Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

“Bij de verkoop van een woning komt best wel eens emotie kijken”: Marianne werkt bij een makelaarskantoor

Aangeboden door De Makelaars Jenné | Baars | Jenné 3 mei 2019

Het kan niet anders dat je de Zoetermeerse Marianne de Kok een keer tegengekomen bent. Allereerst woont ze al 22 jaar in de wijk Seghwaert, dus kan ze zomaar je buurvrouw zijn. Negen jaar lang heeft Marianne een hele toffe kledingzaak in de Dorpsstraat gehad en nu kun je helemaal niet meer om haar heen want ze is het vaste (goedlachse) gezicht aan de balie bij De Makelaars.

De modewereld heeft Marianne voorgoed vaarwel gezegd en een nieuwe wereld in makelaarsland is voor haar open gegaan. Negen jaar lang runde Marianne ‘Nino Fashion’ in de Dorpsstraat. Een superleuke boetiek met toffe dames- en herenkleding. Tijdens de crisis moest ze helaas de deuren sluiten. Korte tijd heeft ze bij Sissy Boy op Den Haag Centraal station gewerkt maar toen kwam de wereld van de huizenmarkt opeens voorbij.

Plekje vrij

Marianne vertelt: “Ik schreef mij in bij een uitzendbureau en belandde bij een makelaarskantoor in Krimpen /d Lek. De koop en verkoop van een huis boeide mij enorm en het contact met klanten vond ik zo leuk. Ik wist dat ik de juiste branche had gevonden. Toen opeens hoorde ik dat er een plekje vrij was bij makelaars Erik en Jeroen Jenné en Niels Baars. Ik kon na mijn sollicitatie direct beginnen en nu zit ik hier trots aan mijn bureau bij de entree van het kantoor. Samen met mijn collega’s Diana en Kim zijn we het eerste aanspreekpunt voor bezoekers op kantoor en aan de telefoon.”

Helpen

Een afwisselende baan heeft Marianne zeker. “De verkoopdossiers houd ik bij, ik regel de fotograaf en de verkoopstukken, ik maak koopaktes op en ik maak de afspraken voor bezichtigingen. Nieuwbouw vind ik een leuk onderdeel van ons kantoor dus ik ben zelf aanwezig tijdens verkoopbijeenkomsten. Soms komt er spontaan iemand binnen voor een vraag maar meestal is alles op afspraak. We hebben ook geen foto’s van koopwoningen in de etalage hangen. Dus we hebben geen kijkers voor het raam staan. Soms heb ik huilende mensen aan de balie vanwege vervelende gebeurtenissen. Het kopen en verkopen van een huis is best een ingewikkeld proces. Hier komt zo af en toe ook veel emotie bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de huizenverkoop vanwege echtscheidingen of een overlijden. Daarnaast help ik ouderen met hun administratieve rompslomp. Ik vind het fijn om mensen te helpen.”

Toffe baan

Marianne is hartstikke blij met haar baan in Zoetermeer. “Ik ben binnen een paar minuten op de fiets op mijn werk. In dit vak kan ik nog zoveel leren.” En op de vraag of Marianne af en toe een leuke woning voor haar zelf tussen het aanbod ziet staan, antwoordt ze: “Diep in mijn hart zou ik graag een nieuw huis willen kopen in Delft. De sfeer is daar fantastisch. Maar ik heb het al ruim 20 jaar heel erg naar mijn zin in Zoetermeer dus ik zal niet zo snel weggaan.”


Meer over De Makelaars Jenné | Baars | Jenné ontdekken?

De Makelaars Jenné | Baars | Jenné makelaars

Vandaag gesloten

Schoutenhoek 40, Zoetermeer

Bekijk meer:makelaars

adv.