Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoetermeer is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Door Marijke Helsloot 10 januari 2020

Een nieuwe koffiezaak in de Dorpsstraat, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan je alle hotspots in Zoetermeer stiekem niet meer bijhouden, ondanks onze hotspotmeldingen? Dat is helemaal niet zo gek, want in de afgelopen acht jaar is het aantal eet- en drinkgelegenheden flink gestegen.

In heel Nederland is het aantal zaken met 16 procent gestegen. Even concreet: dat zijn bijna zesduizend horecazaken. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datlinq die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Social dining erg populair

Koffietentjes, gezonde to-go zaken en afhaal-/bezorgrestaurants zijn hot and happening. Maar verreweg het meest populair in het horecalandschap: social dining. Eén derde van alle restaurants hanteert dit concept. Ondernemers zien geen brood meer in een ouderwetse kroeg, het aantal cafés in ons land is gedaald met 18 procent tot zo’n 6.100.

Steeds meer horecazaken in Zoetermeer

Dat is landelijk, maar hoe zit dat in Zoetermeer? Zo zit de vork in de steel: in 2012 telde Zoetermeer zo’n 150 horecazaken. Nu acht jaar later staat de teller op maar liefst 182, een behoorlijke groei van 21%. Je leest het al: Zoetermeerders (onder)nemen het ervan.

Populaire locaties

Hoewel wij dit volkomen logisch zouden vinden, is Zoetermeer niet de meest gewilde plek om een eet- en/of afhaalgelegenheid te beginnen. Die eer – met bijna 4.500 vestigingen – gaat naar Amsterdam. Andere uitschieters zijn Almere (+44 procent), Utrecht (38+ procent) en Eindhoven (37+procent). Maar in vergelijking met deze steden doet Zoetermeer het helemaal niet slecht.

Neem hier een kijkje in het horecalandschap:

Lees ook:

Zuliani Gelato Zoetermeer

Cinnabon is gesloten, deze ijszaak komt ervoor terug (jippie!)

Jammer! Cinnabon, de zaak met die heerlijk zoete cinnamon rolls en allerlei toppings heeft de deuren...
TooGoodToGo Zoetermeer

Deze zaken gaan voedselverspilling tegen via een handige app

Ken je het concept Too Good To Go? Het is een app waar bakkerijen, restaurants, hotels en supermarkt...
Vleesrestaurant Zoetermeer

Voor echte carnivoren: 7 x goede vleesrestaurants in Zoetermeer

Een goede, grote, malse biefstuk of entrecote op z’n tijd kan toch écht wel heel lekker zijn. Waar i...

adv.