Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gespot! Dit is waarom HTM deze borden heeft geplaatst

Door Marijke Helsloot 28 mei 2020

In het centrum, bij treinstation Zoetermeer en zelfs bij de Noord Aa zien we ineens borden staan met de tekst HTM Fiets. Waarom staan die borden er en wij hebben toch geen helemaal geen HTM fietsen in onze stad? Wij zochten het uit.

Plots duiken de borden overal in Zoetermeer op; bij treinstations, natuurparken en in de buurt van de RandstadRail-perrons. Omdat wij weten dat de HTM fiets alleen in Den Haag beschikbaar is, werden we even heel blij van het idee dat deze vrolijk rode deelfietsen ook in Zoetermeer komen. We namen contact op met de gemeente en HTM en, ja hoor, het is waar!

Knalrood

Op 27 openbaar vervoerhaltes komen de knalrode fietsen beschikbaar waar de fiets achtergelaten kan worden. En ook nog eens op negen andere locaties, zoals SnowWorld en de Zoetermeerse Plas. In totaal komen er 50 zogenaamde deelfietsen naar onze stad. Zo worden de korte afstanden tussen bijvoorbeeld SnowWorld en de RandstadRail halte Voorweg in korte tijd overbrugd. Goed voor meer beweging en het milieu, en het is superhandig!

Zo werkt het

Voor de HTM-fiets moet je betalen naar de tijdsduur dat je ‘m gebruikt. Je moet je eerst aanmelden bij HTM, de app downloaden en saldo erop zetten. Vervolgens kun je via de app een fiets zoeken en het slot ontgrendelen met een QR-code. Pas vanaf het moment dat je de fiets ontgrendelt betaal je huur. Je kunt de fiets op de ene plek ophalen en op een andere plek weer achterlaten en ‘m voor een half uurtje of de hele dag huren.

De kosten bedragen 1 euro per 30 minuten met een maximum dagtarief van 5 euro. Na gebruik zet je ‘m in de ‘dropzone’ die aangegeven staat met een bord met HTM Fiets. Als je geen gebruik maakt van de dropzone dan loopt de huur gewoon door. Dus netjes terugplaatsen.

HTM fiets op Kijkduin. Foto Posthoorn

Lees ook:

Wachthuis HTM Zoetermeer

Feest! Het wachthuisje van trambestuurders op Centrum West is klaar

Na weken hard werken is het eindelijk zover: het wachthuis voor trambestuurders van HTM is klaar voo...
Boerhaavelaan Zoetermeer

Dit is waarom de Boerhaavelaan met bakens is afgezet

Al enige tijd is er op de Boerhaavelaan een wegafzetting te zien. De linker rijbaan is, aan beide zi...
Buschauffeur Joshua Zoetermeer

Buschauffeur Joshua: ‘Soms lijk ik net een rijdend VVV-kantoor’

Misschien heb je hem weleens door Zoetermeer rijden in zijn rood-witte elektrische bus van EBS. Josh...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zoetermeer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zoetermeer.

adv.