Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Droomhuisalert! Hier in Zoetermeer kun je wonen op een idyllisch boerenerf

Aangeboden door Van der Kooy Vastgoed 4 juni 2020

Aan de Zegwaartseweg in Zoetermeer stond ooit één van de oudste boerderijen van Zoetermeer: de Leeuwenhoeve. Op die historische, groene locatie start eind dit jaar de bouw van een kleinschalig nieuwbouwproject, geheel in de stijl van de voormalige hoeve. Dus heb je altijd al willen wonen op een boerenerf, of zelfs in de opnieuw te bouwen monumentale boerderij? Dit is je kans!

Je wordt wakker door het kraaien van de haan en fluitende vogels. De eerste zonnestralen piepen door de luiken. Je zwaait ze open en kijkt uit op een bloeiende boomgaard. Niet vergeten: een appel plukken voordat je straks naar je werk gaat. Oh nee… Het is zaterdag. Nieuw plan: thuisblijven en weekend vieren alsof je uit logeren bent bij de boer.

Zo kan wonen op een boerenerf anno 2021 eruit zien. Dan (naar verwachting net na de zomer) staat namelijk de oplevering gepland van 17 karaktervolle nieuwbouwwoningen. Deze worden in stijl van de voormalige boerderij Leeuwenhoeve gebouwd.

Van der Kooy Vastgoed, Leeuwenhoeve - Zegwaartseweg (6)
In de nieuwe monumentale schuur komen drie levensloopbestendige woningen. (Beeld: Van der Kooy Vastgoed)

Van hoofdhuizen tot boerderijwoningen

De oorspronkelijke boerderij was in zo’n slechte staat dat afbreken en compleet opnieuw opbouwen de enige optie was, maar dan gebouwd zoals vroeger. Er is veel aandacht besteed aan authentieke details, zoals het fraaie rieten dak. Niet voor niets krijgt ook de nieuwe versie van de Leeuwenhoeve de monumentale status toegekend. Er komen drie levensloopbestendige woningen in, met extra badkamer op de begane grond.

Naast de monumentale schuur, die het hart vormt van het nieuwe boerenerf, komen er nog drie types woningen: twee hoofdhuizen (twee-onder-één-kap), vier dijkwoningen aan de Zegwaartsedijk en in totaal acht woningen aan het erf en de boomgaard (drie-onder-één-kap en vijf-onder-één-kap). Tussen de bebouwing komt een kindvriendelijke natuurtuin met de sfeer van een boomgaard.

De woningen zelf zijn erg energiezuinig en voorzien van de nieuwste verwarmingstechnieken, zoals een luchtwarmtepomp.

De monumentale schuur, met drie levensloopbestendige woningen. Beeld: Van der Kooy Vastgoed
De twee-onder-één-kap hoofdhuizen. (Beeld: Van der Kooy Vastgoed)
De drie-onder-één-kap woningen aan het erf. (Beeld: Van der Kooy Vastgoed)
De vijf-onder-één-kap woningen aan de boomgaard. (Beeld: Van der Kooy Vastgoed)
De vier-onder-één-kap dijkwoningen. (Beeld: Van der Kooy Vastgoed)

Stad en natuur dichtbij

Vanaf de Zegwaartseweg is zowel het Stadshart als de historische Dorpsstraat makkelijk en snel te bereiken. Voor een ontspannen wandeling of fietstocht door de natuur zit je goed, want het Bentwoud en natuur- en recreatiegebied Noord Aa liggen vlakbij.

De woningen voldoen aan laatste eisen van het bouwbesluit en beschikken over een eigen berging en parkeerplaats op het terrein. De woningen hebben een oppervlakte tussen de 130 en 168 vierkante meter. De prijzen liggen tussen circa 420.000 euro en circa 600.000 euro, vrij op naam.

Inschrijven

De verkoop is inmiddels gestart. Inschrijven kan tot maandag 8 juni 12.00 uur via de speciale projectpagina van verkopend makelaar De Makelaars. Daar vind je ook alle informatie van dit project. Toewijzing vindt plaats via loting.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van der Kooy Vastgoed. Meer over Van der Kooy Vastgoed ontdekken?

Van der Kooy Vastgoed

Geopend09:00 - 17:00

Willem Dreeslaan 436, Zoetermeer

adv.