Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: Protesterende boeren reden langs Zoetermeer en zo zag het eruit

Door Marijke Helsloot 16 oktober 2019

Heb je het getoeter vandaag gehoord? Vanaf 11.30 uur en de uren daarna was het luide getoeter van protesterende boeren duidelijk hoorbaar in onze stad. Menig Zoetermeerder trok er op uit om de stoet protesterende boeren voorbij te zien komen over de A12 richting Den Haag. Wij waren er bij!

De optocht begon met kleine groepjes tractoren langs onze stad, wel en niet begeleid door de politie. Zo na 11.30 uur werden de eerste knipperlichten en luid getoeter zicht- en hoorbaar. Honderden tractoren passeerden Zoetermeer en de boeren werden toegejuicht en gefotografeerd door kijkers. Door de grote hoeveelheid voertuigen tegelijk, liep het verkeer vast en hebben we nog lang het getoeter gehoord.

Dikke duim omhoog

Een kleurrijk geheel van rode, groene en blauwe tractoren met protestborden op de neus. Fotografen, mensen op de fiets en lopend trokken naar de fietsbrug in Rokkeveen en naar de Nelson Mandelabrug om het schouwspel te zien. Sommigen met een dikke duim omhoog en zwaaiend, of met mobieltjes en camera’s in de hand om de beelden vast te leggen. Mensen op de vluchtstrook van de Afrikaweg en langs de A12 om de boeren een hart onder de riem te steken.

Uiteraard moeten de boeren ook weer terug naar huis. Houd rekening met veel drukte en lange reistijden.

Meer over

Nieuws Video

adv.