! Bloemenzaak deelt bloemen uit aan zorgpersoneel LangeLand Ziekenhuis (VIDEO)

De entreehal van het LangeLand Ziekenhuis zag er kleurig uit vrijdagmiddag. Een ondernemer had bij B...
Afval Zoetermeer

Chaos en drukte! Helaas is de milieustraat nu dicht

Doordat Zoetermeerders massaal hun grof afval wegbrengen, sinds de uitbraak van de coronacrisis, is ...

adv.