Monuta Ogier uitvaartverzorger Ferry: “Bij een uitvaart is alles mogelijk.”

Aangeboden door Monuta Ogier 23 oktober 2018

Als je iemand verliest, zijn zorgen rond de uitvaart het laatste wat je nodig hebt. Wij gingen in gesprek met uitvaartverzorger Ferry van der Horst (42) om te zien hoe Monuta Ogier Zoetermeer die zorgen uit handen neemt.

Denk na over je uitvaart

“Mijn Monuta Ogier collega’s”, vertelt Ferry, “komen allemaal uit Zoetermeer. Wij kennen de stad, de lokale gebruiken en de bewoners heel goed.” Dat is fijn, want als je overdonderd bent door het verlies van een dierbare, heb je iemand nodig die tot in de kleinste details met je meedenkt.

Ferry vertelt verder: “Zo willen 9 van de 10 Zoetermeerse inwoners graag alles op één locatie verzorgd hebben. En dat kan hier: zowel de begraafplaats, het uitvaartcentrum, het crematorium, 24-uurs familiekamers en de aula van crematorium Meerbloemhof zijn hier allemaal.”

“Bij Monuta Ogier zorgen we ervoor dat we een afscheid regelen volgens jouw wensen en passend bij het budget. Hiervoor houden we een kosteloos voorgesprek waarin we de wensen vastleggen en de kosten doornemen. Je kunt je uitvaartwensen ook online vastleggen. We zien regelmatig hoeveel rust het geeft als nabestaanden weten dat ze het precies doen zoals de overledene het gewild had.”

Er kan meer dan je denkt

Monuta Ogier Zoetermeer
Aula van de Meerbloemhof met het nieuwe scherm

Zo hoeft een afscheid echt niet plaats te vinden in een uitvaartcentrum, hoeft het vervoer geen standaard rouwauto te zijn en mag je de koffie met cake rustig vervangen voor een high tea of bitterballen.

Ferry: “Het gebruik van de aula is niet verplicht. We zien steeds meer mensen die op een intieme manier afscheid willen nemen. Dus we verzorgen ook kleine diensten in de 24-uurs kamer van het uitvaartcentrum. Trouwens, we hebben wel sinds kort een nieuw scherm waarop sfeerbeelden geprojecteerd kunnen worden. Mocht de wens er zijn dan kunnen we een natuurbegrafenis buiten Zoetermeer regelen of live muziek. Sommigen kiezen onze locatie voor de afscheidsdienst maar gaan daarna in een restaurant iets drinken en eten. Zo nemen sommige mensen losse bloemen mee die ze na de dienst weer mee naar huis nemen. We willen meedenken en alles is mogelijk. Niet iedereen is zich daar altijd van bewust.”

Ontzorg je nabestaanden

Driekwart van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Niet onverstandig, want een uitvaart kost gemiddeld rond de 6.500 euro. “Lang niet iedereen heeft dit zo op zijn rekening staan,” zegt Ferry. “Met een uitvaartverzekering neem je dus veel zorgen voor nabestaanden weg.”

Heb je nog nooit nagedacht over de kosten van een uitvaart? Vul dan eens jouw wensen in op de uitvaartkostenmeter van Monuta. “De uitvaartkostenmeter geeft een realistisch beeld van de kosten van een uitvaart en helpt je inzien of een uitvaartverzekering voor jou een goede keus is. Je bent ook altijd welkom om een afspraak bij Monuta Ogier te maken voor een voorgesprek of een uitvaartwensengesprek. Binnen vierentwintig uur ontvang je dan een kostenbegroting waarin al jouw wensen rondom de locatie, diensten en verzorging zijn verwerkt.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Monuta Ogier. Meer over Monuta Ogier ontdekken?

Monuta Ogier uitvaartcentra

Buytenparklaan 2, Zoetermeer

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.