Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze drie Zoetermeerse vriendinnen delen hun favoriete plekken op Instagram

Door Marijke Helsloot 27 augustus 2019

Zo vaak mogelijk en vooral leuke dingen met elkaar ondernemen: dat doen de drie vriendinnen Vivianne, Jasmijn en Genca het liefste. Ze hebben alle drie een fulltime baan maar als het even kan, spreken ze met elkaar af voor een spelletjesavond, voor een picknick of een kop koffie in hun favoriete koffietent. Hun favoriete plekken in Zoetermeer en daarbuiten delen ze op hun Insta-pagina Dutchiesonthegram.

Pas sinds begin dit jaar zijn de drie vriendinnen hun Instagram-pagina Dutchiesonthegram gestart en het aantal volgers loopt snel op. Niet zo gek, als je de kleurrijke foto’s ziet, vrolijke gezichten van deze leuke meiden en het enthousiasme waarmee ze schrijven. Wij snappen wel dat er steeds meer fans bijkomen. We vroegen ze op de thee om ze te vragen wie ze zijn en wat ze doen. Lees het verhaal van de ondernemende en Zoetermeerse twintigers Vivianne, Jasmijn en Genca.

ONC

De drie vriendinnen kennen elkaar van de middelbare school: het ONC aan de Parkdreef. Alle drie houden ze van Instagram en gezellige dingen met elkaar doen. “We zochten een sociale mediaplatform waar we leuke uittips op konden zetten om te delen”, vertelt Vivianne. “Onze ideeën zijn gebaseerd op samen dingen doen in eigen land. Wat is er allemaal te doen in Zoetermeer en in andere Nederlandse steden? We zijn begonnen met posts die gericht zijn op Zoetermeer want we zijn allemaal hier geboren. Maar we willen uitbreiden naar andere steden. Vandaar ook onze naam Dutchies.”

Suppen

“Als puber vonden we Zoetermeer nooit zo leuk”, vertelt Jasmijn. Er was veel commentaar op onze stad van onze Haagse medestudenten. Dus we geloofden steeds meer dat het ook zo was. Maar op een dag gingen we suppen bij de Noord Aa en dat was verrassend leuk om met elkaar te doen. Later gingen we kanoën bij Ayers Rock wat ook superleuk was. Daarnaast proberen we zo vaak mogelijk met elkaar thee of een glas wijn te drinken, we doen regelmatig spelletjesavonden. of we gaan picknicken of naar het strand. Op Dutchiesonthegram willen we laten zien dat er genoeg te doen is en dat je niet altijd online hoeft te zijn.”

Shoots

Vivianne, Jasmijn en Genca gaan regelmatig samen zitten om onderwerpen te bedenken waar ze aandacht aan willen geven. Steden, locaties, kleding en fotoplekken worden zorgvuldig uitgezocht. De dames spreken met elkaar op die plekken af om wat leuks te ondernemen en maken er mooie beelden van. De foto’s zijn opvallend kleurrijk en gezellig. Jasmijn: “Ik ben dol op plekken waar bijvoorbeeld veel graffiti en kleur aanwezig is. Dat doet het zo mooi op beeld.”

Terug naar Zoetermeer

De dames vullen elkaar goed aan wat betreft hun werkzaamheden voor hun Instagram-pagina. Genca heeft voornamelijk kennis van techniek op web-gebied, Vivianne heeft een marketingfunctie en Jasmijn kan haar passie voor fotografie goed gebruiken. Alle drie kennen ze Zoetermeer goed want ze hebben gewoond in verschillende wijken in de stad of hebben er familie wonen. Genca woont nu samen in Culemborg. “Daar heb ik mijn vriend ontmoet en ik ben bij hem gaan wonen.” Vivianne woont nu nog samen in Den Haag maar zodra er een huis vrijkomt, verhuis ik zo snel mogelijk terug naar Zoetermeer.”

Lees ook:

Amayzine Zoetermeer

Dit hippe blog is super enthousiast over Zoetermeer en wel om deze redenen

Wij weten het allang maar nu komt ook een supercool blog uit Amsterdam met een tof artikel over de h...
Irene Planken Tante Truus kan alles Zoetermeer

Feel good blog: Tante Truus kan alles

De Zoetermeerse Irene besloot na een burn out haar baan op te zeggen. Ze startte een blog onder de n...
Kakhiel Zoetermeer

Kakhiel maakte een vlog over Zoetermeer en die wil je echt zien

Als Kakhiel een vlog maakt, weet je in elk geval één ding zeker: het is gortdroog. Goed, afgelopen w...

Meer over

Zoetermeerders

adv.