Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Video: Dit zijn de 5 pluspunten van het nieuwe station Lansingerland Zoetermeer

Door Marijke Helsloot 20 mei 2019

Wauw, wat ziet het er mooi uit! Afgelopen weekend is station Lansingerland Zoetermeer officieel geopend. De treinen stopten er al een tijd; we zaten alleen nog te wachten op de nieuwe RandstadRail halte. Die is er nu ook waardoor we vanuit bepaalde wijken in Zoetermeer sneller naar Den Haag, Utrecht en Rotterdam kunnen reizen. En dat is goed nieuws!

Het nieuwe station Lansingerland Zoetermeer past helemaal in de stijl van de treinstations in Delft en Rotterdam. Supermooie architectuur en het gebruik van sfeervolle, Douglas houten planken. Aan de bovenzijde vind je het perron van RandstadRail dat veel weg heeft van een stadstuin. Het is er ruim opgezet met bomen, natuurstenen, hagen en sfeervolle, houten bankjes terwijl het drukke verkeer op de A12 onder je door raast. Als je op de RandstadRail wacht, kun je ondertussen genieten van het uitzicht. Je kunt Rotterdam in de verte zien liggen.

Reisminuten

Met de komst van het nieuwe station kun je sneller in de steden Den Haag, Gouda, Utrecht en Rotterdam komen. Dit zal voor bewoners uit sommige wijken niet gelden: die kunnen het beste kiezen voor treinstation Zoetermeer of Zoetermeer Oost. Maar voor Zoetermeerders uit bijvoorbeeld Oosterheem, Seghwaert en Palenstein kan het je mooi een paar reisminuten opleveren. Automobilisten die met de auto naar het station komen, hebben genoeg parkeerplek. Voor fietsers staan er overal fietsenrekken, zowel naast het station als bovenop het perron van RandstadRail.

De 5 pluspunten

De 5 pluspunten  van het nieuwe station Lansingerland Zoetermeer hebben we voor je in beeld gebracht. En ook al ben je niet van plan te reizen: ga zelf eens kijken hoe mooi het geworden is.

Lees ook:

Station Lansingerland Zoetermeer

Sneak preview: ga dit weekend zelf het nieuwe RandstadRail-station bekijken

Het is feest! Want de RandstadRail naar halte Lansingerland Zoetermeer gaat vanaf zondag 19 mei rijd...
Voordeuren Zoetermeer

Deze Zoetermeerse voordeuren bepalen ons straatbeeld

Voordeuren: de poort tot ons thuis waar we lief en leed delen. Vanaf de buitenkant een aaneenschakel...
Staking NS

Let op: 24 uur lang rijdt er geen tram, bus en trein

Reis je dagelijks met het openbaar vervoer? Werk je buiten de stad en ga je daar met de trein naarto...

adv.