Binnenkijken aan de Mercatorschans: uitzicht op het groen en maar 9 buren in de straat

Aangeboden door De Makelaars Jenné | Baars | Jenné 12 november 2018

Een beetje verstopt, tegenover de Benthuizerplas, is in de wijk Noordhove de straat Mercatorschans gelegen. Als je hier woont, heb je maar negen buren want in de straat staan maar 10 koopwoningen. Wij keken binnen bij het huis van Inge de Jager.

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Inge de Jager woont al jaren met veel woonplezier aan de Mercatorschans. Samen met haar man geniet zij van het prachtige uitzicht over het water en het groen rondom het Noord Aa-gebied.

Inge de Jager Mercatorschans Zoetermeer
Inge de Jager

Het hoekhuis op nummer 2 stond te koop. Na ruim 20 jaar in Zoetermeer zullen Inge en haar man de stad verlaten om elders in Nederland te gaan wonen, in de buurt van haar kinderen. Maar voordat het zover is, mogen we bij Inge in Noordhove binnen komen kijken in haar gezellige herenhuis.

Extra veel opbergruimte

“In de straat Mercatorschans zijn genoeg parkeerplaatsen te vinden. Dus met je boodschappen hoef je niet ver te lopen. Maar ook onder de woning is een hele handige parkeergarage waar precies één auto in past. Een inbouwkast en een lange ruimte, die door loopt onder de vloer in de woonkamer tot aan de achterpui, zorgen voor extra opbergruimte. Handig voor je kerstspullen!”

In de zijtuin heeft het Zoetermeerse echtpaar een huisje neergezet om de tuinkussens in op te bergen. “En in de fietsenschuur staan onze sportfietsen en gewone fietsen gestald. De ruimte is verwarmd want dat is beter voor onze fietsen. We zijn de enige bewoners in de straat die een berging in de tuin hebben.”

Niveauverschil

Zodra je de voordeur binnenkomt bij Inge, valt in de hal direct het enorm hoge plafond op. Inge vertelt: “Dit zorgt voor een heel ruimtelijk effect.”

Het leuke aan de woonkamer met marmeren vloer is dat er een extra verdieping in is gebouwd waardoor je op een iets hoger niveau in de keuken komt. Ook daar is de trap naar de bovenverdiepingen. “Mijn kinderen konden nooit ongemerkt thuiskomen en naar hun kamer gaan, want ze moesten altijd langs de eettafel en keuken waar ik meestal was”, vertelt Inge lachend.

Op het hoge gedeelte is een hekwerk aangebracht waardoor er een duidelijke scheiding is tussen het woongedeelte en de keuken. “Sommige kinderen dachten vroeger weleens dat het de babybox was. Dat kan ik mij wel voorstellen als je er zo naar kijkt.”

Via de lichte keuken kun je op het balkon aan de voorzijde van de woning komen. “Je kunt hier heerlijk zitten. Het uitzicht is fijn”, legt Inge uit. Je kunt in de keuken je eten klaarmaken en het vanuit daar zo meenemen het balkon op. Op warme dagen zit je hier heerlijk. Nu heb ik mijn hometrainer voor het raam gezet zodat ik tijdens het sporten naar buiten kan kijken.

Twee badkamers

Toen het huis werd gebouwd, had het gezin gekozen voor twee badkamers. “Een voor de kinderen en één voor onszelf. Die van ons is in onze slaapkamer. Heel handig, want je stapt zo via de glazen deuren de badruimte in. Het is een fijne badkamer met een zitje in de douchehoek. Zo kun je ontspannen een douche nemen.”

Inloopkast

 

De hoofdslaapkamer op de eerste verdieping is opvallend groot en heeft een ruime vensterbank. Nu staat het vol met bloeiende planten maar als je er wat kussens in legt, kun je heerlijk werken of lezen in de vensterbank met uitzicht op de straat.

Dit is handig! In de slaapkamer is een verrassend grote inloopkast gebouwd. Daar kun je mooi alle schoenen, tassen, accessoires, jassen en kleding in kwijt. De kast is op maat gemaakt.

Dakterras

Op de tweede verdieping zijn twee ruimte kamers. “We hebben de bovenste etage uitgebreid zodat we er twee volledige kamers bijkregen”, legt Inge uit. Rondom is buiten een terras waar je beschut in de zon kunt zitten en kunt genieten van het mooie uitzicht.”

Lekker buiten zitten

Houd je van zon of schaduw? Op meerdere plekken rondom het huis kun je lekker buiten zitten. Inge heeft veel tijd en energie in haar prachtige tuin gestoken. “De tuin heeft het hele jaar bloeiende planten in de kleuren roze, wit, blauw en paars”, vertelt Inge trots. “De kastanjeboom bij het water is al 30 jaar oud. Als bloeiend plantje van mijn vader gekregen en uitgegroeid tot een volwaardige boom. Jammer om de boom achter te laten.”

In de achtertuin is een mooi terras met een gezellig zitje. Op de vlonder langs het water is ook voldoende plek. Zwanenkoppels passeren de woningen aan de Mercatorschans.

Aan de zijkant van de woning is nog een mooi terras. Inge heeft de schutting versierd met mooie teksten, Budha beelden en oude schaatsen.

Elke dag vakantie

“Elke dag ervaar ik hier een vakantiegevoel”, vertelt Inge. We pakken graag de fiets en rijden of wandelen zo de polders in. Het uitzicht is hier werkelijk prachtig. Dat zal ik zeker gaan missen. Je ziet op het pad achter onze woning altijd wandelaars, fietsers en mensen die hun hond uitlaten. Een unieke plek in de Randstad.”

Bushalte voor de deur

Bus 70 naar Centrum West stopt aan de overkant van de weg. “Echt ideaal want bij slecht weer pak je zo de bus. Als je voor het raam gaat staan, zie je de bus aankomen. Op het moment dat je ‘m ziet, kun je je jas aantrekken en naar de halte lopen. Dan ben je precies op tijd om ‘m te halen.”

De hoekwoning aan de Mercatorschans 2 staat te koop. Ben je op zoek naar een woning? Deze moderne koopwoning staat op een prachtige plek met uitzicht op het groen en biedt veel ruimte en speelse hoekjes voor een leuk gezin.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Makelaars Jenné | Baars | Jenné. Meer over De Makelaars Jenné | Baars | Jenné ontdekken?

De Makelaars Jenné | Baars | Jenné makelaars

Vandaag gesloten

Schoutenhoek 40, Zoetermeer

Bekijk meer:makelaars
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.