Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We zijn op zoek naar brandende vragen over de Zoetermeerse woningmarkt

Door Marijke Helsloot 9 juli 2019

Het is ellende op de Zoetermeerse woningmarkt. Steeds als wij daar over schrijven, doemen er veel vragen vanuit lezers op. Niet zo gek ook, want door al die bouwplannen voor huur- en koophuizen, zien wij ook soms het bos niet meer. En wat er gebouwd wordt, is voor veel mensen te duur. We willen jou graag de kans geven te vertellen waar jij je zorgen om maakt, of waar jij vragen over hebt. Daarom zijn wij op zoek naar jouw meest brandende vragen over de Zoetermeerse woningmarkt.

Als woningzoekende moet je in heel Nederland een lange adem hebben en in Zoetermeer is dat niet anders. De gemeente wil er 16.000 woningen bij bouwen, maar hoe zit dit nou precies? Wordt er nou eindelijk gebouwd voor starters? En hoe zit het met sociale huur? En hoeveel invloed heeft de gemeente eigenlijk op wat en in welke prijsklasse er gebouwd wordt? In welke wijken komen er huizen bij? En hoe zit het met bestaande bouw?

Even vragen aan… de wethouder

Wie kan er beter antwoord geven op dit soort vragen dan wethouder van wonen, Robin Paalvast. Wij verzamelen jullie prangende vragen en leggen ze aan hem voor. Op die manier willen we een duidelijker beeld scheppen over de woontoekomst van Zoetermeer, voor iedereen die geen zin heeft de woonvisie of gemeentelijke plannen met moeilijke taal door te spitten.

Dus: heb jij een vraag of kwestie over de toekomst van jouw wijk, Zoetermeer in zijn algemeen, bestaande bouw of over bepaalde nieuwbouwprojecten? Stuur die naar ons op en wie weet leggen wij je vraag voor aan Robin Paalvast. Zet bij onderwerp ‘vraag over de woningmarkt’. Je mag je vraag anoniem stellen, of met je naam erbij. Na de zomervakantie leggen we de vragen voor aan de wethouder en publiceren de meest prangende vragen, mét antwoorden, op onze website.

Lees ook:

Palenstein Zoetermeer

16.000 woningen erbij in Zoetermeer: volgens deze professor kan dat zo

De woningmarkt kookt over: jongeren, starters, doorstromers en ouderen kunnen bijna geen woning meer...
Appartement te koop Zoetermeer

17x leuke koopappartementen voor onder de 175.000 euro

Wonen in een appartement heeft zo z'n voordelen: alles gelijkvloers dus hup je stofzuiger erdoorheen...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.