Wonen in de stadhuistoren: de verkoop is gestart en zo ziet het er van binnen uit

Door Marijke Helsloot 7 februari 2019

De hoge stadhuistoren in het Stadshart wordt dit jaar getransformeerd tot een gaaf appartementencomplex. Als je één van de 26 luxe woningen weet te bemachtigen, woon je wel op een hele toffe plek. Vanuit deze centrale plek in de stad heb je vanaf je balkon weids uitzicht in de richting van Rotterdam of Den Haag. Maar je hebt ook zicht op een aantal wijken van Zoetermeer. Wij mochten een kijkje nemen op de bovenste verdiepingen van de toren en we kunnen je alvast verklappen: wij zouden hier ook best willen wonen…

Nieuwbouwproject De Kroon bestaat uit 26 luxe appartementen, waarvan 1 penthouse, in het centrum van Zoetermeer. Waar voorheen medewerkers van de gemeente in hun kantoren aan het werk waren, kunnen nu 26 gelukkige bewoners over een tijdje hun intrek nemen. De verkoop van de woningen start zaterdag 9 februari.

Sky high

Zoetermeer

De stadhuistoren telt 16 verdiepingen. De etages 2 tot en met 5 blijven gebruikt worden als kantoorruimtes  eerste door de gemeente. De andere verdiepingen zullen dit jaar een metamorfose ondergaan. Alleen de liften en trappenhuizen blijven zoals ze zijn; de werkkamers, pantry’s, toiletten en muren worden gesloopt. Aan de buitengevels zullen balkons gebouwd worden zodat je straks als nieuwe bewoner sky high aan je wijntje zit te nippen na een dag hard werken. Het uitzicht is echt super. Je hebt sowieso mooi zicht op Zoetermeer maar in de verte zie je ook Leiden, Rotterdam en Den Haag. Bij onweer of tijdens Oud en Nieuwste zit je eerste rang. Parkeren doe je in de garage onder het gebouw.

Penthouse

Oud en nieuw

Mocht geld geen rol spelen dan zouden wij zeker weten voor een penthouse gaan. Er wordt er een gebouwd op de 15e etage met een trap naar boven zodat je op de 16e verdieping uitkomt op de tweede woonlaag. Door het hoge plafond heb je nog meer gevoel van ruimte.

Planning

De prognose is dat de bouw van de nieuwe woningen start in het derde kwartaal van dit jaar. Eerst start de sloop, zo in het voorjaar. Ook moet er rekening gehouden met het broedseizoen en het verblijf van de slechtvalk op het dak van de toren. Als de bouw volgens planning loopt, zouden de eerste woningen eind 2020 opgeleverd kunnen worden.

Zaterdag 9 februari start van 11.00 tot 12.30 uur de verkoop van nieuwbouwproject De Kroon. Op de 14e etage is een informatiehoek ingericht waar je terecht kunt voor vragen en inschrijvingen. Er is veel belangstelling voor de nieuwe woningen in de stadhuistoren, dus wees op tijd.

Nieuwbouw Zoetermeer

Deze leuke woningen worden aan de Schinkelweg gebouwd

Aan de historische Schinkelweg worden acht nieuwbouwwoningen gebouwd. Op het voormalig terrein van I...
Nieuwbouw Zoetermeer

Deze eengezinswoningen en appartementen worden in Oosterheem gebouwd

De beschikbare bouwlocaties in Oosterheem zijn bijna allemaal ingevuld. In de uiterste hoek van Oost...
Nieuwbouw Zoetermeer

Binnenkort start de verkoop van nieuwbouwproject Weidse Weelde en zo schrijf je je in

De komende jaren worden er ruim 200 nieuwbouwwoningen bijgebouwd in Oosterheem. Een van die woonplan...

 

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.