Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: spring bij ons op de plank en kijk mee hoe leuk suppen is

Door Marijke Helsloot 31 augustus 2019

Stand Up Paddle, oftwel SUP, is een superleuke watersport die je ook in Zoetermeer kunt doen. Aan de Zoetermeerse Plas huur je een SUP board of ga je mee met een groep en een begeleider en ontdek je hele mooie plekjes in eigen stad. Wij mochten mee met paddelaar Alex op zijn board en liet ons deze mooie plekken langs de waterkant zien. Naast dat je je evenwicht moet houden om niet in het water te vallen ga je ook onder bruggen door en vaar je in smalle tunnels. Spannend maar vooral leuk om te doen.

Suppen kan iedereen. Je hebt wel wat kracht nodig in je benen en armen en je balans houden is wel belangrijk. Tenzij je meer in het water wilt liggen dan op je SUP board. Vanaf de waterkant stap je rustig op je SUP board om vervolgens op je knieën je van de waterkant af te peddelen. Vervolgens plaats je je voeten in het midden en je komt voorzichtig omhoog. En dan sta je! Klaar voor de start.

Ontspannen

De paddel duw je diep in het water en gebruik je aan beide zijden van je board zodat je naar links of rechts kunt gaan. Ondertussen sta je dus rechtop op meestal blote voeten en kijk je vooruit. In het begin is het best lastig om je balans te houden maar als je de beweging wat door hebt, word je steeds meer ontspannen en kun je beter om je heen gaan kijken.

Woningen

Het leuke is dat je tijdens het suppen de watergangen en achtertuinen van stadsgenoten kunt zien. Er staan prachtige woningen in De Leyens en Noordhove waar je zo aan voorbij glijdt. Je gaat onder bruggen door waar je af en toe voor moet bukken en via smalle gangen met riet kom je weer op een nieuw deel met water terecht. Uiteindelijk eindig je op de grote Zoetermeerse Plas waar je bootjes, surfplanken, vissers, eenden en zwemmers tegenkomt.

Winter

Suppen kan iedereen leren en is een hele leuke ervaring. Je kunt het hele jaar suppen, ook dus in de winter. Bij Funsport Van Vliet verhuren ze de SUP boards en eventueel wetsuits mocht het weer wat kouder zijn.


Meer over Funsport Van Vliet Zoetermeer ontdekken?

Funsport Van Vliet Zoetermeer sport en bewegen

Gesloten10:00 - 18:00

Het Lange Land 5, Zoetermeer

Bekijk meer:sport en bewegen

Lees ook:

Strike a pose! We hebben een hele gave bowlingbaan erbij

Dekker Zoetermeer heeft de laatste weken keihard gebouwd aan een spiksplinternieuw bowlingcentrum: L...
Beweegpark Noord Aa

Gratis sporten! Het beweegpark is namelijk open

We hebben er een paar jaar op moeten wachten maar woensdag 3 juli opent oprichter Jasper Harteveld e...
Zwemmen Zoetermeer

In deze 5 buitenzwembaden in de regio kun je wél deze zomer zwemmen

Bij indebuurt Zoetermeer schrijven we altijd vol enthousiasme over alle leuke adresjes in onze eigen...

adv.