Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronamaatregelen in de auto: dit moet je weten als je bij een ander instapt

Door Marijke Helsloot 7 mei 2020

De regel over het anderhalve meter afstand van elkaar houden, die kennen we wel. Maar wat zijn de coronamaatregelen als je met een volle auto de weg op wilt gaan in Zoetermeer?

Dat het in een normale personenauto lastig is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden, dat hoeven we je niet uit te leggen. Omdat niet iedereen een limousine of een bedrijfsbus op de oprit heeft staan, is het in de meeste gevallen niet mogelijk om met meerdere personen in een auto te zitten als je niet in hetzelfde huis woont.

Afstand houden in de auto

Vraagt een vriend (die op een ander adres woont) of hij met je mee kan rijden? Helaas is dat dan niet mogelijk. Dit omdat jullie geen anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden in de auto. Maar wat als je jouw moeder naar de dokter of het LangeLand Ziekenhuis moet brengen, mag het dan nog steeds niet? De politie raadt af om in dezelfde auto te stappen wanneer jullie niet onder hetzelfde dak wonen. Toch kan het in sommige (nood)situaties niet anders. Als het dan toch nodig is, vraagt de politie om het contact in ieder geval te beperken.

Lees verder onder de afbeelding >

Foto: Politie.nl

Boete én aantekening op je strafblad

Wanneer je met drie of meer personen in een auto zit en je niet op hetzelfde adres woont, kan je zelfs rekenen op een boete als je gesnapt wordt. De boete voor volwassenen bedraagt 390 euro, voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar gaat het om 95 euro. Wanneer je ouder dan achttien jaar bent, ben je niet klaar met het betalen van de 390 euro op het moment dat de politie je staande houdt. Volgens de politie komt die boete ook als aantekening op je strafblad te staan

Samen reizen voor het werk

Word je normaal gesproken opgepikt door een busje van het werk, dan is het verstandig om met je werkgever te overleggen hoe je toch op een veilige manier je boterham kunt verdienen. Lukt het niet om met drie personen of meer die anderhalve meter aan te houden in de bedrijfsbus en word je staande gehouden? Dan kan iedereen een boete krijgen. Heb jij dit als werkgever toegestaan? Dan is de boete niet mals. Het gaat om maar liefst 4.350 euro.

Lees ook:

Toiletpapier

Mag dat: Keukenpapier en servetten door de wc spoelen?

Regels zijn er genoeg, maar vaak weten we eigenlijk niet goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen ...
Stadshart Zoetermeer

Meer kleur en sfeer in het Stadshart: dit gaat er veranderen

Het Stadshart krijgt dit najaar een upgrade. De bedoeling is dat het centrum van Zoetermeer meer kle...
Jan Pieter Lokker Zoetermeer

Aangenaam! Maak hier kennis met onze nieuwe waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker

Het zijn rare tijden voor iedereen vanwege de coronacrisis. Zo ook voor Jan Pieter Lokker, onze nieu...
Basisschool Zoetermeer

Scholen weer open in Zoetermeer: ‘We hebben nog veel te bespreken voor we weer opengaan’

Kinderen mogen vanaf maandag 11 mei weer naar de basisschool. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt ti...

adv.