Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Door Corona geen huwelijk voor Scott en zijn Natasja: “De datum laten we in de ringen staan”

Door Marijke Helsloot 19 maart 2020

Natasja ging vorig jaar op haar knieën voor haar grote liefde Scott, en hij zei ja! Op vrijdag 17 april zou de trouwerij in restaurant Hudson plaatsvinden en in de avond een groot feest met een Chinees buffet en een dj voor vrienden in eigen tuin. Maar het coronavirus gooit roet in het eten. “Nadat we steeds meer negatieve berichten hoorden over Corona, sloeg de twijfel toe. Het feest gaat echt wel door op een ander moment maar voor nu hebben we de boel afgeblazen”.

De twee Leeuwtjes, Natasja van Leeuwen en Scott van der Leeuw, wilden een intiem feest geven voor familie, vrienden en bekenden. Want er is nogal wat te vieren. Natasja vertelt: “We wilden ons tienjarig samenzijn vieren, de vijftigste verjaardag van Scott en het feit dat Scott een maagoperatie heeft doorstaan.” In plaats van een surpriseparty voor de jarige Scott bedacht Natasja om hem ten huwelijk te vragen.

Geen poespas

Terwijl Scott nietsvermoedend thuis op de bank zat, ging Natasja op haar knieën. Scott: “We zijn allebei al eerder getrouwd geweest en ik had de stellige overtuiging dat ik nooit meer in het huwelijksbootje zou stappen. Die poespas wilde ik niet meer. Maar ik vond dit zó bijzonder dat ik ja heb gezegd.” Het Zoetermeerse stel zou op 27 maart in ondertrouw gaan. “We boekten een bruidssuite in Rijswijk want het plan was om na de ondertrouw daarheen te gaan.”

Rozenblaadjes

Op 17 april om 13.00 uur stond de ceremonie op de bovenverdieping van Restaurant Hudson gepland. Met na afloop een receptie voor vrienden, familie en collega’s, compleet het hapjes en drankjes. Natasja: “Scott zou in de ochtend alvast naar de locatie gaan om de boel te versieren en de gasten te ontvangen. Ik zou naar de kapper gaan en de buurvrouw zou de make-up doen.We hebben mijn buurmeisje gevraagd als bruidsmeisje. Haar moeder zou ons samen naar de trouwlocatie brengen. Vanaf de trap zou ik mijn entree maken en zou Scott mij voor de eerste keer als bruid zien. Compleet met rozenblaadjes, door ons bruidsmeisje in de lucht gooiend. Maar helaas, alle horeca is dicht dus de ceremonie daar kan niet doorgaan”, zegt Natasja.

Trouwringen met verkeerde datum

Samen met een vriendin kocht Natasja in Leiden een bruidsjurk. “Vanwege de lagere prijs moest ik de jurk gelijk kopen en meenemen”, legt Natasja uit. “Ik heb ‘m laten bijstellen in de juiste maat dus de jurk hangt in ieder geval klaar.” Scott zou samen met een vriend eind maart gaan winkelen, op jacht naar een mooi pak. “Die afspraak hebben we maar even uitgesteld”, vertelt Scott. “De trouwringen met inscriptie hadden we wel al besteld. Maar die houden we, ook al staat er de trouwdatum 17 april 2020 in. We laten het gewoon staan als herinnering aan deze gekke tijd. Alleen het ringenkussentje, gemaakt door een vriendin, laten we opnieuw door haar maken.”

Gran Canaria

Het stel kon er wel voor kiezen om in het gemeentehuis te trouwen maar daar pasten ze voor. “We werden gebeld door een medewerker van de gemeente dat de huwelijksvoltrekking plaats kan vinden in de trouwzaal in het gemeentehuis. Alleen de getuigen en onze ouders mogen er bij zijn, met een afstand van 1,5 meter tussen elkaar. Dat vonden we niet zo romantisch en we moeten rekening houden met de gezondheid van onze ouders.”

Scott en Natasja horen binnenkort of hun geplande huwelijksreis naar Gran Canaria kan doorgaan. “Vrienden hebben hetzelfde resort in die periode geboekt. Waarschijnlijk gaat deze reis ook niet door. Maar we gaan in ieder geval trouwen”, zegt Scott resoluut. “Op een ander moment als de coronacrisis voorbij is.”

Lees ook:

Reinier van Eijk

Reinier schreef een zelfhulpboek bij stress: “Pak mijn boek erbij en schrijf je zorgen eruit”

Een moment van hevige stress betekent voor schrijver Reinier van Eijk een ramp. Nadat mensen om hem ...
Clown Mien

Petra bezoekt als Clown Mien demente ouderen voor een momentje vreugde

De meesten zien Petra Jansma alleen maar met een rode neus, een witte jurk en en een muts op. Als Cl...
Pim van Delft Zoetermeer

Hé, wat leuk! Pim maakt nieuwe meubels van auto-onderdelen en knapt brommers op

Zoetermeerder Pim van Delft is hartstikke creatief. Zijn liefde voor oude brommers en auto's deelt h...

adv.