Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We mogen gewoon blijven fietsen door de Dorpsstraat

Door Marijke Helsloot 10 juli 2019

Voor de een goed nieuws, voor de ander niet. Maar in ieder geval mogen we gewoon door de Dorpsstraat blijven fietsen. Ook tijdens koopavond!

De laatste maanden stond het onderwerp ‘wel of niet fietsen in de Dorpsstraat’ weer op de agenda van het stadsbestuur. Dagelijks gebruiken zoveel Zoetermeerders de fiets dwars door de historische straat. Niet altijd om een boodschap te doen maar ook vaak genoeg omdat deze straat de ene kant van de stad heel handig met de andere verbindt. En we hebben allemaal haast dus we kiezen de snelste weg.

Altijd veilig is het niet voor het winkelend publiek als er de hele dag (groepen) fietsers voorbij komen. Maar ondanks dat komt er dus toch geen verbod. Want volgens de gemeente is dat te rigoureus en kan het gevolgen hebben voor de levendigheid in de straat.

Meer fietsen

Er mag vanaf nu zelfs meer gefietst worden in de winkelstraat. Tijdens koopavond geldt het verbod straks namelijk niet meer. Waarschijnlijk komt dit ook omdat er bijna geen winkels open zijn in de Dorpsstraat tijdens koopavond. Het fietsverbod geldt wel op zaterdag. Nu mag je er vanaf 10.00 uur niet meer rijden. Straks zal dat vanaf 11.00 uur, net zoals in het Stadshart.

Bloembakken

Wel moet de veiligheid een stuk verbeterd worden in de winkelstraat. Winkeliers zullen reclameborden anders moeten plaatsen zodat wandelaars en fietsers niet allemaal naar het midden van de straat moeten. De watergoot daar helpt ook niet mee qua veiligheid want als je daar met je fietsband in belandt, kun je een lelijke klapper maken. Mocht dit niet werken dan zouden er eventueel bloembakken of banken geplaatst kunnen worden zodat we wel moeten afstappen.

Overigens zijn scooters en bromfietsen sowieso verboden in de Dorpsstraat.

Lees ook:

Karel Doormanlaan Zoetermeer

Deze dagen is de Karel Doormanlaan dicht

Vanaf maandag 8 juli is de Karel Doormanlaan een tijdje afgesloten voor alle verkeer. Het deel tusse...

Uitkijken! Vanaf nu betaal je een boete voor appen en bellen op de fiets

Nog even een appje versturen, dat ene telefoontje opnemen of van nummer op Spotify switchen op de fi...
Brug Zegwaartseweg

Kom maar over de brug! Deze nieuwe bruggen sieren onze stad

Je kunt een brug slaan, over de brug komen en onder de brug gaan maar dat betekent nog niet dat je z...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.