Nieuw jaar, nieuwe look: zo geef je je huis een make-over zonder veel kwijt te zijn 

Verbouwen doe je niet zomaar. Toch kan je je Zoetermeerse huis gemakkelijk een make-over geven, zonder de spaarrekening te plunderen. Wil jij jouw stek ook aanpakken? Dan kun je hier in Zoetermeer terecht.

Woonkamer

Waarschijnlijk besteed je veel tijd in je woonkamer. Je ploft hier op de bank of doet samen met vrienden een spelletje. Een heel belangrijke ruimte dus! Wil je jouw woonkamer pimpen zonder grondige verbouwing, dan zijn hier wat tips.

Gezellige kussens

Het zal je verbazen wat leuke accessoires met je woonkamer doen. Denk aan leuke kussens op de bank. Hierdoor verandert je saaie, kleurloze bank van een standaard exemplaar in een eyecather. Ook op de vensterbank of op de eetkamerstoelen kun je ze kwijt. Je scoort mooie kussens onder meer bij Kwantum of Xenos, of lekker budget: bij Kringloopwinkel Het Goed.

Andere woonaccessoires

Liggen de kussens in de winkelmand, dan kun je verder kijken naar beeldjes, kandelaren, geurstokjes of andere sfeervolle woonaccessoires. Een uitgebreide collectie vind je onder meer bij Tuincentrum De Driesprong en Intratuin. Of snuffel eens rond in de Wereldwinkel: daar heb je veel keus in sfeermakers voor in huis.

Binnenkijken bij Zoetermeer
Foto: indebuurt Zoetermeer

Woonkamer (vervolg)

Naast gezellige kussens en mooie beeldjes zijn er meer mogelijkheden. Kijk maar eens mee!

Romantische kaarsen

Nadat je de kussens en beeldjes in je woonkamer hebt gestald is het tijd voor het volgende onderdeel: kaarsen. Deze zorgen voor sfeer, warmte en verspreiden vaak een fijne geur. Zet ze op de eettafel voor een romantisch diner of plaats ze op de tv-kast. Wil je meer kaarsen in huis? Plan dan een bezoekje aan Blokker, HEMA of bij schoenenwinkel Dorell Shoes.

Urban jungle

Ook met planten kun je de woonkamer pimpen. Groot of klein, dat maakt niet uit. Zoetermeerders hebben geluk, want op verschillende plekken kun je een groene vriend aanschaffen. Ben je in het centrum, dan slaag je bij Naturals en Nieuwenburg. Daarnaast kun je natuurlijk langs Intratuin, Driesprong en Praxis Megastore rijden.

Foto: indebuurt Zoetermeer

Keuken

Een nieuwe keuken is duur, heel duur. Een budgetvriendelijk en snel alternatief is om je bestaande keuken te wrappen. Je plakt hierbij speciale folie over je bestaande keukenkastjes en klaar is kees! Er zijn folies met een houtlook, marmerlook of gewoon effen kleuren. Je hoeft niemand in te huren, maar hebt wel een wauw-effect. Op zoek naar dit soort folie om jouw keuken te wrappen? Dan kun je in Zoetermeer onder meer bij Praxis. Of laat het wrappen door een professioneel doen: Philip Wessels van I Flip It is erin gespecialiseerd.

Nieuwe deurknoppen

Een andere manier om de keuken aan te pakken is met nieuwe deurknoppen. Als je die vervangt krijgt je bestaande keuken een nieuwe uitstraling. Je hebt standaard varianten, maar ook exemplaren die als klein kunstwerk gelden. Denk aan deurknoppen met dierenhoofden of kwastjes eraan. Kleine moeite, groot resultaat! Je koopt ze bij onder meer bij Bouwhof of in Zoetermeerse kringloopwinkels.

Deze keuken is matzwart gewrapped. (Foto: I Flip It)

Badkamer

Na een lange werkdag is niets fijner dan bijkomen in bad of in de douche. Daarom is Bouwhof het fijn dat je ook deze ruimte naar wens is. Dat kan gemakkelijk en snel.

Net als bij de woonkamer zorgen accessoires ook hier voor een nieuwe uitstraling. Wat dacht je van nieuwe handdoeken en een mooie zeepdispenser bij het fonteintje? Of kies voor een opvallende spiegel. Je koopt zulke accessoires bij speciaalzaken zoals Bouwhof en Sanidump, of bij winkels als HEMA en Blokker.

Tegelverf

Meerdere Zoetermeerse winkeliers verkopen tegelverf. Denk aan Praxis, Bouwhof en Gamma. Hiermee kun je een saaie tegelkleur veranderen in een eyecatcher! Tegelverf is over het algemeen niet heel duur en daarom kun je hiermee je badkamer betaalbaar een make-over geven.

Praxis Bouwmarkt Zoetermeer
Praxis Bouwmarkt Zoetermeer

Voor heel het huis

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je meubels te verwisselen. Dan kun je naar meubelboulevard het Woonhart gaan of een bezoekje aan de kringloopwinkel brengen. In Zoetermeer zijn dat onder meer:

 • De Springplank
 • Het Goed
 • Pelgrimshoeve

Facebookpagina

Vond je bij de kringloop in Zoetermeer geen leuke kast, bank of ander meubelstuk? Dan kun je bijvoorbeeld op deze Facebookpagina kijken. Hier staan vaak leuke spullen op die je voor een klein bedrag of zelfs gratis mag ophalen.

Kringloop Zoetermeer
Kringloop Zoetermeer. Foto: indebuurt Zoetermeer

Voor heel het huis (vervolg)

Een likje verf aan de muur doet wonderen! Als je de muur een andere kleur geeft, ziet de hele ruimte er direct anders uit. Wie weet kies jij in 2023 voor een chique donkerblauwe slaapkamer, waardoor het een luxe hotelgevoel krijgt. Of verander je de witte kinderkamer in een roze suikerspinfestijn. Heb je zin om met de kwast of roller in de weer te gaan? Rij dan naar de bouwmarkten zoals Gamma, Bouwhof en Praxis. Daar staan de medewerkers voor je klaar om te helpen. Bij Action haal je goede, betaalbare kwasten en andere handige accessoires voor tijdens het kluswerk.

Grote muurstickers of schilderijbehang

Heb je geen zin om de meubels aan de kant te schuiven en de hele muur te schilderen, maar wil je van die witte muur af? Kies dan schilderijbehang. Het woord verraad al wat het is: via dit behang lijkt het alsof je een heel groot schilderij in je kamer hebt. Maar dan zonder dat je bankrekening geplunderd is. Schilderijbehang haal je gemakkelijk van de muur en daarom kun je dit geregeld wisselen. Ook ideaal als je je Zoetermeerse huurwoning weer in oorspronkelijke staat moet opleveren. Een enorme keuze aan behang heb je bij de Zoetermeerse Behanghal.

Behanghal Zoetermeer nov. 2020 04
Zoetermeerde Behanghal. Beeld: © indebuurt Zoetermeer

Gezelligheid in de tuin

Als je het geluk hebt dat je een tuin of balkon bij je huis hebt, wordt het langzaamaan tijd om die aan te pakken! Dat kan op verschillende manieren.

Groene oase

Wil je een groene oase creëren, dan kun je bloembollen planten of zaadjes in de grond doen. Of pak het grootser aan en kies voor een plant. Sommige planten blijven heel het jaar groen, waardoor je altijd wat te zien hebt. Je koopt bloembollen en planten in Zoetermeer onder meer bij een van de bloemen- en plantenzaken in Zoetermeer, zoals bloemenwinkel Bossenwaard in Meerzicht en bij de tuincentra (Intratuin, Praxis en Driesprong).

Moestuin

Een andere optie: een moestuin! Bij verschillende Zoetermeerse zaken kun je een kastje kopen waar je een moestuin in kan laten groeien, en diverse zaadjes kunt kopen om te zaaien. Moestuinkastjes koop je bij bij Intratuin en Driesprong, zaadjes en moestuinplantjes haal je bij G. van der Kooij in Benthuizen en bij wijktuin Zoete Aarde.

Resultaat showen

Is het gelukt om je woning een make-over te geven? Laat het eindresultaat dan zien op indebuurt.nl en geef je op voor onze rubriek Binnenkijken bij. Je meldt je aan via [email protected]. Deze stadsgenoten gingen je voor:

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “NVM Open Huizen Dag: 7 eengezinswoningen tot vier ton die je zonder afspraak bezichtigt”

NVM Open Huizen Dag: 7 eengezinswoningen tot vier ton die je zonder afspraak bezichtigt

Zoetermeerse huizen
Ga naar “Voorjaarsschoonmaak: hier in Zoetermeer lever je jouw oude spullen in”

Voorjaarsschoonmaak: hier in Zoetermeer lever je jouw oude spullen in

Kringloopwinkels Zoetermeer
Ga naar “7 x nieuwste aanbod eengezinswoningen in Zoetermeer”

7 x nieuwste aanbod eengezinswoningen in Zoetermeer

Huis te koop Zoetermeer

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Unox soep van € 3,99 voor € 1,49”

Unox soep van € 3,99 voor € 1,49

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Aubergine of courgette van € 1,19 voor € 0,69”

Aubergine of courgette van € 1,19 voor € 0,69

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Alle Mars of Snickers ijsrepen Diepvries van € 3,99 voor € 2,99”

Alle Mars of Snickers ijsrepen Diepvries van € 3,99 voor € 2,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle Kerrygold of Echte Boter van € 3,89 voor € 2,92”

Alle Kerrygold of Echte Boter van € 3,89 voor € 2,92

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023

Agenda

Ga naar “Teckeldag”

Teckeldag

 • 6 mei 2023
Teckeldag Zoetermeer
Ga naar “Bevrijdingsfestival 2023”

Bevrijdingsfestival 2023

 • Stadshart
 • 5 mei 2023
Bevrijdingsfestival Zoetermeer
Ga naar “Zoetermeer Live!”

Zoetermeer Live!

 • 22 april 2023
Ga naar “LIVE at the Lake”

LIVE at the Lake

 • Van 18 aug t/m 19 aug
LIVE at the Lake 2023
Ga naar “Sweetlake Kingsday”

Sweetlake Kingsday

 • 27 april 2023
Sweet Lake Kingsday