Binnenkijken bij Sander en Anouk: ‘Terwijl de wereld stilstond bouwden wij ons droomhuis’

Begin 2020 kopen Sander Bol en Anouk Vermeer een hoekwoning in de wijk Buytenwegh. De ligging van de woning is met het weidse groen van een park al geweldig. Voor de binnenkant hebben ze hele grote plannen. Alles moet eruit, en samen beginnen ze aan het enorme project dat uiteindelijk hun droomhuis moet worden.

Eerst moest alles eruit

Als Sander en Anouk op 2 februari 2020 de sleutel van hun nieuwe woning krijgen, hebben ze allebei nog geen enkele kluservaring. Ze hebben wel allebei een duidelijk beeld van hoe hun droomhuis eruit moet komen te zien. In veel opzichten zijn ze het met elkaar eens. Maar beiden zijn ook erg kritisch en er wordt dus ook volop gediscussieerd.

“We waren niet speciaal op zoek naar een klushuis, en ik vond het heel spannend toen we eraan begonnen. Ik besloot gewoon op Sander te vertrouwen” zegt Anouk. Voor Sander was dat anders. “Ik vond het vooral heel erg leuk. Ik was ook gelijk heel stellig: we gaan dit doen! Ik nam de taak van projectleider op me en we zijn gewoon begonnen.” De woning wordt totaal leeggehaald en er wordt een stuk aangebouwd. Daarna kan het stel beginnen met opbouwen. Terwijl de wereld door corona stil lijkt te staan, zijn zij juist volop bezig.

Bekijk meer foto’s op de volgende pagina’s –>

‘We hadden een keiharde deadline’

Sander neemt twee maanden vrij om zich volledig op het klussen te storten. Anouk werkt door, maar in de avonden en de weekenden helpt ze waar ze kan. Half juli, op de verjaardag van Anouk, willen ze klaar zijn. Ze plannen alvast de housewarming en nodigen familie en vrienden uit. “Mijn verjaardag was de deadline en dat werd dus ook echt de datum dat we hier zijn komen wonen”, zegt Anouk trots.

Een krap half jaar voor zo’n groot project, dat moet toch wel voor wat stress hebben gezorgd? Volgens Sander viel dat allemaal wel mee. “Een grote verbouwing wordt vaak een relatietest genoemd. Volgens mij zijn we er alleen maar sterker uitgekomen.”

Sander vervolgt: “Natuurlijk was het een enorme uitdaging. We hebben alles zelf bedacht en ik heb alles gepland. Wat doe je eerst? Ik heb er best wat slapeloze nachten van gehad. Dan schrok ik wakker: ben ik niets vergeten? Vaak zat ik midden in de nacht notities te maken. Toch is alles echt bizar goed gegaan. Het is geworden zoals we het bedacht hebben.”

Bekijk meer foto’s op de volgende pagina’s –>

Een echt horecasfeertje

De benedenverdieping bestaat na de verbouwing uit drie ruimten. Er is een werkkamer, een keuken met eetkamer en een woonkamer. Overal heb je een prachtig uitzicht op de tuin en het park daarachter. Sander deed meer het grove werk, Anouk zorgde voor de afwerking.

“Ik vind het leuk om bezig te zijn met het ‘mooi maken’. Via sites als Pinterest en mijn werk, waarbij ik veel in horecagelegenheden kom, doe ik ideeën op. Deze werk ik uit en dan zoek ik uit hoe en waar ik het kan laten maken. De keuken en eetkamer hebben veel weg van een gezellige horecazaak.”

Sander is vooral heel tevreden over het duidelijke contrast tussen de keuken en eetkamer en de woonkamer. “De keuken en eetkamer hebben echt het horecasfeertje. In de woonkamer wilde ik dat niet, dat moest vooral een rustige plek worden.”

Bekijk meer foto’s op de volgende pagina’s –>

Trots op al het maatwerk

Ging er dan helemaal niets mis tijdens de verbouwing? “Toen we bezig waren met de eetkamer, moest er wat laswerk gedaan worden. Alles lag nog open en door de vonken van het lassen, vloog het isolatiemateriaal in de muur in de fik! Dat was wel even schrikken!” Anouk is nog steeds heel blij dat zij daar op dat moment niet bij was.

Waar zijn ze nu het meeste trots op? Anouk moet hier een keuze maken. Is het haar grote walk-in kledingkast op de eerste verdieping? “Ik kies dan toch voor de wijnkast in de woonkamer. Ik heb tweeëneenhalf jaar wijn verkocht en wijn is voor mij een passie. De ruimte onder de trap had geen functie. Ik ben zelf gaan tekenen en dit is het resultaat: onze wijnkelder onder de trap.”

Sander vindt het ook lastig om één ding te benoemen. “Ik ben trots op al het maatwerk dat er in ons huis zit. Wij kunnen heel veel dingen bedenken, maar niet alles uitvoeren. Gelukkig hebben de jongens van de Houtfabrique ons enorm geholpen. Die gasten zijn geweldig. Onze eettafel, de wijnkast, de deuren. Precies zoals we het samen bedacht hebben.”

Bekijk meer foto’s op de volgende pagina’s –>

‘Zoetermeer heeft alles’

Nu de verbouwing achter de rug is, kunnen Sander en Anouk genieten van hun mooie huis en van de omgeving. Sander groeide op in Zoetermeer en woonde al in deze wijk. Anouk komt uit een klein dorp in de buurt van Rotterdam. Waarom kozen ze voor deze locatie voor hun droomhuis?

“Zoetermeer heeft niks, maar tegelijk echt alles. Het ligt in het hart van de Randstad en parkeren is er nog gratis” zegt Sander met een knipoog. “We hebben heel breed gekeken, maar zijn toch in Buytenwegh gebleven. We wonen aan een doodlopende weg en hebben een prachtig uitzicht op het park. Openbaar vervoer, winkelen en sporten kan allemaal op loopafstand. De buurt is niet te nieuw en heeft daardoor karakter.”

Het stel kan er wonen maar de klus is nog niet helemaal geklaard. “We willen buiten nog meer binnen terug laten komen. Aan de gevel, voor- en achtertuin moet nog genoeg gebeuren. Wij gaan ons voorlopig niet vervelen!”

Kijk hier ook binnen:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Zo ziet deze buitenplaats met kampeerhutten en retro caravans in de buurt van Zoetermeer er uit”

Zo ziet deze buitenplaats met kampeerhutten en retro caravans in de buurt van Zoetermeer er uit

Buitenplaats Molenwei
Ga naar “Binnenkijken bij MAFS-koppel Rowan en Astleigh: de koikarpers hebben we Fanta en Spruit genoemd”

Binnenkijken bij MAFS-koppel Rowan en Astleigh: de koikarpers hebben we Fanta en Spruit genoemd

Astleigh en Rowan MAFS 2022
Ga naar “Zo ziet de verbouwde egelopvang er uit: ‘Zonder de nieuwe airco liggen de egels snel op apegapen’”

Zo ziet de verbouwde egelopvang er uit: ‘Zonder de nieuwe airco liggen de egels snel op apegapen’

Egels Zoetermeer

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “From PB with love spijkerjasje € 22,99”

From PB with love spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Kinderfiets vanaf € 59,99”

Kinderfiets vanaf € 59,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Jurk** € 12,99”

Jurk** € 12,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Kant-en-klaar verduisterend gordijn € 12,95”

Kant-en-klaar verduisterend gordijn € 12,95

 • Geldig t/m 5 juli 2022
Ga naar “Spijkerjasje € 22,99”

Spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Eerste autotechnicus”

Eerste autotechnicus

 • Van der Linden Auto
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Winkelmedewerker in Zoetermeer”

Winkelmedewerker in Zoetermeer

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Woonbegeleider”

Woonbegeleider

 • Fonteynenburg
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “hr administratief medewerker”

hr administratief medewerker

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Afdelingsmanager Keukenafdeling (38 uur) – Bouwhof”

Afdelingsmanager Keukenafdeling (38 uur) – Bouwhof

 • Bouwhof
 • Fulltime/Parttime
Bouwhof Zoetermeer

Agenda

Ga naar “Locomotion Reünie”

Locomotion Reünie

 • 24 september 2022
Locomotion Reünie 2019
Ga naar “Halloween”

Halloween

 • Stadshart
 • Van 22 okt t/m 30 okt
Halloween 2018 Zoetermeer
Ga naar “Geuzendag / Geuzenwandeling Zoetermeer”

Geuzendag / Geuzenwandeling Zoetermeer

 • 25 september 2022
Geuzenloop Zoetermeer
Ga naar “SweetLake Festival Zoetermeer”

SweetLake Festival Zoetermeer

 • 27 augustus 2022
Noord Aa Zoetermeer
Ga naar “LIVE at the Lake”

LIVE at the Lake

 • Van 19 aug t/m 20 aug