Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor ieder kind een cadeautje van de Sint: ‘Pakjesavond óók voor kinderen in armoede’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 13 november 2020

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks: dit zijn dé plekken waar je als buurt samenkomt. Ook in en rond Zoetermeer ontvangen clubs een bijdrage. Stichting Sintvoorieder1 bijvoorbeeld. Zodat ze ook in coronatijd kinderen die in (verborgen) armoede leven blij kunnen maken met een Sinterklaascadeautje.

De vrijwilligers van Sintvoorieder1 uit Leidschendam zijn momenteel keihard bezig met cadeaus inzamelen en inpakken, die bij voedselbanken in de regio terechtkomen. Vervolgens worden die uitgedeeld aan kinderen voor wie een Sinterklaascadeau niet vanzelfsprekend is. Mooi!

Sinterklaascadeaus voor elk kind

“Ieder kind moet mooie sinterklaascadeaus krijgen,” zegt Sandra de Jong van Sintvoorieder1. “Vorig jaar hebben we ruim tienduizend pakketten gemaakt en de aanvragen voor dit jaar nemen toe. We denken dit jaar wel naar de elfduizend te gaan. Het liefst willen we natuurlijk élk kind helpen, maar we zijn nog niet landelijk actief. We houden het nu even bij de regio’s waar we al zitten.”

Corona-impact

De corona-impact is ook niet aan Sintvoorieder1 voorbijgegaan. Sandra: “We zien vrijwilligers afhaken, omdat zij het niet veilig vinden om te komen helpen met inpakken. En we mogen maar maximaal dertig mensen toelaten om te helpen, waardoor het langzamer gaat op sommige dagen.”

Ook zijn er in deze tijd minder donaties, vertelt Sandra. “Daardoor worden mensen dubbel geraakt. Hun kinderen komen na Pakjesavond op school en moeten dan aan hun klasgenootjes vertellen dat ze niets hebben gekregen.”

Al met al zijn Sandra en haar collega’s ontzettend blij met de steun van Rabo ClubSupport. En: “Door het netwerk dat Rabobank heeft, leren onze leden ook weer andere verenigingen kennen die voor ons interessant kunnen zijn.”

Meer clubs kregen een bijdrage

Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Met Rabo ClubSupport draagt de bank hieraan bij door te ondersteunen op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen iets betekenen voor de buurt. Bijvoorbeeld door het clubhuis te verduurzamen, gezond voedsel aan te bieden in de kantine of trainingsprogramma’s voor gehandicapten op te zetten. Stichting Sintvooriederee1 is niet de enige geluksvogel die een bijdrage kreeg. Het zijn er nog veel meer! Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan op rabobank.nl/clubsupport.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.