Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: een verdubbeling in Zoetermeer en onze regio stijgt nóg meer

Door Marijke Helsloot 11 augustus 2020

Het is al weken het gesprek van de dag: de stijgende coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe update van het RIVM blijkt dat ook deze week meer Nederlanders positief zijn getest op het coronavirus: in totaal 4.036 nieuwe besmettingen.  indebuurt wil jullie op de hoogte houden door regelmatig cijfers en ander coronanieuws te delen.

Het gaat hier om de periode van 5 tot en met 11 augustus. Een week eerder waren er nog 2.588 nieuwe besmettingen. Lees meer details over de landelijke cijfers bij het AD.

Coronabesmettingen in Zoetermeer

Zijn er in onze stad ook meer Zoetermeerders besmet geraakt met het coronavirus? Helaas wel. Er is zelfs een verdubbeling te zien in de afgelopen twee weken. In de periode van 22 juli tot en met 4 augustus waren er 17 coronabesmettingen geregistreerd. De laatste twee weken (29 juli tot en met 11 augustus) zijn er 35 besmettingen geregistreerd in onze stad. Het aantal ziekenhuisopnamen en aantal overledenen blijft op 0 staan in deze laatste twee weken.

Goed om rekening mee te houden: in de cijfers van Local Focus zien we niet terug of het om nieuwe registraties gaat of een aantal bestaande, aangevuld met nieuwe besmettingen. Het gaat om het totaal aantal cijfers op dit moment.

In onze regio

De laatste weken kwam het dorp Waddinxveen opvallend naar voren vanwege het hoge aantal besmettingen. Dit aantal is de afgelopen twee weken gedaald van 30 naar 18. Verder valt op dat het aantal coronabesmettingen in buurtgemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland stijgt. In de periode van 22 juli tot en met 4 augustus werden in die volgorde 18 en 20 besmettingen vastgesteld. In de periode 29 juli tot en met 11 augustus zijn dat er 27 en 35. De cijfers lopen daar dus ook op.

De gemeente Den Haag is nu aangeduid als een rode zone op de kaart. Het aantal coronabesmettingen neemt daar namelijk weer flink toe. In de eerste periode raakten daar 270 mensen besmet met het virus. De afgelopen twee weken is dat aantal toegenomen naar 483. Ook Gouda is nu een rode zone waar het aantal is toegenomen. De enige gemeente die in onze regio in de gele zone blijft is Alphen a/d Rijn.

In kaart

Ben je benieuwd hoeveel besmettingen er zijn bijgekomen in onze regio of ergens anders in het land? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht.

Lees ook:

Reddingsbrigade Zoetermeer

Aad-Tobias werkt voor de Reddingsbrigade: ‘De Noord Aa-plas lijkt zo lieflijk maar is ook diep’

Het is zomer en veel Zoetermeerders genieten van een dagje strand bij de Noord Aa. Gelukkig houden d...
Brasserie Plein 23

Aanscherping van de horecaregels; dit moet je weten als je uit eten wilt in Zoetermeer

We moeten ons aan meer regels gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg willen. Eerder...
Ventilator Zoetermeer

Peentjes zweten! Bij deze 7 winkels koop je een ventilator voor een fris windje

Peentjes zweten doen we deze tropische zomerdagen in Zoetermeer. Mensen die thuiswerken missen de ve...
Joyce en Michel op chopper Zoetermeer

Gespot!! Joyce en Michel cruisen op deze gave fietsen door de stad

Misschien ben je Joyce en Michel Heymen uit Zoetermeer weleens tegengekomen. Michel rijdt op een hel...

adv.