Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Boy aan de Engelandlaan: ‘Je ziet niet dat het een kantoor is geweest’

Door Tommy Sedubun 15 maart 2020

Een aantal aantal voormalige kantoorpanden in het Stadshart worden verbouwd tot woningen. Een aantal zijn al omgetoverd tot een appartementencomplex. Aan het Westwaarts is de verbouwing nog in volle gang. Op andere plekken, zoals de Engelandlaan, wonen al enige tijd bewoners. Boy de Wit (26) woont samen met zijn vriendin Françoise Bregman (25), in voormalig kantoorpand Dutch Port. Boy was zo gastvrij om ons te laten zien hoe hun appartement er van binnen uitziet.

Binnenkijken bij Zoetermeer

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Boy is in juni 2019 bij zijn vriendin Françoise ingetrokken. Zij woont er al twee en een half jaar, sinds de oplevering van het appartement. “Mijn vriendin vertelde mij dat vanaf het begin je eigenlijk al niet meer zag dat dit een kantoorpand is geweest. De vloer en keuken waren er al bij de oplevering.”

Foto's: indebuurt Zoetermeer

Verstopping

Er is één ding waaraan Boy merkt dat het gebouw ooit een voormalig kantoorpand is geweest. “Een tijd geleden hadden we een vorm van lekkage of verstopping. Toen kwam het water uit de doucheputjes van de hele benedenverdieping, omhoog. Ik vermoed dat de afvoerleidingen van het voormalig kantoorpand niet gemaakt waren voor de grote hoeveelheid water die er nu doorheen moet. Met zoveel bewoners zijn er allemaal douches en dus meer water bijgekomen.”

Foto's: indebuurt Zoetermeer

Groter wonen

Boy en Françoise willen binnen twee jaar wel een nieuw huis hebben. “Het is een klein appartement. Je betaalt ook eigenlijk te veel voor de kleine ruimte die we hebben. Ik mis in dit huis een tuin of balkon, om in de zomer in de zon te kunnen zitten. Wel hebben we een groot dakterras voor alle bewoners. Wel moet je daar je eigen stoelen neerzetten.”

Ook mis ik een extra kamer in ons tweekamerappartement. Soms wil ik mij gewoon even terugtrekken en dat gaat nu niet zo makkelijk. Ik kan nu bijvoorbeeld niet gamen en heel hard door de bijbehorende headset praten. Françoise heeft namelijk een onregelmatige baan met nachtdiensten. Als zij overdag slaapt, kan ze last hebben van het geluid. Ik woonde hiervoor in een flat in een van de sloopflats in Palenstein. Dat was een stuk groter én daar had ik een balkon.”

Foto's: indebuurt Zoetermeer
Stadhuistoren Zoetermeer

VIDEO: De slechtvalken zijn weer gesignaleerd boven de oude stadhuistoren

Krijgen we weer jonge slechtvalken in de stad? Het slechtvalkenpaar is namelijk weer gesignaleerd bo...
Marjan Jumbo Meerzicht

Marjan werkt 40 jaar in de supermarkt: “Mijn buren vragen mij in de lift naar de aanbiedingen”

Marjan Schüller viert twee jubilea in een week tijd: ze is 65 jaar geworden én ze werkt alweer 40 ja...
Wachthuis HTM Zoetermeer

Feest! Het wachthuisje van trambestuurders op Centrum West is klaar

Na weken hard werken is het eindelijk zover: het wachthuis voor trambestuurders van HTM is klaar voo...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.