Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 13 BN’ers hebben allemaal iets met Zoetermeer

Door Marijke Helsloot 29 augustus 2019

Dat wij Zoetermeerders stuk voor stuk talentjes zijn, weten we allemaal wel. Maar in de loop der jaren groeide niet alleen onze mooie stad maar ook het aantal mensen die serieus doorgebroken zijn op televisie, in de sport of als model of in de sportwereld. Misschien ben jij wel zomaar de volgende bekende Zoetermeerder!

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Bibi Breijman

Bibi Breijman Zoetermeer
Bibi Breijman. Foto: ANP

Bibi werd geboren in Zoetermeer maar ze groeide als kind op in Den Haag. Bibi begon in 2017 een  relatie met zanger Waylon met wie ze een kindje kreeg. In 2010 werd Bibi bekend vanwege haar deelname aan het programma Oh Oh Cherso onder de bijnaam Kabouter. Op YouTube plaatste zij video’s over haar leven, mode en beauty. Samen met Lizzy van der Ligt presenteerde zij het televisie- en online programma Katwalk (en later Concentrate Velvet) op RTL.

In 2017 verscheen de Zoetermeerse in het RTL 4-zangprogramma It Takes 2 en ze kwam in het team van zanger Waylon. Daar won ze uiteindelijk het programma. Vanwege haar overwinning stond Bibi drie dagen in Ahoy tijdens de concertreeks van Waylon.

Georgina Verbaan

Georgina Verbaan Zoetermeer
Georgina Verbaan. Foto: ANP

De 39-jarige actrice Georgina Verbaan is opgegroeid in Zoetermeer. Ze volgde de mavo op het Erasmuscollege en volgde musicallessen bij de Harlekijn. De meesten kennen Georgina van haar rol als Hedwig Harmsen in de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Verder zagen we haar in de film Costa! en De Marathon en in de populaire televisieserie ’t Schaep met de 5 pooten. Georgina woont in Amsterdam en heeft een dochtertje.

Leroy Fer

Leroy Fer Zoetermeer
Leroy Fer. Foto: ANP

Voetbaltalent Leroy Fer werd in 1990 geboren in Zoetermeer. Fer speelde in de jeugd bij SV DWO en hij werd al snel ontdekt door Feyenoord. Zijn debuut maakte hij bij het Nederlands elftal in 2010, hij speelde voor Swansea City en nu voor Feyenoord. Sinds 2015 is hij vader en kocht hij een mooi appartement in Zoetermeer.

Romee Strijd

Romee Strijd Zoetermeer
Romee Strijd. Foto: ANP

In 1995 werd het Nederlandse topmodel Romee Strijd in Zoetermeer geboren. In 2011 tekende zij bij modellenbureau DNA Model Management een contract. De Zoetermeerse schone doet modellenwerk voor de modemerken Badgley Mischka, Burberry, Calvin Klein, Christopher Kane, DKNY, Donna Karan, Louis Vuitton, Michael Kors en Yves Saint Laurent. Sinds april 2015 mag de Zoetermeerse zich een Victoria’s Secret Angel noemen. Romee heeft een relatie met de zoon van televisiepresentator Bert van Leeuwen die in Zoetermeer woont.

Roelof Hemmen

Roelof Hemmen Zoetermeer
Roelof Hemmen. Foto: ANP

Roelof Hemmen is bekend als de nieuwslezer van het RTL-nieuws. Leuk detail is dat hij als leerling verslaggever bij de Zoetermeersche Courant heeft gewerkt. Later werd hij stadsverslaggever bij de Haagsche Courant. Roelof verloor in 2010 zijn vrouw vanwege een ernstige ziekte. Samen hebben zij drie kinderen gekregen. Later heeft Roelof een nieuwe liefde gevonden en koos hij voor Zoetermeer als woonplek. Ondertussen heeft hij de stad Zoetermeer weer verlaten.

Matsoe Matsoe (Joey Spaan)

Matsoe Matsoe Joey Spaan Zoetermeer
Matsoe Matsoe oftewel Joey Spaan. Foto: ANP

In 1990 is de Zoetermeerder Joey Spaan geboren. Door zijn deelname aan het televisieprogramma Oh Oh Cherso kreeg hij de bijnaam Matsoe Matsoe. Joey woont in Zoetermeer samen met zijn vrouw en zoon. Hij treedt regelmatig op als DJ Matsoe Matsoe en hij werkt als tuinman voor tuincentrum Rokkeveen.

Michelle Dekker

Michelle Dekker Zoetermeer
Michelle Dekker. Foto: ANP

Michelle Dekker is geboren in Zoetermeer en ze heeft landelijke bekendheid gekregen als snowboardster. Ze is  gespecialiseerd in de onderdelen parallelslalom en parallelreuzenslalom en ze kwam uit tijdens de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji waar ze de jongste deelnemer was. En ook in 2018 kwam zij tijdens de Olympische Winterspelen in 2018 uit op de parallelreuzenslalom.

Bert van Leeuwen

Bert van Leeuwen Zoetermeer
Bert van Leeuwen. Foto: ANP

Bert van Leeuwen is televisiepresentator en vooral bekend van het programma Het Familiediner. Maar ook zagen we hem in het programma It takes 2 en hij is mede-eigenaar van tv-productiemaatschappij Skyhigh TV in Hilversum . Bert is getrouwd, heeft vier kinderen en hij woont in de wijk Oosterheem in Zoetermeer.

Hilbrand Nawijn

Hilbrand Nawijn Zoetermeer
Hilbrand Nawijn. Foto: ANP

Hilbrand heeft een enorm cv met ervaring in de politiek. Hij had een eigen advocatenkantoor in Zoetermeer en heeft later voor het kantoor Paardekooper gewerkt. Hilbrand werd korte tijd publiekslieveling in het amusante televisieprogramma So You Wannabe a Popstar op SBS6. Op dit moment is hij gemeenteraadslid en woont hij in onze stad.

Jan Slagter

Jan Slagter Zoetermeer
Jan Slagter. Foto: ANP

Jan kennen we als televisie- en radiopresentator en als omroepman van Omroepvereniging MAX. Hij vond dat er te weinig televisieprogramma’s waren voor de ouderen onder ons. Je hebt hem kunnen zien als presentator van de programma’s MAX Maakt Mogelijk, MAX Geheugentrainer, Missie MAX en MAX Proms. Jan is vader van twee kinderen en hij woont in de wijk Rokkeveen.

René van Kooten

René van Kooten Zoetermeer
René van Kooten. Foto: ANP

Musicalster, acteur en zanger René van Kooten is geboren in Den Haag maar hij woont al jaren in Zoetermeer. Hij deed vwo op het Erasmuscollege (was daar zelfs docent geschiedenis) en volgde danslessen bij Ricardo Sibelo. Zijn naam staat in een waslijst met rollen in bekende musicals waarmee hij diverse prijzen won en we zagen hem op televisie tijdens The Passion. Hij speelt in een band en hij zet zich in voor zijn stad Zoetermeer. René heeft een vrouw en twee kinderen en hij woont in het Dorp.

Mr. Probz

Mr. Probz Zoetermeer
Mr. Probz. Foto: ANP

Dennis Princewell Stehr, beter bekend als Mr. Probz, is een Nederlandse rapper en singer-songwriter. In 1984 werd hij geboren in Zoetermeer. Hij houdt zich bezig met Nederlandse en Engelstalige zang en rap. Op 16 september 2013 kwam zijn eerste soloalbum The Treatment uit. Zijn nummer Nothing really matters werd een Mega Tophit.

Yara van Kerkhof

Yara van Kerkhof Zoetermeer
Foto: ANP / EPA

Yara van Kerkhof is geboren in Zoetermeer en is net als haar zus Sanne Nederlands shorttrackster. En Zoetermeer mag supertrots op haar zijn want ze won in haar carrière vijfmaal een gouden medaille op de 3.000 meter aflossing tijdens de Europese kampioenschappen shorttrack.

In 2018 zagen we Yara tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea. We genoten van haar want ze won een zilveren medaille op de 500 meter en een bronzen medaille op de 3.000 meter aflossing.

Lees ook:

Romee Strijd Zoetermeer

Romee Strijd na tien jaar nog smoorverliefd op Zoetermeerder Laurens

Het wereldberoemde Zoetermeerse topmodel Romee Strijd (23) is bijna tien jaar na hun eerste date nog...
Dutchiesonthegram

Deze drie Zoetermeerse vriendinnen delen hun favoriete plekken op Instagram

Zo vaak mogelijk en vooral leuke dingen met elkaar ondernemen: dat doen de drie vriendinnen Vivianne...
Zoetermeerder van de week

Tim haalt de grootste vissen uit de wateren van Zoetermeer

Je hebt hem misschien wel eens gezien in zijn boot: Tim van Wijk. Al zijn hele leven woont hij in Zo...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

adv.