Betaalbare nieuwbouw: hier in Zoetermeer komen meer woningen voor lagere prijzen

Aangeboden door Holland Huis Makelaars

Project Ikaros | Foto: Holland Huis

Misschien heb je het al voorbij zien komen: nieuwbouwproject Ikaros in Zoetermeer. In dit nieuwbouwproject komen luxe, duurzaamheid en vrijheid samen. De eerste woningen zijn al verkocht, maar het roer wordt omgegooid: er komen meer woningen die minder gaan kosten! Je komt er alles over te weten tijdens de verkoopmanifestatie op zaterdag 25 februari.

Petra Huisman is makelaar bij Holland Huis en vertelt: “Er zijn wijzigingen in de woningmarkt en er is een tekort aan woningen. Daarom is het nieuwe bouwplan aangepast aan die ontwikkelingen.” In het oorspronkelijke plan werden 46 woningen gebouwd, waarvan er één 65 vierkante meter groot was en de resterende woningen 80 vierkante meter of groter. Dat is niet meer het geval: er worden nu meerdere woningen gebouwd van 62 vierkante meter, 72 vierkante meter en zo verder tot 172 vierkante meter.

Ruim voldoende

Dat is ruim voldoende om lekker te kunnen wonen in Zoetermeer! In totaal komen er 54 woningen in project Ikaros. De meeste woningen die al verkocht zijn, worden gebouwd volgens het originele plan. De zuidkant van de nieuwe woontoren wordt nu anders ingedeeld. Dat betekent niet dat er ingeleverd wordt op de beloftes van de nieuwbouwwoningen. Petra: “De luxe en lage energielasten blijven. Gelijkvloerse woningen, ruime woonkamers met veel licht en riante buitenruimte en parkeervoorzieningen zijn er ook nog steeds.”

Ben je benieuwd hoe het project er nu precies uit gaat zien en wat de woningprijzen worden? Meld je dan aan voor de verkoopmanifestatie op zaterdag 25 februari 2023. Van 11.00 tot 15.00 uur ben je welkom bij de Hooge Woning aan de Voorweg 109 in Zoetermeer om je te laten informeren.

Lees verder onder de afbeelding >

Ruime woonkamer met veel licht | Beeld: Holland Huis Makelaars

Lage energierekening

De locatie blijft natuurlijk ook onveranderd en duurzaamheid is nog steeds een belangrijk punt. Met goede materialen en de nieuwste technieken wordt het aangenaam wonen in Ikaros. Koelen en verwarmen wordt namelijk met een warmtepomp gedaan. Petra vertelt enthousiast: “Met een warmte koude opslag (WKO) systeem wordt warmte die opgeslagen is in de grond gebruikt om te verwarmen in de winter, en kou om te koelen in de zomer. Het mooie is dat je met zo’n systeem geen CO2 uitstoot en geen fossiele brandstoffen gebruikt. Het is dus heel energiezuinig!”

Kees Hogewoning is projectontwikkelaar en legt uit hoe het werkt bij Ikaros: “We maken gebruik van 48 bodembronnen rondom het gebouw. Die worden gebundeld en via de kelder aangesloten op de warmtepomp. Vanaf de warmtepomp komen warmte en kou via leidingen in de vloeren van de woningen. Dat is per kamer in een appartement in te stellen. Je hebt dus geen airco of radiatoren nodig!”

Lees verder onder de afbeelding >

Riante buitenruimte | Beeld: Holland Huis Makelaars

Energielabel A++ of A+++

Met een collectief ventilatiesysteem wordt de lucht in de appartementen ververst. De warmtepomp en het ventilatiesysteem, maar ook de liften en verlichting van de algemene ruimten, gebruiken energie die met zonnepanelen wordt opgewekt. Die zonnepanelen komen op het dak van het gebouw en op de pergola’s boven de parkeerplaatsen.

Nieuwbouw moet sinds 2022 voldoen aan de eisen voor BENG: Bijna Energieneutraal Gebouwen. Dat doen de appartementen van Ikaros dus ook. De appartementen hebben een energielabel A++ of A+++. Dat is flink energiezuinig! Gemiddeld zou een huishouden met een appartement van honderd vierkante meter bij Ikaros zo’n 120 euro per maand kwijt zijn aan energielasten op basis van normaal gebruik.

Verkoopmanifestatie

Ben je benieuwd naar de vernieuwde plannen van Ikaros? Ga dan op 25 februari naar de verkoopmanifestatie! Hier hoor je alles over het project en kun je je inschrijven voor een woning – maar dat hoeft natuurlijk niet. Vergeet je niet even aan te melden voor de verkoopmanifestatie. De verkoopmanifestatie is van 11.00 tot 25.00 uur aan de Voorweg 109.

Holland Huis Makelaars

4,8
(5)

Parkdreef 348, 2724 EZ Zoetermeer

Nu geopend

Meer informatie

Holland Huis Makelaars

4,8
(5)

Parkdreef 348, 2724 EZ Zoetermeer

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “NVM Open Huizen Dag: 7 eengezinswoningen tot vier ton die je zonder afspraak bezichtigt”

NVM Open Huizen Dag: 7 eengezinswoningen tot vier ton die je zonder afspraak bezichtigt

Zoetermeerse huizen
Ga naar “Voorjaarsschoonmaak: hier in Zoetermeer lever je jouw oude spullen in”

Voorjaarsschoonmaak: hier in Zoetermeer lever je jouw oude spullen in

Kringloopwinkels Zoetermeer
Ga naar “7 x nieuwste aanbod eengezinswoningen in Zoetermeer”

7 x nieuwste aanbod eengezinswoningen in Zoetermeer

Huis te koop Zoetermeer

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Unox soep van € 3,99 voor € 1,49”

Unox soep van € 3,99 voor € 1,49

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Aubergine of courgette van € 1,19 voor € 0,69”

Aubergine of courgette van € 1,19 voor € 0,69

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Alle Mars of Snickers ijsrepen Diepvries van € 3,99 voor € 2,99”

Alle Mars of Snickers ijsrepen Diepvries van € 3,99 voor € 2,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle Kerrygold of Echte Boter van € 3,89 voor € 2,92”

Alle Kerrygold of Echte Boter van € 3,89 voor € 2,92

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023

Agenda

Ga naar “Teckeldag”

Teckeldag

 • 6 mei 2023
Teckeldag Zoetermeer
Ga naar “Bevrijdingsfestival 2023”

Bevrijdingsfestival 2023

 • Stadshart
 • 5 mei 2023
Bevrijdingsfestival Zoetermeer
Ga naar “Zoetermeer Live!”

Zoetermeer Live!

 • 22 april 2023
Ga naar “Caribbean XL Party ”

Caribbean XL Party 

 • 12 mei 2023
Ga naar “LIVE at the Lake”

LIVE at the Lake

 • Van 18 aug t/m 19 aug
LIVE at the Lake 2023