Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goeie keus! Het oversluiten van je hypotheek kan je veel geld opleveren

Aangeboden door Finzie Zoetermeer – Den Haag 20 juli 2019

De rente staat nog steeds laag en sommige mensen grijpen hun kans om toch nog eens in hun leven dat ene droomhuis te kopen. Maar niet iedereen wil verhuizen omdat bijvoorbeeld je eigen huis nou eenmaal de fijnste plek is om te wonen en je daar helemaal niet weg wilt. Toch is het goed om eens naar je huidige hypotheek te kijken want wellicht levert het oversluiten hiervan jou wel heel veel voordeel op.

Want ook al ben je niet op zoek naar een nieuwe woning en laat je je hypotheek even voor wat het is, toch loont het de moeite te onderzoeken of die kosten maandelijks naar beneden kunnen. Misschien is het oversluiten van je huidige hypotheek wel een hele goeie optie die je veel centen oplevert. Voor advies hierover kun je terecht bij Finzie Zoetermeer.

Onderaan de streep

Misschien heb jij jaren geleden al een goede deal kunnen sluiten met een lage rente en een langere rentevastperiode. Doordat de rente nóg lager is geworden, kan het je wellicht nog meer opleveren. Nadeel van oversluiten, en dus kiezen voor een nieuwe hypotheek, is dat je een boete moet betalen aan je huidige hypotheekverstrekker. En als je je nieuwe hypotheek gaat vastleggen, moet je ook de notariskosten betalen. Maar trek je het voordeel dat je krijgt door de lagere rente ervan af, dan zou het onderaan de streep zomaar op een positief saldo uit kunnen komen. Hypotheekadviseurs Rob en Rene van Finzie Zoetermeer rekenen het zo voor je uit.

Verduurzamen, opknappen en méér

Mocht je oversluiten van je huidige hypotheek overwegen dan is het goed te weten dat je geld in de stenen zit maar dat je er ook andere dingen mee kunt doen. Zo kun je je huis verduurzamen en kiezen voor zonnepanelen of isolatie. Je zou kunnen investeren in een nieuwe badkamer, keuken of tuin of, bij oudere kinderen, kunnen helpen bij de aankoop van een nieuwe woning voor je kind. Daarnaast weten veel mensen niet dat je makkelijker geld kunt lenen als je huis garant staat. Je kunt dan geen rente aftrekken maar het wordt wel eenvoudiger een bedrag te lenen voor de verbouwing van je huis of een nieuwe auto.

Advies

De aankoop van een huis en de afsluiting van de bijbehorende hypotheek zijn één van de belangrijkste aankopen en kostenposten in je leven. Hoe fijn is het dan als dat goed geregeld is en je zeker weet dat je de beste prijs betaalt. Online zijn er veel verschillende rekentools te vinden maar die kloppen niet altijd. Persoonlijk advies is niet alleen beter passend maar ook heel belangrijk. Om die reden ga je dus naar Finzie in Zoetermeer. Maak snel een afspraak of vraag om telefonisch advies.


Meer over Finzie Zoetermeer – Den Haag ontdekken?

Finzie Zoetermeer – Den Haag dienstverlening

Geopend09:00 - 17:00

Boerhaavelaan 40, Zoetermeer

Bekijk meer:dienstverlening

Lees ook:

Finzie

Kassa! Dit is waarom een goed hypotheekadvies en de aanschaf zonnepanelen jou geld opleveren

Denk je weleens aan zonnepanelen om je huis te verduurzamen en daarmee je energierekening omlaag te ...

We zijn op zoek naar brandende vragen over de Zoetermeerse woningmarkt

Het is ellende op de Zoetermeerse woningmarkt. Steeds als wij daar over schrijven, doemen er veel vr...
Flat Palenstein

De sloop van de volgende twee flats in Palenstein is gestart

Borden van een beveiligingsbedrijf, klapperende voordeuren, donkere, lege kamers, een verdwaalde fie...

adv.