Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Paleis op wielen: 4 x trotse Zoetermeerders met een eigen kampeerbusje of caravan

Door Marijke Helsloot 25 juli 2020

Er zit geen rem op: Nederlandse vakantiegangers kopen sinds juni massaal campers. Wij waren door dit nieuws benieuwd naar ervaringen van Zoetermeerse eigenaren. Hoe is het om met zo’n busje of camper on the road te zijn? Wat zijn hun leukste herinneringen? En: hoe ziet hun mobiele parel eruit? Op onze oproep reageerde trotse Zoetermeerders met een (tijdelijk) huis op wielen. Hierbij een selectie van de inzendingen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Minions-busje

Foto's: Danielle Druif

Danielle Druif kocht twee jaar geleden samen met haar partner een camperbusje. Dit omdat het handig was voor de mountainbike wedstrijden van hun jongste dochter die vaak al op zaterdag om 09.00 uur in Assen, Beesel, Groesbeek of een andere uithoek moest zijn. Vrijdag vertrokken ze met z’n allen om vervolgens op de plek van bestemming de boel uit te klappen.

“Mijn handige schoonouders maakten een nieuw tentdoek voor het dak en nu kunnen we er met zijn vieren in slapen. Vorig jaar zijn we er twee weken met veel plezier door Frankrijk mee getrokken. Vanwege de gele kleur van het tentdoek en de streep op het busje ontstond het idee om als grap er een minions-busje van te maken door middel van stickers en knuffels. Nu is ook de achterbank in stijl en hangt er een Minions-lamp. ”

In een brandweerwagen

Brandweerwagen Zoetermeer
Jaap bij zijn brandweerwagen

Jaap heeft een oude brandweerwagen op de kop getikt in Duitsland. De Oostenrijkse wagen werd eigenhandig door Jaap verbouwd tot kampeerbus. De bus biedt genoeg plek voor twee slaapplaatsen, een gaskookstel, opbergruimte en de partytent die opgezet wordt op de plek van bestemming.

Brandweerwagen Zoetermeer

Jaap rijdt in een oude brandweerwagen: “Mensen verdraaien onderweg hun nek”

Heb je deze oude, knalrode brandweerwagen weleens door de stad zien rijden? Zoetermeerder Jaap trekt...

Graffiti caravan

Caravan bij Buurttuin De Zoete Aarde

In wijktuin De Zoete Aarde staat een opgepimpte caravan met kleurrijke graffiti. De caravan wordt niet gebruikt om mee op vakantie te gaan maar het is een eyecatcher tussen het groen. Hans Spil, vrijwilliger bij De Zoete Aarde, stuurde ons wat foto’s.

Foodtruck

Caravan Zoetermeer
Foto: indebuurt Zoetermeer

Stephanie van Schilt is eigenaresse van cateringbedrijf Ministerie van Geluk en staat normaal gesproken met haar foodtruck op de Zoetermeerse markt en op evenementen. Helaas heeft de coronacrisis hier verandering in aangebracht maar ze bezorgt nu gezonde maaltijden aan huis. Ook heeft zij een opgepimpte caravan die we spotten op de Meerzichtlaan. Gaaf ding!

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Verkeer

adv.