Plop! 7 x hier in Zoetermeer haal je bubbels voor oud en nieuw
Een jaarwisseling zonder champagne is als een zomer zonder Zoetermeer Culinair. En zeker deze jaarwisseling kunnen we maar beter massaal…
Wil jij het nieuwe jaar fris beginnen? Start met een nieuwjaarsduik! De dichtstbijzijnde én bekendste locatie is in Scheveningen. Lees hieronder alle informatie hierover.
Durf jij het aan om op 1 januari in ijskoud water te springen? Sinds 1 januari 2019 is er helaas geen nieuwjaarsduik meer bij de het Noord Aa strand. Vandaar dat sommige Zoetermeerders op eigen houtje de Zoetermeerse Plas inspringen, of de tram of trein pakken richting Den Haag.
In Scheveningen zijn twee locaties waar de nieuwjaarsduik op 1 januari 2023 wordt georganiseerd: Bij de Pier en in de Zuiderhaven. Hieronder vind je alle praktische informatie over de nieuwjaarsduik tegenover de Pier van Scheveningen.
Inschrijven kan op zondag 1 januari vanaf 10.30 uur bij het strand, ter hoogte van De Pier en het Kurhaus. Wees op tijd want er is ‘maar’ plek voor 10.000 deelnemers en je kunt niet vooraf een kaartje reserveren.
Vervolgens begint om 11.30 uur de warming up bij het podium in de vorm van een Unox muts. De Gebroeders Ko zorgen dat je goed wakker bent. Om 12.00 uur duiken alle helden de zee in.
Deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen kost 4 euro die je betaalt bij inschrijving ter plekke. Het is dus niet mogelijk om vooraf te reserveren. De opbrengsten van de Nieuwjaarsduik gaan elk jaar naar een goed doel. Verder krijgen deelnemers een goodiebag met de oranje Unox muts, een herinneringsvaantje en een blik erwtensoep.
Meestal is de zee eind december rond de 5 graden, de voorspellingen zijn dat het dit jaar iets warmer is; rond de 8 graden. Dat is geen lekkere temperatuur om in te zwemmen, echte die hards kunnen vijf tot tien minuten in het water blijven, maar daarna is het echt wel klaar. Dus gewoon duiken en weer terug de warme tent in.
De organisatie raadt aan geen waardevolle spullen mee te nemen, want er zijn geen kluisjes aanwezig. Je kunt je omkleden in een grote tent en daar dus ook je spullen achterlaten. Leg ze wel op een herkenbare plek neer, want het is heel vervelend als je jouw warme kleding na afloop niet meer kunt vinden. Of neem een fan mee die langs de kant toekijkt en jouw spullen kan bewaren.
Elke jaar rijden duizenden mensen naar Scheveningen om mee te doen aan de duik en om te kijken. Wij raden daarom aan om de auto lekker thuis te laten. Met het openbaar vervoer kom je prima in Scheveningen bijvoorbeeld met tram 9 of bus 21 vanaf Den Haag Centraal Station. Kijk op htm.nl voor meer informatie. Wil je toch echt met auto. Dan kun je hier parkeren:
Verder is er een handige website waarop je kunt zien of er nog plek is in die garages. Anders sta je straks voor niks in de file. Ook kun je gebruik maken van Park +Beach. Voor 5 euro kun je de auto parkeren bij parkeergarage Q-park Centraal station/New Babylon en daarna met de tram. Met tram 9 ben je binnen een kwartiertje bij het strand. Gebruikmaken van de Park+Beach kan zondag van 07.00 tot 02.00 uur. Je moet wel van te voren reserveren, dat kan via www.parkandbeach.nl
Bron: indebuurt Den Haag
In 1920 organiseerde Peter Pantages de allereerste ‘New Year’s Dip‘ in Canada. Er deden maar 5 mensen mee, maar ieder jaar werden dat er meer. Veertig jaar later vloog dit idee over naar Nederland.
De allereerste Nederlandse Nieuwjaarsduik werd in 1960 georganiseerd door Ok van Batenburg in Zandvoort. Vijf jaar later organiseerde ex-Kanaalzwemmer Jan van Scheijndel in Scheveningen ook een jaarlijks terugkerende Nieuwjaarsduik. Wat begon met slechts zeven zwemmers is nu een massaal evenement geworden met ongeveer 10.000 deelnemers. Naast de grote duik in Scheveningen doen nog veel meer mensen door heel het land mee!
Bron: nu.nl
Voor alle nieuwjaarsduikers: heel veel succes!
In onze gids
Populaire rubrieken