Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winkelen in Zoetermeer: in deze straten moet je zijn

Door Marijke Helsloot 4 juli 2020

Ga jij binnenkort een dagje winkelen in het centrum van Zoetermeer? In het moderne winkelcentrum Stadshart hebben we veel leuke straten voor een uitgebreide shopsessie en elke straat heeft weer zijn eigen winkels en charme. Van overdekte passages tot lange winkelstraten met bekende ketens: deze straten mag je absoluut niet overslaan wanneer je een middagje gaat winkelen in Zoetermeer. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Winkelen in de Burgemeester van Leeuwenpassage

Winkelen in Zoetermeer centrum
Winkelen in de Burgemeester van Leeuwenpassage / Spazio. Foto: indebuurt Zoetermeer

Vanaf RandstadRail halte Centrum West of vanuit parkeergarage Nederlandlaan wandel je zo de Burgemeester Van Leeuwenpassage in het Stadshart in. In de volksmond ook wel Spazio genoemd en herkenbaar aan de grote ufo aan de bovenzijde van het overdekte winkelgebied. Hier vind je winkels als Primark, Expresso en The Sting. Maar ook het gezellige Douwe Egberts Café (met terras), Kruidvat en de Media Markt. Schoenen koop je bij Nolten schoenen en bij Foot Locker.

De Burgemeester van Leeuwenpassage loopt door naar de Westwaarts. In de overdekte passage zijn voornamelijk kledingzaken en weinig horeca. Er staan banken waar je kunt zitten met bijvoorbeeld een coffee to go van DE Café of met een broodje kebab van Döner Company.

Winkelen in de Westwaarts

Winkelen in centrum Zoetermeer
Winkelen in de Westwaarts in Zoetermeer. Foto: indebuurt Zoetermeer

De Westwaarts in winkelcentrum Stadshart is een lange winkelstraat met kledingwinkels, foodzaken, beautywinkels en meer. Deze gevarieerde winkelstraat loopt tussen de Burgemeester van Leeuwenpassage en de Promenade.

Fijne beautywinkels met heerlijke producten voor jezelf of als cadeau zijn Rituals, Kiko Milano en The Bodyshop. Trek in iets lekkers? Haal dan een verse stroopwafel bij Van Schaik of een gebakken visje of broodje haring bij Vishandel Volendam. Voor een snelle snack kun je terecht bij Burger King en Bram Ladage. Voor een lekkere coffee to go en chocolade adviseren wij naar Chocolate Company te gaan. Bij Primera haal je een mooi boek en bij Nelson een paar mooie (kinder)schoenen.

Aan de Westwaarts is ook de ingang van de overdekte passage te vinden met La Place, Albert Heijn XL en Gall & Gall. Maar ook voor noten, chocolade, mediterraanse hapjes en bloemen kun je hier terecht. Sla de Westwaarts in het Stadshart dus zeker niet over wanneer je gaat winkelen in Zoetermeer.

Winkelen in de Promenade

Winkelen in de Promenade. Foto: indebuurt Zoetermeer

In het verlengde van de Westwaarts in het Stadshart loop je zo de Promenade in. Dit is de langste winkelstraat in het Stadshart met voornamelijk kledingzaken en schoenenwinkels. Haal eerst een lekker ijsje bij Zuliani’s Gelato of een belegd broodje bij Bakker Ammerlaan. In het eerste deel van de Promenade kun je shoppen bij Mango, Name it, Ziengs, Anna van Toor en Hunkemöller. Scandinavische mode vind je bij MSH Copenhagen, nieuwe sneakers bij schoenenzaak Sneakers.

Tussen het eerste deel en het tweede gedeelte van de Promenade is het Promenadeplein. Hier is horeca met gezellige terrassen te vinden, HEMA, Ici Paris en juwelier Van Koningsbruggen. Bij Bagels & Beans drink je lekkere koffie en kun je lunchen met belegde bagels. Bij Doppio zijn de taarten verrukkelijk, net als de koffie gemaakt door een barista.

In het tweede deel van de Promenade vind je kledingzaken als Van Uffelen met veel bekende merken, H&M, Livera en designerstukken voor een prikkie bij TK Maxx. Parfums en verzorgingsproducten kun je kopen bij Parfumerie Douglas, mooie tassen bij Van Oss Tassen en Koffers.

In het laatste deel van de Promenade zijn Zeeman XL, een reisbureau, opticien en kapperszaak. Helemaal aan het einde is de roze gekleurde ijszaak Pavarotti Dolce waar je een lekker Italiaans ijsje kunt halen.

Winkelen in De Passage

Passage Zoetermeer

Welkom in de Passage van het Zoetermeerse Stadshart. Mocht je op Google Maps kijken, dan kom je deze naam niet tegen. De adressen van de winkels in de Passage hebben een andere naam omdat de afleveradressen aan de onderzijde van het winkelcentrum gelegen zijn. In de volksmond noemen we deze overdekte winkelpromenade de Passage.

Hier vind je sportkleding bij Perry Sport, gezondheidsproducten bij Holland & Barrett en toffe woonaccessoires bij Casa en Xenos. Juwelier Siebel, Prénatal en Intertoys zijn bekende winkelketens. Voor een kop koffie met taart of een lekker broodje kun je Bij Daan terecht, binnen of op het gezellige terras.

Parkeren in Zoetermeer

Parkeren Zoetermeer
Parkeergarage Nederlandlaan

Kom je met de auto naar het centrum van Zoetermeer? Lees hier waar de voordeligste parkeergarages en -terreinen zijn.

Parkeren Zoetermeer

12 x goedkoop parkeren in het centrum van Zoetermeer

In en rondom het centrum van Zoetermeer zijn genoeg parkeerplekken te vinden. Maar voor een uurtje p...

Nog meer lezen over winkelen in Zoetermeer? Lees ook dit:

De Modefabrique Zoetermeer

In deze nieuwe lunchroom kun je lekker eten en shoppen tegelijk

Nieuwe winkels: wij Zoetermeerders zijn er dol op. In de wijk Rokkeveen opent vandaag, zaterdag 20 a...

6x Plekken in het Stadshart waar je een ‘coffee to go’ kan halen

Je kent het vast wel; je bent onderweg naar je werk, maar omdat je met van alles en nog wat bezig wa...
Frites Affairs Zoetermeer

Friet! Op deze dag opent een nieuwe frietzaak in het Stadshart

In oktober vorig jaar maakten we al bekend dat er een nieuwe frietzaak naar Zoetermeer komt. Het gaa...
Openbaar toilet Zoetermeer

Pfff…we kunnen weer (gratis) plassen in het Stadshart

Gelukkig! We hoeven niet meer na te denken over een bezoek aan het Stadshart in combinatie met een s...
Stadshart Zoetermeer

Meer kleur en sfeer in het Stadshart: dit gaat er veranderen

Het Stadshart krijgt dit najaar een upgrade. De bedoeling is dat het centrum van Zoetermeer meer kle...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.