Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor de woningbezitters: dit kun je doen om je maandlasten te verlagen

Aangeboden door Finzie Zoetermeer – Den Haag 29 november 2019
Lagere woonlasten willen we natuurlijk allemaal wel. Maar eh… hoe bereik je dat dan? “In veel gevallen kan het oversluiten van je hypotheek de maandlasten omlaag brengen”, weet Rob Hermans, financieel coach bij Finzie Zoetermeer. Klinkt interessant, hier willen we het fijne van weten!

Hoe zat het ook alweer

Even terug naar het begin: wat betekent het oversluiten van je hypotheek? “Bij het oversluiten van je hypotheek los je jouw huidige hypotheek af met het geld van een nieuwe hypotheek”, legt Rob uit. Dit kan op twee manieren: intern of extern. Intern oversluiten wil zeggen dat je bij dezelfde bank blijft, terwijl extern oversluiten betekent dat je overstapt naar een andere geldverstrekker.

Voor wie is het interessant?

“Er zijn verschillende gevallen waarin het oversluiten van je hypotheek voordelig kan zijn”, weet Rob. Aan wat voor situaties kunnen we dan denken? “Bijvoorbeeld als je rentevaste periode bijna afloopt of wanneer de huidige hypotheekrente veel lager is dan die waartegen je jouw hypotheek hebt afgesloten. Daarnaast kan het interessant zijn wanneer de gezinssamenstelling verandert, bijvoorbeeld omdat je gaat samenwonen of kinderen krijgt.” Doordat de hypotheekrente op dit moment heel laag is, levert oversluiten in de meeste gevallen lagere woonlasten op.

Hier moet je op letten

Voor je jouw hypotheek oversluit, is het belangrijk om na te gaan of het in jouw situatie mogelijk is. “Om te kunnen oversluiten, moet je woningwaarde hoger zijn dan de hypotheekwaarde. Anders is de kans klein dat een geldverstrekker toestemming geeft om je hypotheek over te sluiten”, weet Rob. Je hypotheek oversluiten is overigens niet gratis. Rob licht toe: “Je krijgt te maken met advies- en bemiddelingskosten en eventueel met notaris- en taxatiekosten en een eventuele boete als de rentevaste periode nog niet voorbij is.”Wil je weten of dat ook voor jou geldt, neem dan snel contact op met Finzie Zoetermeer want zij zijn expert op dit gebied.

Advies over jouw persoonlijke situatie

Twijfel jij of oversluiten in jouw situatie een goed idee is? Dan helpen Rob of Rene van Finzie Zoetermeer  je graag door samen te kijken wat dit voor jou oplevert. Als financieel coach zijn zij goed op de hoogte van de huidige regelgeving, zodat zij precies kunnen berekenen wat de potentiële kosten en besparingen zijn. Goed om te weten: het eerste gesprek is altijd volledig vrijblijvend én gratis. Een afspraak maken doe je via deze link.
Lees ook:
Finzie

Kassa! Dit is waarom een goed hypotheekadvies en de aanschaf zonnepanelen jou geld opleveren

Denk je weleens aan zonnepanelen om je huis te verduurzamen en daarmee je energierekening omlaag te ...
Finzie Zoetermeer

Goeie keus! Het oversluiten van je hypotheek kan je veel geld opleveren

De rente staat nog steeds laag en sommige mensen grijpen hun kans om toch nog eens in hun leven dat ...

adv.