Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Sweet Lake Wellness: dit is er al gebouwd en deze sauna’s staan gepland

Door Marijke Helsloot 2 juli 2020

Aan de Van der Hagenstraat in het Van Tuyllpark wordt sinds de sluiting van buitenzwembad het Keerpunt hard gewerkt. Allereerst zijn het hoofdgebouw en de buitenbaden gesloopt en al het puin is afgevoerd. Hiervoor in de plaats komt een gaaf wellnesscomplex dat waarschijnlijk nog groter wordt dan buurman Elysium in Bleiswijk. We kregen een rondleiding op het bouwterrein door een architect. Tijdens onze wandeling vertelde hij welke saunaruimtes en faciliteiten er gepland staan. Hopelijk wordt alles goedgekeurd. Lees snel verder en bekijk onderaan de foto’s.

Sweet Lake Wellness, de naam van het nieuwe wellnesscomplex had eigenlijk al open moeten zijn. Al in 2015 waren er plannen om een nieuw saunacomplex te laten bouwen in onze stad. Maar door onvoorziene omstandigheden heeft de bouw een enorme vertraging opgelopen. Nu vijf jaar later is er al iets te zien vanaf de Van der Hagenstraat van wat er straks gaat komen. Alleen zijn wij, net als bijna alle Zoetermeerders, reuze nieuwsgierig hoe de bouwplaats achter die hoge hekken eruit ziet. Tijdens de rondleiding door de architect werden we wel heel enthousiast van al die geplande relaxruimtes, zoutbaden en whirlpools die hopelijk zo snel mogelijk klaar zijn.

Hoofdgebouw

Naast binnenzwembad het Keerpunt komt het hoofdgebouw met de entree met receptie te staan. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen met diverse horeca, kleedruimtes en toiletten. Via de bovenste verdieping kom je buiten uit op een mooi terras met uitkijk over de vijver. Verder is het plan om in de binnenruimte stoombaden, een Finse sauna, rasulruimte, dompelbaden en een rustruimte te bouwen. Ook zul je hier een binnenzwembad en de beauty behandelruimte gaan vinden.

Buiten in de tuin

Opvallend is het prachtige stuk groen waar de tuin en ligweides van Sweet Lake Wellness straks komen. Hoge bomen zorgen voor beschutte, rustige plekken waar je heerlijk kunt relaxen. Je hebt niet eens door dat je in Zoetermeer bent. We zien geplande plekken voor een panorama-, een uitkijk- en grotsauna. Ook whirlpools, een zoutwaterbad en toiletgebouwen staan in de plannen.

Buitenbaden

Het enige wat nu gereed is, zijn de drie buitenbaden; een spiegel-, een fontein- en een gewoon zwembad. Deze baden worden vanaf 18 juli opengesteld voor alle Zoetermeerders die in de zomer willen gaan zwemmen. Twee zomerseizoenen mogen deze buitenbaden acht weken lang recreatief gebruikt worden. Daarna is het wellnesscomplex klaar en is het alleen bedoeld voor gasten van Sweet Lake Wellness.

Bekijk hier de foto’s van de bouwlocatie van Sweet Lake Wellness:

We hebben nog meer foto’s gemaakt. Bekijk hier de fotomuur:

Lees ook:

Fotoalbum van de bouwplaats van Sweet Lake Wellness – juli 2020

Tijdens onze rondleiding op de bouwplaats van het nieuwe wellnesscomplex Sweet Lake Wellness hebben ...

____________________________________________________________________________________________

Lees ook:

Buitenzwembad Zoetermeer

Hiep hoi! Op deze dag opent het buitenzwembad en zo ziet het er uit

Goed nieuws! Op zaterdag 18 juli kunnen we weer zwemmen in het buitenbad! Waar zóveel Zoetermeerders...
Van der Valk Zoetermeer

Er komt een nieuw hotel met een restaurant, een wellness en een casino

Zoetermeer groeit dus naast woonkamers zijn er ook extra hotelkamers nodig. Om al die toeristen en z...

Deze 6 x nieuwe dingen hebben we er in de maand juni bij gekregen in Zoetermeer

Coronacrisis of niet, nieuwe zaken en verbouwingen blijven gewoon doorgaan. In de maand juni zijn er...
Terrastuin Zoetermeer

7 x Zoetermeerse café’s en restaurants met een zonnige terrastuin

Wisten jullie dat Zoetermeer heel wat verborgen plekjes heeft om te ontdekken? Zo hebben een aantal ...

adv.