Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de winnaars van het Zoetermeerse Sportgala 2019

Door Tommy Sedubun 14 februari 2020

Zoetermeer heeft veel (top) sporters en sportverenigingen. Elk jaar krijgen de beste sporters van onze stad een prijs. Zo ook dit jaar, dit zijn de winnaars van het Sportgala van 2019. Wat zijn wij trots op ze!

De sporters ontvingen hun prijs van oud-schaatsster Barbara de Loor en wethouder Ingeborg ter Laak. Shorttrackster Yara van Kerkhof werd sportvrouw van het jaar. De prijs kreeg ze vanwege haar prestaties op het EK Shorttrack in Dordrecht. Ze won goud met het Nederlands relayteam. Ook won ze tijdens haar eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen zilver in Salt Lake City op de 500 meter.

Sportploeg

Ondanks het verlies in de finale van het NK tafeltennis is tafeltennisvereniging Taverzo sportploeg van het jaar geworden. Onder meer omdat zij zich geplaatst hebben voor de kwartfinale van de Europa Cup.

Talent

Volleyballer Tom Sonneville werd uitgeroepen tot grootste talent van het jaar. Afgelopen jaar is hij samen met zijn team van Zovoc Nederlands Kampioen onder 12 jaar geworden. Eind december werd hij op een internationaal jeugdtoernooi uitgeroepen tot meest waardevolle speler onder 14 jaar.

Meest maatschappelijke

Basketbalvereniging Zoebas werd uitgeroepen tot Meest Maatschappelijke Sportaanbieder door hun initiatief STREETBALL079. Met dit initiatief verzorgen zij vier keer per week gratis basketbaltrainingen op pleintjes in Zoetermeer. Daarnaast zetten zij zich, samen met het Oranje Nassau College en het Beroepscollege, in voor het vijfde jaar in voor het project: ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’. Dit is een naschoolsproject voor jongeren die niet de middelen hebben om zelf naar een sportvereniging te gaan.

Sportschool Zoetermeer

6x goedkope sportscholen in Zoetermeer

Push ups, buikspieroefeningen, op de loopband rennen en gewichtheffen. Wil je je conditie verbeteren...
Plastic afval

Dit kun je allemaal weggooien in de plastic afvalbak (PBD)

Overal komen we het tegen: plastic. Bananen, tomaten, soeppakketten, aardbeien en brood; een groot d...
Chocoladeprinter Zoetermeer

VIDEO: laat je liefdesboodschap uitprinten in chocolade!

Wil je op een originele manier een belangrijke boodschap aan iemand vertellen? Doe dat dan in chocol...

Meer over

Nieuws Sport

adv.