Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo tevreden zijn Zoetermeerders met onze drie treinstations

Door Marijke Helsloot 21 februari 2020

Volgens de Stationsbelevingsmonitor 2019  van I&O Research blijkt dat treinreizigers in Nederland meer tevreden zijn geworden. Ongeveer 150.000 reizigers gaven hun oordeel over het station waar ze op dat moment waren. Zo ook in Zoetermeer op de treinstations Zoetermeer, Zoetermeer Oost en Lansingerland-Zoetermeer. En wat blijkt? Wij doen het helemaal niet slecht.

Nederlanders zijn weer iets tevredener over treinstations, blijkt uit het enquête-onderzoek van I&O Research in opdracht van de NS en ProRail. En goed nieuws; treinstation Lansingerland-Zoetermeer komt als beste uit de bus, gevolgd door Zoetermeer en Zoetermeer Oost.

Nieuw station

Het nieuwe treinstation Lansingerland-Zoetermeer wordt door reizigers als beste in Zoetermeer beoordeeld. 89% van de reizigers gaf dit treinstation een cijfer 7 of hoger. Vergelijkingsmateriaal met vorig jaar is er niet want toen bestond het station maar net.

Over treinstation Zoetermeer is 54% tevreden. Dit percentage was in 2018 nog 50%. En de laatste, treinstation Zoetermeer Oost, wordt wat minder goed beoordeeld. 59% van de reizigers heeft aangegeven dat ze tevreden zijn, maar vorig jaar was dit percentage nog 63%.

Blijer

Zo’n 150 duizend reizigers gaven in 2019 hun oordeel over het station waar ze zich op dat moment bevonden, 77 procent van hen was tevreden en gaf een 7 of hoger. Vorig jaar was dat nog 76 procent, in 2014 65 procent. Reizigers lijken dus steeds blijer te worden met de plek waar ze op- of overstappen.

Bekijk op dit kaartje hoe tevreden Nederlanders zijn met treinstations in 2019

Lees ook:

Parkeren Zoetermeer

12 x goedkoop parkeren in het centrum van Zoetermeer

In en rondom het centrum van Zoetermeer zijn genoeg parkeerplekken te vinden. Maar voor een uurtje p...
Wachthuis HTM

VIDEO: zo komt het nieuwe wachthuis voor chauffeurs bij Centrum West eruit te zien

Het wachthuis voor tramchauffeurs op Centrum West is vervangen voor een moderne versie. De oude keet...
Flitspalen Zoetermeer

Ruim 3.500 boetes zijn bij deze flitspaal in Zoetermeer uitgedeeld

De flits van een camera vinden we over het algemeen niet vervelend. Alleen als het om een foto van e...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.