Potje padel: hier in Zoetermeer daag je elkaar uit!

Aangeboden door Tennis en Padel Meerzicht

Beeld: Tennis en Padel Meerzicht | Foto: By Just Drone

Ben jij ook zo’n fan geworden van de razendpopulaire sport padel? Of wil jij deze leuke balsport binnenkort een kans geven? Goed nieuws! Tennis en Padel Meerzicht heeft maar liefst vijf indoor padelbanen én je kunt er nog eens voordelig padellen ook!

Tennis en Padel Meerzicht vind je naast de Voorweg, aan Zalkerbos 320, naast randstadhalte Voorweg laag/hoog. Het sportcentrum bestaat alweer ruim 45 jaar en biedt inmiddels plek voor een heleboel padel- en tennisliefhebbers. “We hebben de meeste indoor padelbanen van Zoetermeer, vijf stuks om precies te zijn. Ook traint de nationale jeugdselectie 2 keer in de week bij ons”, licht eigenaar Ruud van Hoogdalem toe.

Lees verder onder de video

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Wat is padellen?

Kleine kans, maar voor voor degenen die nog nooit van padel gehoord hebben hierbij een korte uitleg. Padel is een combinatie van squash en tennis. In tegenstelling tot tennis zijn de banen kort (20 bij 10 meter) en ligt de snelheid van de bal een stuk lager. De banen zijn omringd door glazen wanden en hekwerk. De bal mag via deze wanden worden gespeeld. Een potje padel speel je in de regel altijd met zijn vieren. Het scoreverloop is hetzelfde als dat bij tennis.

Voor iedereen

Dat padel een vogelvlucht heeft genomen in populariteit ziet Ruud zeker. “Dat is harstikke leuk natuurlijk. We zien bijvoorbeeld dat veel mensen die niet meer de tijd hebben om een sport als voetbal te beoefenen, overstappen naar padel. Het is een erg makkelijke sport om op te pakken, al helemaal als je al een balsport beoefent of hier affiniteit mee hebt.” Maar ook ‘groentjes’ kunnen deze sport gemakkelijk oppakken. “Dankzij de kleine afstand van de velden, de relatief lage snelheid waarmee de bal wordt gespeeld en het feit dat je onderhands serveert, kan iedereen deze sport snel oppakken. Dat maakt het ook zo’n sociale en leuke balsport.”

Beschik je nog niet over een racket of ballen? Geen probleem! Deze kun je gewoon huren bij Tennis en Padel Meerzicht.

Vijf indoor padelbanen

Voor Ruud was het vanwege de opkomst van de sport een logische keuze om te investeren in de vijf indoorbanen van Tennis en Padel Meerzicht. “We zien dat steeds meer mensen interesse hebben in deze sport. Zowel eigen clubleden, die al bij ons tennissen, als mensen van buitenaf. We zorgen er met vijf indoorbanen voor dat iedereen een baan kan reserveren.”

Voordelig abonnement

Extra leuk: je kunt nu supervoordelig padellen (en tennissen) bij Tennis en Padel Meerzicht. Met het maandlidmaatschap van de sportclub kun je onbeperkt padellen en tennissen voor slechts € 39,- per maand. Wel is het zaak om dat maximaal drie dagen van te voren te een baan te reserveren. Bekijk hier alle voorwaarden.

Lees verder onder de foto

Beeld: Tennis en Padel Meerzicht

Meet & Play

Omdat Tennis en Padel Meerzicht altijd graag met alle spelers meedenkt, werd Meet & Play Padel in het leven geroepen. “Iedere 2ᵉ donderdag en iedere 2ᵉ zondag in de maand, organiseren we Meet & Play. Het is handig om van te voren lid te worden van onze WhatsApp groep waarin we eenvoudig een indeling maken om met mensen van jouw niveau te spelen. De Meet & Play is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.”

King of the court

Ook ben je meerdere keren de maand welkom bij het padelevent ‘King of the court’. Ruud: “Er wordt anderhalf uur gestreden om de plek op baan 1 te bemachtigen. Om het kwartier wordt er gewisseld. Sta je op dat moment op voorsprong dan schuif je een baantje omhoog. Als je een wedstrijd verliest, ga je een baantje omlaag. Maar niet getreurd: er worden in totaal 6 potjes gespeeld van 15 minuten. Je wisselt per 15 minuten van partner. De twee teams die op het einde op baan 1 terechtkomen, spelen nog een finale voor de hoofdprijs.”

Hier vind je de actuele data van King of the court.

Lees verder onder de foto

Beeld: Tennis en Padel Meerzicht | Foto: By Just Drone

Ook voor tennisliefhebbers

De naam van het sportcentrum in Zoetermeer zegt het natuurlijk zelf al; ook voor tennis ben je hier nog altijd aan het goede adres. “Natuurlijk schenken we ook nog volop aandacht aan tennis. De ballonhal wordt eind september weer opgezet zodat je bij ons tennis kunt blijven spelen. Bovendien zijn er het komende seizoen meerdere tennismogelijkheden, waaronder G-Tennis.

Bekijk hier alle tennismogelijkheden.

G-Tennis

Tennis en Padel Meerzicht organiseert G-Tennis voor spelers die door hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan de reguliere sportactiviteiten is G-padel ontwikkeld. “Plezier en enthousiasme bij padel staat voorop, daarom is het belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan presteren.

Wanneer? Op zaterdagen van 9.00 tot 11.00 uur. Lees hier meer over G-Tennis bij Tennis en Padel Meerzicht.

Kom je ook?

Voor tennis en padel zijn er diverse lesmogelijkheden, klik hier voor meer informatie. Bovendien vind je bij Tennis en Padel Meerzicht een gezellige horecagelegenheid, waar je voor of na het sporten een drankje kunt doen. Namens het team van Tennis & Padel Meerzicht: graag tot snel!

Tennis en Padel Meerzicht

Zalkerbos 320, 2716 KS Zoetermeer

Meer informatie

Tennis en Padel Meerzicht

Zalkerbos 320, 2716 KS Zoetermeer

Meer informatie

Meer in deze categorie

Sport

Ga naar “Wie wordt amateurscheidsrechter van het jaar: stem nu op jouw favoriete Zoetermeerder”

Wie wordt amateurscheidsrechter van het jaar: stem nu op jouw favoriete Zoetermeerder

Aangeboden door ARAG

Ga naar “Op deze plek in Zoetermeer komt een nieuwe sporthal”

Op deze plek in Zoetermeer komt een nieuwe sporthal

Van Doornenplantsoen Zoetermeer
Ga naar “Hoe zit dat? Dit weten we over het zwembad in het Van Tuyllpark”

Hoe zit dat? Dit weten we over het zwembad in het Van Tuyllpark

Zwembad Zoetermeer

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Hollandse aardappelen van € 3,69 voor € 1,99”

Hollandse aardappelen van € 3,69 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “AH Boerenkool van € 2 voor € 0,99”

AH Boerenkool van € 2 voor € 0,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Gastvrouw / gastheer Worrel en Jetten Zoetermeer”

Gastvrouw / gastheer Worrel en Jetten Zoetermeer

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “LIVE at the Lake”

LIVE at the Lake

 • Van 18 aug t/m 19 aug
LIVE at the Lake 2023LIVE at the Lake 2023
Ga naar “Kaarsjesavond”

Kaarsjesavond

 • 13 december 2022
Kerst ZoetermeerKerst Zoetermeer
Ga naar “Vuurwerkshow oud en nieuw”

Vuurwerkshow oud en nieuw

 • 31 december 2022
vuurwerkshow zoetermeer
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023
Gluren bij de Buren Zoetermeer