Tajana opent Tandartspraktijk Westerhof: ‘We zijn een vertrouwd gezicht voor elke patiënt’

Aangeboden door Tandartspraktijk Westerhof

Tandarts Westerhof Zoetermeer
Tajana Westerhof

Op maandag 18 januari mag tandarts Tajana Westerhof-Bersma eindelijk haar praktijk in de Dorpsstraat openen. “Wat kijk ik er naar uit om mijn patiënten te mogen ontvangen in mijn prachtige praktijk en te starten met behandelingen. Voor bestaande en nieuwe patiënten in Zoetermeer wil ik een vertrouwd gezicht zijn. Door samen te werken komen we tot de mooiste gebitsresultaten. Ook voor mensen met angst voor de tandarts, schaamte en bij specifieke gebitsproblemen wil ik er zijn.”

In december vertelden we al dat Tajana druk was met de verbouwing van het monumentale pand aan de Dorpsstraat 76. Mensen kunnen zich sinds die tijd al inschrijven bij Tandartspraktijk Westerhof. Tandarts Tajana was lange tijd werkzaam bij een praktijk in de wijk Seghwaert. Ze besloot voor zichzelf te beginnen en op maandag 18 januari opent ze vol trots haar eigen praktijk.

Vertrouwd gezicht

Kwalitatieve zorg met oog voor de mens zijn belangrijke kenmerken voor Tajana. “De patiënt komt bij mij altijd op de eerste plaats. De relatie met mensen is voor mij het belangrijkste. Naar de tandarts gaan is voor bijna iedereen spannend. Daarom wil ik dat ze zich op hun gemak voelen en dat we samen tot een perfect passende oplossing komen. Ik ben de enige tandarts in de praktijk en samen met mijn assistente zijn we vertrouwde gezichten voor iedereen. Een wisseling van medewerkers, waarbij het de vraag is door wie je nu weer geholpen wordt, kom je in mijn praktijk niet tegen. Zo hoef je niet steeds opnieuw je verhaal te vertellen en uit te leggen wie je bent en wat je klachten zijn. Ik ben heel toegankelijk en je kunt mij gewoon bij mijn voornaam aanspreken. Zo is er geen afstand tussen arts en patiënt.”

Het artikel gaat verder onder de foto’s.

Lieve tandarts

Niet iedereen vindt het prettig om voor een afspraak naar de tandarts te gaan. Tajana probeert met haar kleinschalige praktijk zoveel mogelijk angst weg te nemen. Bij binnenkomst in de praktijk valt direct de sfeervolle wachtkamer op waardoor je meer het idee hebt dat je in een gezellige horecazaak of interieurwinkel binnenkomt. “Met warme kleuren en comfortabele stoelen wil ik dat mijn patiënten zich welkom voelen voordat ze behandeld worden. Aan de kleine tafels kun je plaatsnemen voor het raam met uitzicht op de gezellige Dorpsstraat. Vanwege de coronamaatregelen hebben we schermen geplaatst tussen de tafels. In de moderne behandelkamer zal ik eerst het gesprek aangaan om te vragen wat de klachten zijn maar ook of er achterliggende klachten zijn. Mijn vak is meer dan alleen maar gaatjes boren. Met Tandartspraktijk Westerhof ben ik aangesloten bij het platform De Lieve Tandarts. Dit betekent dat ik de tijd neem voor angstige patiënten of mensen die zich schamen voor hun gebit. Ik maak alles bespreekbaar en bepaal samen met de patiënt het behandelplan.”

Kan niet bestaat niet

Wat de klacht of je budget ook is, Tajana probeert voor iedereen met een passend behandelplan te maken. “Kan niet, bestaat niet in mijn praktijk”, legt Tajana uit. “Ik slaap een stuk beter als ik met een goede oplossing ben gekomen voor een patiënt.” Sander, de echtgenoot van Tajana, kan erover meepraten: “Jaren geleden had ik serieuze gebitsproblemen. Ik schaamde mij voor mijn gebit en mijn toenmalige tandarts raadde een kunstgebit aan. Tajana had mij eerder behandeld en hoorde dit verhaal. Een kunstgebit is wel het laatste waar je aan wilt denken. En zij was van mening dat mijn problemen met een juiste behandeling gewoon verholpen konden worden. Zij heeft mij zo goed geholpen dat ik enorm trots ben op mijn gebit. En op haar!”

Complimenten

Tandarts Tajana is gespecialiseerd in algemene tandheelkunde en esthetische- en wortelkanaalbehandelingen. “Als ik weet dat ik een bepaalde behandeling zelf niet kan, dan verwijs ik de patiënt door naar een collega. Het uitgangspunt is dat iemand de juiste behandeling krijgt. Maar als ik dan klaar ben met mijn behandeling dan maak ik snel een fotootje van mijn werk. Daar kan ik vol trots op een later moment nog steeds naar kijken. Mijn patiënten worden ook blij als ik ze complimenteer met hun gave gebit. Dat geeft toch een lekker gevoel.”

Coronaproof

Praktijk Westerhof opent precies in de derde lockdown in Nederland. Tandartspraktijken zijn gewoon geopend maar tandarts Tajana houdt zich uiteraard aan de strenge coronamaatregelen. “We hebben genoeg ruimte in de wachtkamer zodat mensen op ruime afstand van elkaar kunnen zitten. Er zijn handdesinfectiemiddelen en een mondkapje moet gedragen worden. Voordat de behandeling start, krijgt de patiënt een spoelmiddel om de mond te desinfecteren.

Opening

Een feestelijke opening zit er op maandag 18 januari niet in voor Tajana maar het feestje zal ze zeker op een later moment laten plaatsvinden. “Ik kijk heel erg uit naar de ontvangst van mijn patiënten en lekker aan het werk te kunnen. Alles in de praktijk is gloednieuw; het meeste trots ben ik op mijn microscoop in de behandelruimte. Op die manier kan ik nog preciezer te werk gaan. Samen met de assistente gaan we er een succes van maken. Iedereen is welkom bij Tandartspraktijk Westerhof in de gezellige Dorpsstraat. Tot ziens!”

 

Tandartspraktijk Westerhof

Dorpsstraat 76, 2712 AM Zoetermeer

Nu gesloten

Meer informatie

Tandartspraktijk Westerhof

Dorpsstraat 76, 2712 AM Zoetermeer

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Winkelen op afspraak: bij deze winkels in Zoetermeer kan het vanaf woensdag”

Winkelen op afspraak: bij deze winkels in Zoetermeer kan het vanaf woensdag

Stadshart Zoetermeer
Ga naar “Scholen en kapsalons in Zoetermeer mogen weer open: dit zijn de versoepelingen”

Scholen en kapsalons in Zoetermeer mogen weer open: dit zijn de versoepelingen

John Knipsalon Zoetermeer
Ga naar “Deze stichting bezorgt kilo’s appels en winterpenen bij de apen van Diergaarde Blijdorp”

Deze stichting bezorgt kilo’s appels en winterpenen bij de apen van Diergaarde Blijdorp

Stichting Oosterfaantje Zoetermeer

In onze gids

Ga naar “Uburyo Coffee”

Uburyo Coffee

 • Heicopstraat 82
 • Speciaalzaken

Nu geopend

Ga naar “Kreta Delicatessen”

Kreta Delicatessen

 • Westwaarts 41I
 • Speciaalzaken
 • Gesloten
Kreta Delicatessen Zoetermeer

Nu gesloten

Ga naar “Bob&Roy’s”

Bob&Roy’s

 • Westwaarts 41
 • Speciaalzaken
 • Gesloten
Bob&Roy's Zoetermeer

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “click & collect”

click & collect

 • Action
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Hak potten 330-370 gram en stazakken van € 2,58 voor € 1,29”

Hak potten 330-370 gram en stazakken van € 2,58 voor € 1,29

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “site”

site

 • Prénatal
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Ontdek je ideale bestemming bij Roompot! € 159,00”

Ontdek je ideale bestemming bij Roompot! € 159,00

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “Broodtrommel of voorraadbussen € 12,99”

Broodtrommel of voorraadbussen € 12,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 7 maart 2021

Vacatures

Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Exact personeelsintermediair Den Haag
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Inpakker”

Inpakker

 • Veldwerk Recruitment B.V.
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Customer Service Representative”

Customer Service Representative

 • Eden Springs BV
 • Fulltime
Ga naar “Assistent-teamleider servicecentrum”

Assistent-teamleider servicecentrum

 • Teamflex Personeelsdiensten
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Commercieel administratief medewerker”

Commercieel administratief medewerker

 • People 2 Partner
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “LIVE at the Lake”

LIVE at the Lake

 • 20 augustus 2021
Ga naar “Locomotion Reünie, online”

Locomotion Reünie, online

 • 25 september 2021
Locomotion Reünie 2019
Ga naar “De Nacht van de Hollandse Sterren”

De Nacht van de Hollandse Sterren

 • 10 april 2021
De Nacht van de Hollandse sterren