Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: zo komt het nieuwe wachthuis voor chauffeurs bij Centrum West eruit te zien

Door Marijke Helsloot 17 februari 2020

Het wachthuis voor tramchauffeurs op Centrum West is vervangen voor een moderne versie. De oude keet is verwijderd en een nieuwe is geplaatst. De laatste werkzaamheden vinden plaats om het nieuwe wachthuis eind februari in gebruik te kunnen nemen. Wij gingen een kijkje nemen en spraken de uitvoerder.

Het oude wachthuis is weggetakeld en afgevoerd, het nieuwe, moderne wachthuis is geplaatst. We spraken uitvoerder Leon Vermeulen van HTM die het project in goede banen leidt. “Als het weer goed blijft, kunnen we onze planning halen”, vertelt hij enthousiast.

Snackautomaat

HTM hoopt vóór 1 maart het nieuwe wachthuis klaar te hebben. “Chauffeurs van HTM hebben straks een moderne wachtruimte, met bovenop het dak zonnepanelen, waar ze kunnen pauzeren. Er is een keukentje, een koffie- en een snackautomaat en er zijn toiletruimtes. Tussen de diensten door kun je hier rustig zitten, wat eten en drinken om daarna weer aan het werk te gaan.”

Krakeling

Het nieuwe wachthuis is bedoeld voor tramchauffeurs. “Sommig personeel heeft halte Centrum West als start- en eindpunt”, legt Leon uit. “Ze stappen bijvoorbeeld hier als chauffeur op RandstadRail 3, rijden helemaal door naar Loosduinen en komen dan weer terug naar Zoetermeer. Anderen maken eerst de hele ronde, oftewel de krakeling, door Zoetermeer en rijden dan door naar het eindpunt in Den Haag om vervolgens te eindigen op Centrum West. Na zoveel werktijd kunnen ze dan hier pauzeren in het wachthuis. Na de pauze nemen ze de dienst dan weer over van een collega die op Centrum West uitkomt.”

Volgens Leon Vermeulen (rechts) loopt alles volgens planning. Foto: indebuurt

Lees ook:

Sprinter Zoetermeer

Nou ja! Onze oude vertrouwde Sprinter rijdt gewoon nog rond en hier kun je ‘m tegenkomen

De Sprinterlijn is sinds 2006 na bijna 30 jaar trouwe dienst verdwenen uit onze stad. Veel Zoetermee...
Sprinter Zoetermeer

Hoe we vroeger rechtsom en linksom in de Sprinter reden

Tegenwoordig stap je nietsvermoedend en als vanzelfsprekend in RandstadRail 3 of 4 om ergens anders ...
Voetorgel Zoetermeer

Het voetorgel van het vroegere Sprinterstation is dichterbij dan je denkt!

Zoetermeerders hebben massaal gereageerd op ons artikel over het voetorgel op sprinterstation Voorwe...

adv.