Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat een herrie! Dit gebeurt er in het Stadshart

Door Tommy Sedubun 16 januari 2020

Een deel van het Stadshart is flink aan het verbouwen en daar komt nogal wat herrie vandaan. De panden vanaf de Bram Ladage tot aan de Trekpleister aan de Westwaarts zijn helemaal ingebouwd door stijgers. indebuurt ging een kijkje nemen.

De voormalige kantoren boven de Westwaarts en Het Rond worden omgebouwd tot woningen. In totaal komen er 66 appartementen voor starters en young professionals. De verouderde gebouwen in het centrum moeten met name een moderne uitstraling gaan krijgen. Maar voordat die woningen er zijn, moet er flink verbouwd worden wat een hoop herrie met zich meebrengt.

Veel kabaal

Sommige ondernemers hebben last van de verbouwing vanwege de herrie die er vanaf komt. De winkels onder de voormalige kantoorruimtes staan helemaal ingebouwd met steigers en witte houten platen. Volgens een medewerker van Dunkin’ Donuts is het een stuk rustiger in de winkel: “Klanten denken dat wij aan het verbouwen zijn. Ook blijven klanten vanwege de herrie niet meer zo vaak zitten als zij een koffie hebben gehaald.”

Ook de stroopwafelwinkel Van Schaik merkt verschil: “Het is een stuk rustiger. Mensen lopen heel snel door vanwege het kabaal hier tegenover. En nu zijn ze nog aan de overkant. Over een paar maanden gaan ze aan onze kant beginnen en dan worden wij waarschijnlijk ook zo ingebouwd, dan zijn wij helemaal niet meer zichtbaar.”

Liever een andere winkel

Een aantal bezoekers die door de lawaaiige straat liep, liet ons weten zo snel mogelijk weg te willen zijn uit de straat. “Voor een spijkerbroek sla ik nu de Jeans Center over en ga ik liever door naar een andere winkel”, vertelt een winkelende dame ons.

Lees ook:

Appartementen Zoetermeer

Voor starters! Deze 66 appartementen komen in het Stadshart

Een vastgoedbedrijf heeft leegstaande kantoren aan de Westwaarts en Het Rond in het Stadshart gekoch...
Palenstein Zoetermeer

BYE BYE! 8x beelden ter afscheid van de laatste flat in Palenstein

Met de vernieuwing van de wijk Palenstein gaan er in totaal vijf flatgebouwen tegen de vlakte. De vi...
Tweede Stationsstraat Zoetermeer

Volgens dit onderzoek zijn er nog minder betaalbare woningen voor middeninkomers

Heb jij een modaal inkomen? Dan heb je helaas een stuk minder opties om een huis te kopen dan vorig ...

adv.