Er komt een extra verkeerslicht op de Eerste Stationsstraat

Door Froukje Buursema 20 maart 2019

Er komt een extra verkeerslicht op het kruispunt Eerste Stationsstraat en de Karel Doormanlaan. Het verkeerslicht dat bestemd is voor fietsers wordt vrijdag 22 maart geplaatst tussen de Karel Doormanlaan en de Dr. J.W. Paltelaan. Dat maakt de gemeente Zoetermeer bekend.

De maatregelen zijn genomen naar aanleiding van een ongeluk begin deze maand waarbij een 13-jarig meisje ernstig gewond raakte. Eerder werden al verkeersregelaars ingezet om de verkeerssituatie daar te begeleiden. Ook als het extra verkeerslicht geplaatst is, blijven zij voorlopig nog actief.

Wethouder Rosier (Verkeer): ‘Daarnaast komen er vaste schotten tussen de fietsstroken op de Eerste Stationsstraat waar nu tijdelijke barrières zijn geplaatst. Zo hebben de fietsers een eigen plek en kunnen vrachtwagens niet meer op de fietsstroken komen. Daarom gaat de gemeente de huidige fietsopstelstrook voor het verkeerslicht weghalen en de fietsstroken krijgen een rode toplaag en nieuwe belijning.’

Toch nog opletten

Ook al staat er nu een nieuw stoplicht, het blijft opletten geblazen. Zeker gezien de meeste fietsers gewend zijn om zomaar rechtsaf te slaan. Vroeger was dit toegestaan zonder dat het stoplicht op groen stond. Nu moet je standaard wachten voor het rode stoplicht voor fietsers. Ook als je naar rechts gaat de Karel Doormanlaan op.

Ontsluitingsweg Nutricia

De gemeente wil de definitieve ontsluitingsweg Nutricia zo snel mogelijk aanleggen, zodat de vrachtwagens niet meer door het dorp hoeven.  Meer informatie over deze nieuwe ontsluiting is te vinden op www.zoetermeer.nl/ontsluitingnutricia.

Jeugdjournaal Zoetermeer

Deze kinderen vragen hulp in het Jeugdjournaal voor een veiligere kruising

De twee ernstige ongelukken met fietsers en vrachtwagens op de kruising tussen de Karel Doormanlaan ...

Dit zijn de verkeersaanpassingen aan de Eerste Stationsstraat na ernstig ongeluk

Deze 5 gebeurtenissen in het verkeer vonden de laatste dagen in Zoetermeer plaats

 

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.