Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: Binnenkijken op de museumzolder van Piet

Door Marijke Helsloot 10 september 2019

Ben je weleens naar het toilet geweest boven in de Bakkerswinkel? En heb je de ruimte daarnaast weleens gezien: daar is dus een enorme bovenverdieping waar vroeger Piet Hekker, de eigenaar van de Bakkerswinkel, woonde. En van die ruimte heeft hij een soort museum gemaakt. Vol snuisterijen, serviezen, spiegels en meer vintage, te koop of niet. We gingen er eens een kijkje nemen. De beelden van ons bezoek vind je onderaan dit bericht.

In de loop der jaren heeft Piet van zijn vakanties in Frankrijk en Engeland de mooiste serviezen, borden, glazen en meer curiosa meegenomen naar zijn huis en bakkerswinkel. Al zijn nieuwe aanwinsten kregen een mooie plek bij hem thuis of in de zaak en veel daarvan zie je terug in de grote vitrinekasten in het restaurant.

Museum

Sinds 1861 is het pand aan de Dorpsstraat in gebruik als bakkerij met een winkel. De familie Hekker woonde er lange tijd en Piet Hekker heeft jaren op de bovenste verdieping van het pand gewoond. De ruimte werd ook gebruikt voor kleine bijeenkomsten en etentjes. Piet vond het tijd om zijn spullen eens uit te zoeken en op te ruimen. “Ik word ouder en ik wil van sommige spullen afscheid gaan nemen. Daarom heb ik alles uitgestald op de zolder wat nu dient als een soort museum. Iedereen mag er komen kijken en eventueel iets kopen. Maar niet alles is te koop hoor!”

Het artikel gaat verder onder de afbeeldingen.

De museumzolder en de vitrinekasten in de Bakkerswinkel

Monument

Zijn mooiste bezittingen doet Piet absoluut niet weg. De zeer uitgebreide serviezen in de vitrinekasten achterin de winkel blijven en worden nog steeds voor speciale gelegenheden gebruikt. Maar je ziet ook mooie glazen en kop en schotels die wel voor de verkoop zijn. En mocht je geen interesse hebben in deze curiosa; het is ook al heel leuk om een kijkje te nemen in dit bijzondere monument.

VIDEO


Meer over De Bakkerswinkel ontdekken?

De Bakkerswinkel lunch

Gesloten09:00 - 18:00

Dorpsstraat 125, Zoetermeer

Bekijk meer:lunch

Lees ook:

Drechterland Zoetermeer

Huis te koop! Maar… wie heeft daar gewoond en wat is daar aan de hand?!

Elke week maken we een reuze handig artikel met de leukste koopwoningen in onze stad. Niet iedereen ...

Video: Binnenkijken bij Bianca in haar woning aan de Tweede Stationsstraat

Wij van indebuurt Zoetermeer zijn reuze benieuwd hoe Zoetermeerders er thuis bij zitten. Vandaar dat...
Airbnb Zoetermeer

Video: binnenkijken bij de toffe, Zoetermeerse Airbnb van Katja

Toeristen van over de hele wereld maar ook mensen uit eigen land hebben heerlijk geslapen in de nieu...

adv.