Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Video: wij gingen magneetvissen met Harry en Yashvir en visten dit uit het water

Door Marijke Helsloot 21 augustus 2019

Helemaal hip en happening: magneetvissen. Maar hoe werkt dat vissen precies en tegen welke dingen loop je aan? Want je werkt tenslotte wel met een hele sterke magneet die ook dingen kan aantrekken die je liever niet hebt. Wij gingen een uurtje mee met Harry en zijn zoon Yashvir die al verschillende voorwerpen uit de Zoetermeerse wateren heeft gehengeld. We zochten ze op en maakten een video. Daarnaast mochten we zelf ook een slinger geven aan de magneet. En ja hoor, we hadden beet!

Volwassenen en kinderen met een touw, handschoenen, een dikke magneet en een handdoek. Veel Zoetermeerders hebben het magneetvissen ontdekt. Het is namelijk ontzettend spannend om een magneet uit te gooien en een grote buit uit het water te vissen. Dat het nog niet eens zo eenvoudig is, merkten we wel tijdens het uurtje vissen met Harry en Yashvir.

Sterke magneet

Harry gaat altijd mee als zijn zoon Yashvir gaat magneetvissen. “Je weet nooit wat er aan die magneet gaat hangen”, legt Harry uit. “Zijn magneet kan 160 kilo tillen maar er zijn nog veel sterkere magneten verkrijgbaar. Sommige kunnen een gewicht 360 of 600 kilo aan. Daarmee til je een auto op. Wij hebben deze kleine online gekocht, bij een bouwmarkt kun je ze echt niet krijgen.”

Brug

Yashvir heeft deze zomer al meerdere keren zijn magneet in het water gehangen. “Vriendjes gaan soms mee en vaak staan er toeschouwers om mij heen. De meesten vinden het leuk om te zien hoe ik het doe en wat ik vang. Ik heb blikjes, spijkers, munten, stalen voorwerpen en zelfs een barbecueplaat uit het water gevist.” Yashvir maakt het touw aan een brug vast zodat hij extra houvast heeft. Op stalen bruggen moet hij extra opletten; de magneet kan met zijn kracht zo aan de brug vastgekleefd blijven. En probeer die maar eens weer los te krijgen.

Het artikel gaat verder onder de foto’s

Yashvir demonstreert hoe hij de magneet in het water gooit

Eenden

Voor magneetvissen heb je een touw, een magneet, een haak en een schroef nodig om stevig op je benen te kunnen magneetvissen. Yashvir gebruikt allerlei technieken om de magneet het water in de slingeren. Met een plons gooit hij het gevaarte (uitkijken voor eenden!) in het water en sleept de magneet voorzichtig over de bodem. Terwijl wij erbij staan, zit zijn magneet opeens aan iets vast. Met kleine trekjes aan het touw probeert hij met de magneet het voorwerp los te trekken en omhoog te takelen. Opeens schiet de magneet los en kan hij opnieuw beginnen.

Afval

Tijdens het vissen blijft er allerlei drab en waterplanten aan de magneet hangen. “De planten gooi ik terug en eventueel afval zoals blikjes gooi ik in de prullenbak. Zo houd ik het water ook schoon”zegt Yashvir trots. “Ik wil graag een Youtube kanaal op gaan zetten waar ik filmpjes kan plaatsen over het magneetvissen. Ik ben zelf ook enthousiast geworden door de filmpjes van Enzo Knol. En als er een handgranaat aan je magneet hangt, wat doe je dan? vragen wij aan de Zoetermeerse 12-jarige. “Dan laat ik ‘m voorzichtig aan de magneet hangen in het water en bel ik de politie.”

Video: Dit visten wij uit het water

Yashvir viste tijdens onze afspraak een aansteker uit het water. Maar ook nog iets groters. Benieuwd wat onze buit was dat we uit het water langs de Dorpsstraat haalden? Bekijk dan de video.

(De naam van Yashvir is in het begin van de video niet goed geschreven. Excuses Yashvir!).

Lees ook:

Susanne Ramselaar

Video van imker Susanne: “Bijen hebben soms ook een rothumeur”

Susanne Ramselaar is imker en verzorgt een aantal honingbijenfamilies in onze stad. Een dankbare en ...
Katja Meertens

Zoet en heet! Deze foodie blogt over Zoetermeerse restaurants

Het begint met het maken van foto's van je bord met eten en deelt die met vrienden om te laten weten...
Ingrid en Wim

Dikke kans dat Wim en Ingrid jou ter wereld hebben geholpen

Wim en Ingrid: een Zoetermeers echtpaar met een eigen verloskundigenpraktijk. Dat zie je niet vaak. ...

adv.